Op zoek naar een notariskantoor in Wageningen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Wageningen

Ben je op zoek naar een notaris in Wageningen? Wij werken samen met een netwerk van goedkope notarissen werkzaam in heel Nederland, die je kunnen ondersteunen bij het opstellen van diverse notariële aktes. Elk notariskantoor heeft medewerkers in huis gespecialiseerd in familierecht, het opstellen van diverse aktes rondom het kopen en verkopen van woningen in Wageningen en het oprichten van een stichting of bedrijf. Of je nu een testament wil laten vastleggen of aandelen vanuit je BV wilt overdragen: bij ons vind je betaalbare en ervaren notarissen. Via het contactformulier vraag je eenvoudig offertes aan. Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor de meest voordelige notaris uit je regio.

Navigeer naar:

Personen en familie | Huis en hypotheek | Stichting en bedrijf

goedkope notaris Wageningen

Wat doet een notaris?

Een notaris is een jurist, vaak gespecialiseerd op één of op meerdere gebieden zoals familierecht, ontroerend goed en het oprichten van een organisatie. Een document dat door een notaris is opgesteld is een officieel en wettelijk document. Daarom is het inschakelen van een notariskantoor bij diverse handelingen verplicht. Als je een huis wilt kopen, maar ook als je de voogdij van je kinderen wilt laten vastleggen. Het notariskantoor uit Wageningen is onpartijdig en zorgt voor een eerlijke afhandeling van je scheiding of woningverkoop. Na het ondertekenen van de aktes zal de notaris uit Wageningen deze bijschrijven in de openbare registers.

Voordelen van onze service

  • Vergelijk offertes & bespaar
  • Goedkope tarieven
  • Gratis offertes

Wat zijn notariskosten?

Voor het opstellen van notariële aktes betaal je notariskosten. De tarieven voor deze notariskosten zijn vrij, wat inhoudt dat alle notarissen hun eigen tarief mogen vaststellen. Zoals jij je wellicht kan voorstellen, lopen de prijzen van de verschillende notariskantoren enorm uiteen. Omdat het inschakelen van notarissen in vele gevallen wettelijk verplicht is, is het wel zo fijn als je een goedkope notaris kunt inschakelen. Daarom raden wij je aan de notariskosten van verschillende aanbieders uit Wageningen te vergelijken. Op deze manier kun je tot honderden euro’s op de kosten besparen. Wanneer je een huis in Wageningen koopt kun je de notariskosten bovendien fiscaal aftrekken.

Tarieven vergelijken en besparen

Ben je op zoek naar een goedkoop notariskantoor uit Wageningen? Ga dan de prijzen van een aantal kantoren uit de regio met elkaar vergelijken. Daarnaast raden wij je aan om rekening te houden met de eventuele extra kosten. Wanneer je bijvoorbeeld een hypotheekakte laat afsluiten betaal je extra kosten voor het inschrijven in het Kadaster. Daarnaast kan het aanpassen van de aktes tevens zorgen voor extra kosten. Door ook met deze kosten rekening te houden ben je verzekerd van de beste service tegen de goedkoopste prijzen. Via onze offertepagina kun je jouw gegevens achterlaten, waarna je zo spoedig mogelijk tot wel 5 offertes ontvangt. Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend! en!


familierecht notariskantoor

Personen en familie

Vele goedkope notarissen waar wij mee samen werken zijn gespecialiseerd in familierecht. Familierecht is een breed begrip. Je kan bij een notaris terecht wanneer je een testament wilt laten opstellen, of wanneer je het testament aan dat van je partner wilt koppelen. Ook het opstellen van een samenlevingsovereenkomst, een schenkingsakte en het vaststellen van de voogdij behoort tot de taken binnen familierecht. Sinds 2018 ben je bij een notaris uit Wageningen bovendien op het juiste adres als je in gemeenschap van goederen wilt trouwen, maar ook voor het beëindigen van je huwelijk of partnerschap zul je een goedkope notaris moeten inschakelen.

Testament

Je kan bij een notaris terecht wanneer je een testament wilt laten opstellen, of wanneer je het testament aan dat van je partner wilt koppelen. Zoals je weet is een testament van belang om vast te leggen wat er met je erfenis gebeurt als je komt te overlijden. Het is essentieel om dit bij de notaris vast te laten leggen, zodat het testament rechtsgeldig is. Dit kan een hoop frustratie besparen. Een testament dat niet ondertekent is bij een notaris is namelijk niet rechtsgeldig. Alles wordt dan volgens de wet verdeeld. Laat je testament bij een notariskantoor uit ons netwerk opstellen. Doordat je van te voren de offertes kunt vergelijken bespaar je op de kosten.

Verklaring van erfrecht

Als één van je ouders of grootouders is overleden dan zal de notaris een verklaring van erfrecht voor je opstellen. Deze verklaring geeft aan dat jij een erfgenaam bent en dat jij het recht hebt op het banktegoed van je (groot)ouder. De bank is namelijk gemachtigd om een bankrekening van een overleden persoon te blokkeren, maar dat kan problemen opleveren als er vanaf deze bankrekening nog wel rekeningen betaald moeten worden. Als de erfenis bestaat uit ontroerende goederen, dan is het aan te raden om de verklaring van erfrecht bij het Kadaster in te laten schrijven. Vanaf dat moment sta jij als erfgenaam geregistreerd als nieuwe eigenaar.

contract notarissen Wageningen

Samenlevingscontract

Als je ongehuwd samenwoont met je partner, dan zijn jullie geen erfgenamen van elkaar. Voordat je elkaar kunt opnemen in je testament zul je voor de wet gezien moeten worden als partners. Dit kan op drie verschillende manieren: door te trouwen, door een partnerschapsovereenkomst aan te gaan of door een samenlevingscontract af te sluiten. Het samenlevingscontract is de beste optie voor stellen die (nog) niet willen trouwen. Hierin leg je de verdeling van de kosten vast, de verdeling van de spullen voor het geval dat jullie toch uit elkaar gaan en eventueel de kosten voor het opvoeden van jullie kinderen. Om te besparen op de notariskosten voor het samenlevingscontract, zoek je via onze offertepagina naar goedkope notarissen uit Wageningen.

opstellen huwelijkse voorwaarden Wageningen

Huwelijkse voorwaarden

Wanneer je gaat trouwen, dan heb je twee keuzes: in gemeenschap van goederen, of onder huwelijkse voorwaarden. Gemeenschap van goederen houdt in dat alle vermogen van beide partners na het trouwen van jullie beide zijn. Huwelijkse voorwaarden houdt in dat je eigen vermogen en eventuele schulden die voor het huwelijk zijn opgebouwd van jezelf blijft. Sinds 2018 hoef je niet meer langs de notaris als je onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen. Wil je juist in gemeenschap van goederen trouwen of wil je bestaande voorwaarden ontbinden? Schakel dan wel een goedkoop notariskantoor uit Wageningen in. Door een aantal kantoren te vergelijken vind je eenvoudig de goedkoopste notaris uit je regio!

Meer informatie over huwelijkse voorwaarden of ander familierecht?

Gratis offertes aanvragen

Voogdij

Het is als ouder één van je grootste nachtmerrie, maar het kan gebeuren dat je zelf komt te overlijden en je minderjarige kinderen achter laat. Hoewel niemand ervan uitgaat dat dit gaat gebeuren, is het wel iets waar je over na moet denken. Natuurlijk wil je alles voor je kinderen na je overlijden goed geregeld hebben, daarom is het verstandig om de voogdij voor je kinderen vast te laten leggen in een testament. Doe je dit niet, dan bepaalt de rechter wie de voogdij van je kinderen krijgt. Als je iemand de voogdij toewijst, dan kan deze persoon het verzoek afwijzen. Daarom raden wij je aan om eerst te vragen of je vertrouwenspersoon hiervoor open staat.

Akte van verdeling

Als je samen met je partner een woning koopt, dan ga je er niet vanuit dat jullie relatie zal stranden. Helaas is dit toch de realiteit voor vele stellen in Wageningen. Wanneer je samen een huis hebt gekocht, staat de hypotheek op twee namen. Dit betekent dat jullie beide verantwoordelijk zijn voor de vaste lasten, en dat jullie financieel nog steeds aan elkaar vast zitten. Wil één van jullie hier blijven wonen? Dan zal de partner moeten worden uitgekocht. Daarnaast maakt een goedkope notaris een verdelingsakte op. In deze akte van verdeling wijst hij het pand aan één van jullie toe, waarna ook de hypotheek op één naam gezet kan worden.

Schenkingsakte

Als je overweegt om een groot geldbedrag of ontroerende goederen te schenken aan je kind of kleinkind, dan kan het verstandig zijn om hier een schenkingsakte voor op te laten stellen. In de schenkingsakte kun je diverse randvoorwaarden laten opstellen, zodat het voor beide partijen duidelijk is wat er geschonken wordt, waar het voor bedoeld is en of dit wel of niet een voorschot op de erfenis is. Ook kun je, met behulp van uitsluitingclausules, voorkomen dat de schenking in handen valt van een (ex)schoonkind na een scheiding of relatiebreuk. Het kost geld om een schenkingsakte op te laten stellen. Maak daarom gebruik van onze service en vind zo de goedkoopste notarissen.

Notariële volmacht

Als jij zelf niet meer in staat bent om bepaalde persoonlijke zaken te regelen, dan kun je iemand uit je vrienden- of familiekring volmacht geven. Dit houdt in dat deze persoon het recht heeft bepaalde beslissingen voor je te maken. Hierbij kun je denken aan het nemen van medische beslissingen als jij daar zelf niet meer toe in staat bent, of het beheren van je bankrekening zodat alle rekeningen en boodschappen betaald worden. Volmacht kan alleen gegeven worden door middel van een notariële akte. Door te zoeken naar het goedkoopste notariskantoor bespaar je gemakkelijk op de kosten voor het opmaken van de aktes.


Huis en hypotheek

Ga jij binnenkort je (eerste) huis kopen? Van harte gefeliciteerd! Er staat een spannende periode voor je, met het afsluiten van de hypotheek, het moment van overdracht en natuurlijk het klussen en verhuizen! Voor het kopen van een woning in Wageningen zul je op verschillende momenten de hulp van een betaalbare notaris moeten inschakelen. Er zijn drie belangrijke aktes die je moet laten opstellen: de hypotheekakte, de voorlopige koopakte en de leveringsakte. Je wilt natuurlijk je geld zo veel mogelijk steken in de inrichting van je nieuwe huis, daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar de meest voordelige notarissen uit Wageningen.

afsluiten hypotheek huis

Hypotheekakte

De hypotheekakte is één van de belangrijke aktes die je door het goedkoopste notariskantoor moet laten opstellen. Hierin worden alle voorwaarden voor de lening vastgelegd. De hoogte van de lening staat hierin, waar het geld voor gebruikt wordt, de hoogte van de rente en ook de manier van aflossen. Eén van de goedkope notarissen uit ons netwerk zal deze hypotheekakte voor je opstellen. Ga niet direct akkoord met een notariskantoor dat je hypotheekverstrekker uitzoekt. Je kunt namelijk enorm besparen door de tarieven van een aantal goedkope notarissen te vergelijken. Als koper ben je verantwoordelijk voor de kosten, dus mag je ook een goedkope notaris uitzoeken.

Akte van levering

Nadat je een bod hebt gedaan, een voorlopige koopovereenkomst hebt getekend en je hypothecaire lening is goedgekeurd, zal de notaris een akte van levering opmaken. Deze leveringsakte is vergelijkbaar met de eerder getekende koopovereenkomst. Hierin staat onder andere algemene informatie over het pand, de grond en de kosten maar ook de afspraken die gemaakt zijn met betrekking tot de overdracht. Hierbij kun je denken aan de vloeren of raambekleding die je eventueel overneemt van de koper. Na het tekenen van de leveringsakte ben jij officieel de eigenaar van het pand: gefeliciteerd! Nu kun je eindelijk beginnen met verhuizen.

overdracht huis door notaris

Overdracht

Wanneer je in onderhandeling bent voor het kopen van een huis, dan kun je tevens onderhandelen over de datum van overdracht. De overdracht is het moment waarop het huis van eigenaar wisselt, en dus het moment waarop jij kunt beginnen met klussen of verhuizen. Tijdens de overdracht doe je een paar dingen. Allereerst loop je, samen met de kopers, een rondje door het huis om te controleren of alles achtergelaten wordt zoals afgesproken. Daarna zul je bij één van de goedkoopste notarissen uit je regio de leveringsakte ondertekenen. Hierna krijg je de sleutels en ben jij de nieuwe eigenaar!

hypothecaire lening Wageningen

Hypothecaire lening

Waarschijnlijk heb je niet zo’n hoog vermogen dat je de nieuwe woning zomaar kunt betalen. Om je helpen de ontroerende goederen te financieren, kun je een lening afsluiten. Een hypothecaire lening werkt als volgt: jij stelt het huis als onderpand voor een lening, die je tegen een bepaalde rente over de jaren heen terugbetaalt. Hoeveel je precies kunt lenen is afhankelijk van je inkomen en de vraagprijs van het woonhuis waar je geïnteresseerd in bent. Om duidelijke afspraken te maken laat je bij een goedkope notaris uit Wageningen een hypotheekakte opstellen. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot wel €500,-, dus het loont om tarieven te vergelijken.

Benieuwd naar de kosten of wil je meer informatie?

Gratis offertes aanvragen

Oversluiten hypotheek

Bij het kopen van ontroerende goederen heb je waarschijnlijk een hypothecaire lening afgesloten tegen een rente waar je, op dat moment, helemaal tevreden mee was. Maar na verloop van tijd zie je de hypotheekrentes steeds maar dalen. Op dat moment is het misschien verstandig om het oversluiten van je hypotheek te overwegen. Oversluiten houdt in dat je de bestaande lening opheft, en een nieuwe lening bij een andere hypotheekverstrekker afsluit. Ook hierbij heb je de hulp van één van de goedkoopste notarissen nodig. De notarissen zullen met een notariële akte je oude lening in het Kadaster opheffen, en je nieuwe inschrijven.

Aan- en verkoop woning

Omdat het gaat om ontroerende goederen die tegen hoge prijzen verkocht worden, is het belangrijk om continu duidelijke afspraken te maken. Je kan de goedkope notarissen uit Wageningen zien als een onafhankelijke partij die het beste voorheeft met jou en de (ver)kopers. Het goedkoopste notariskantoor zal ervoor zorgen dat alles officieel en wettelijk wordt vastgelegd, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. De koper betaalt de notariskosten, en de koper is dan ook degene die het notariskantoor mag uitzoeken. Vergelijk altijd de tarieven van verschillende goedkope notarissen om er zo zeker van te zijn dat je het goedkoopste notariskantoor inschakelt.

Erfpacht

Bij het kopen van je eerste woonhuis kom je waarschijnlijk allerlei termen tegen die je nog niet kende. Eén van deze termen is erfpacht. Erfpacht houdt in dat je een huis koopt, maar niet de grond waar het opstaat. Dit heeft als voordeel dat je niet betaalt voor de grond, waardoor de kostprijs van het huis een stuk lager ligt dan gemiddeld. Het nadeel is dat je elk jaar erfpacht moet betalen aan de eigenaar van de grond. Om ook alle afspraken omtrent de erfpacht duidelijk vast te leggen, laat je dit bij een goedkope notaris vastleggen.

Royementsakte

Het royeren van je hypothecaire lening betekent het opheffen van de hypotheek. Als jij een lening afsluit, dan wordt dit in het Kadaster vastgelegd. Heb je de afgelopen jaren hard gewerkt om de lening af te lossen? Dan kun je de hypotheek laten royeren. Hiervoor hoef je zelf niet naar het notariskantoor toe. De notaris neemt contact op met je hypotheekverstrekker om te controleren of de hypotheek inderdaad volledig is afgelost. Hierna stelt hij de royementsakte op, waarna deze ondertekend moet worden door je hypotheekverstrekker. Zodra dit geregeld is zal de lening doorgehaald worden in het Kadaster.


oprichting bedrijf stichting Wageningen

Stichting en bedrijf

Ben je een ondernemer en wil je binnenkort een stichting of bedrijf oprichten? Dan heb je zeker de hulp van een notaris uit Wageningen nodig. Bij de oprichting van een stichting, vereniging, BV of NV zal het notariskantoor een oprichtingsakte moeten opstellen. Hierin staan onder meer de statuten beschreven, de statuten zijn de basis van je onderneming. Ook als je op een later moment een statutenwijziging wilt doorvoeren zul je op zoek moeten gaan naar een goedkoop notariskantoor uit Wageningen. Onze service biedt je de kans om de tarieven van verschillende notariskantoren met elkaar te vergelijken, zodat je verzekerd bent van de laagste notariskosten!

Stichting oprichten

Een stichting is een organisatie die ernaar streeft om een ideëel doel te behalen. Het behalen van winst is niet een van de doelstellingen van een stichting. Natuurlijk kan een stichting winst behalen, maar deze inkomsten worden vervolgens weer gestoken in het behalen van het doel. Doorgaans krijgt de bestuurder geen of een bescheiden inkomst. Ga je een stichting oprichten? Dan moet je bij een notariskantoor een oprichtingsakte laten opstellen. Ga op zoek naar de goedkoopste notaris uit je regio, om zoveel mogelijk op de kosten te besparen! Hiervoor kun je gebruik maken van onze kosteloze en vrijblijvende service.

Bedrijf starten

Ook bij het starten van een bedrijf is het noodzakelijk om een oprichtingsakte op te laten stellen bij een notariskantoor. Wij begrijpen dat je het liefst je geld bespaart om in je bedrijf te steken, daarom werken wij samen met enkel de goedkoopste notarissen uit Wageningen. Een notaris uit ons netwerk staat onder meer voor je klaar als je niet goed weet welke ondernemingsvorm je moet kiezen. Zoek je naar een notaris uit Wageningen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij geven je inzicht in de tarieven van de goedkoopste notarissen, zodat je zelf een geschikt notariskantoor kan kiezen.

notariskantoor Wageningen

Ondernemingsvorm veranderen

Bij het oprichten van een onderneming zul je moeten kiezen voor één van de bekende ondernemingsvormen: BV, NV, VOF, of zelfs een stichting of vereniging. Natuurlijk streef je ernaar om te groeien als organisatie. Je maakt ontwikkelingen mee, waardoor de origineel gekozen rechtsvorm na een aantal jaar wellicht niet goed bij je past. Als je wilt veranderen van ondernemingsvorm, dan moet je dit in de openbare registers wettelijk laten aanpassen. Dit doet een notariskantoor voor je! Voor elke wijziging aan de oorspronkelijke oprichtingsakte zul je moeten betalen, kies daarom voor het goedkoopste notariskantoor uit je regio.

wijzigingen statuten

Statutenwijziging

De statuten vormen de basis voor je organisatie. Maar als je organisatie na verloop van tijd groeit en ontwikkeld, kan het voorkomen dat het noodzakelijk is om een statutenwijziging door te voeren. Omdat de statuten zijn vastgelegd in de openbare registers moeten deze hier ook gewijzigd worden, en hiervoor heb je de hulp van een goedkoop notariskantoor nodig. De notarissen zullen de originele statuten wijzigen en deze doorgeven aan de Kamer van Koophandel. Niet alle statuten kunnen zomaar gewijzigd worden. Zo heb je in ieder geval goedkeuring van het bestuur nodig en moeten de bestaande statuten het toestaan om een wijziging aan te brengen.

Meer informatie voor jouw stichting of bedrijf?

Gratis offertes aanvragen

Aandelenoverdracht

Bij een BV (besloten vennootschap) bestaat de onderneming uit een aantal aandelen. Elk bestuurslid bezit een aandeel en daardoor staan alle aandelen op naam. In sommige gevallen kiezen bestuurders ervoor om hun aandelen over te dragen, maar omdat deze op naam staan is ook hier de hulp van een notariskantoor nodig. Het inschakelen van een notaris geeft je als verkoper, maar ook als koper, veel meer rechtszekerheid. Voordat je de aandelen kunt overdragen zal de notaris achterhalen of jij hier het recht toe hebt. Daarna stelt hij een akte op, waarin de belangrijke voorwaarden en afspraken vastlegt.

BV oprichten

Bij de start van een onderneming kun je kiezen uit verschillende rechtsvormen, waaronder de BV. Een besloten vennootschap is een rechtspersoon. Dat houdt in dat jij als bestuurder in dienst bent van de BV. Dit heeft een aantal voordelen: zo ben je als bestuurder niet verantwoordelijk voor een eventueel faillissement. Bovendien kun je al een BV oprichten met een startkapitaal vanaf €0,01. Neem bij het oprichten van een BV contact op met het goedkoopste notariskantoor uit Wageningen, zodat een notaris een oprichtingsakte kan opstellen. Deze zal hij vervolgens voor je indienen bij de Kamer van Koophandel.

NV oprichten

Het oprichten van een NV verloopt hetzelfde als het oprichten van een BV. Je neemt contact op met een notariskantoor die de goedkoopste tarieven biedt. De notaris zal dan een oprichtingsakte opstellen en deze doorsturen naar de Kamer van Koophandel. Er zit natuurlijk wel verschil tussen een BV en een NV. Een NV, naamloze vennootschap, bestaat uit aandelen die vrij overdraagbaar zijn. Een NV is dus vooral geschikt voor als je met een grote onderneming naar de beurs wilt. Het benodigde startkapitaal voor een naamloze vennootschap is een stuk hoger dan bij een BV, vraag één van de goedkoopste notarissen uit Wageningen daarom om advies als je niet zeker weet of dit de meest geschikte rechtsvorm is.

Flex-BV oprichten

Steeds vaker vinden klanten de term flex-BV. Deze term zorgt voor veel verwarring, want veel van onze klanten vragen zich af wat de verschillen tussen deze twee rechtsvormen zijn. Het antwoord is simpel: er is geen verschil tussen een flex-BV en een BV. In de praktijk zijn deze twee rechtsvormen gelijk. In het verleden was het oprichten van een besloten vennootschap aan vele strenge regels verbonden, die een paar jaar geleden een stuk flexibeler zijn geworden. Zo is onder andere het vereiste startkapitaal verlaagd van €18.000,- naar €0,01. Vandaar dat steeds meer ondernemers tegenwoordig spreken van een flex-BV.

Vind de goedkoopste notaris

Het inschakelen van een notaris is verplicht in vele verschillende situaties. Zoekt iemand anders een notariskantoor voor je uit? Ga hier dan niet direct akkoord mee. Je kunt namelijk eenvoudig tot wel honderden euro’s besparen door de tarieven van een aantal notarissen uit de buurt met elkaar te vergelijken. Wij werken met de goedkoopste notarissen uit Wageningen, en door gebruik te maken van onze service ben je gegarandeerd van de beste notaris tegen de scherpste prijzen. Wil je een NV oprichten? Of lijkt het je verstandig om de voogdij voor je minderjarige kinderen vast te leggen? Vraag dan offertes aan, zodat je zoveel mogelijk bespaart op de notariskosten.

goedkoopste notariskantoor Wageningen