Op zoek naar een notariskantoor in Nijmegen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Nijmegen

De notaris mag officiële documenten maken, de notariële aktes. De notaris een gespecialiseerde jurist op o.a. het gebied van onroerend goed. Je kunt bij de notaris in Nijmegen terecht voor het afsluiten van een hypotheek tot en met het opstellen van huwelijkse voorwaarden. Het blijft niet alleen bij het opstellen van de akte. De notarissen adviseren je tevens over het desbetreffende onderwerp, zoals de aankoop van een huis, een zaak over voogdij of over het erfrecht. De notarissen leggen dus de belangrijke afspraken vast tussen mensen (of bedrijven) en zorgen ervoor dat de notariële akte aan alle juridische eisen voldoet. Benieuwd naar de kosten? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag. U ontvangt dan meerdere offertes.

Wat doet een notaris?

De goedkope notarissen uit Nijmegen helpen bij het opstellen van de officiële documenten. De notaris helpt je bij bijvoorbeeld het samenlevingscontract, het testament en het schenken van geld. Ook is een notariskantoor belangrijk bij het kopen van een huis. Wil je eigenaar van het huis worden? Dan heb je een notaris nodig. De notaris maakt de koop-, transport- en hypotheekakte. De notarissen controleren tevens of alle gegevens kloppen en ze zorgen ervoor dat de documenten bij het Kadaster zijn ingeschreven. De notaris helpt tevens bij de afhandeling. Zijn er problemen? Ook dan is het notariskantoor uit [var] je graag van dienst.

notaris Nijmegen

Wat zijn notariskosten?

De goedkope notarissen van het notariskantoor uit [var] rekenen kosten voor de werkzaamheden. De notarissen rekenen kosten bij het opstellen van bijvoorbeeld het document van overdracht of de hypotheek. Deze kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden en van de tarieven van de notaris. Het zijn geen vaste tarieven. De prijzen van het ene notariskantoor kunnen dus veel hoger liggen dan van het andere. Het advies is dus dat je de offertes vergelijkt. Doordat je de goedkoopste notaris kiest bespaar je op de notariskosten. De persoonlijke benadering en het advies over de onderwerpen is tevens van belang bij de keuze voor een notariskantoor uit Nijmegen.

Tarieven vergelijken en besparen

Niemand wil honderden euro’s teveel notariskosten betalen. Helemaal gezien het feit dat een goedkope notaris precies dezelfde werkzaamheden uit kan voeren. Als je via de offertes de voordelige tarieven vergelijkt kun je tot wel 35% op de kosten besparen. Je krijgt meerdere offertes van goedkope notarissen uit de buurt van Nijmegen toegestuurd. Zo kies je zelf het notariskantoor dat het beste bij je wensen en behoeften past. Tip is dat je tevens naar de extra kosten kijkt bij bijvoorbeeld een tweede versie van een document. Zo voorkom je nare verassingen. Via het offerteformulier kun je de aanbieders uit Nijmegen vergelijken en de goedkoopste notaris selecteren.

goedkope notarissen in Nijmegen

Personen en familie

Deze categorie heeft, zoals de naam doet vermoeden, betrekking op personen- en familierecht. Onderwerpen die onder deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld: schenking van geld, een erfenis en erfrecht, het testament, voogdij, samenlevingsovereenkomst en de huwelijkse voorwaarden. Naast het opstellen van de documenten, geven de notarissen je advies over deze onderwerpen. Onderwerpen als twee testamenten (gelijkluidend), partnerschapvoorwaarden, volmacht en verklaring van erfrecht dienen namelijk nogal wat uitleg. Hoe kan het dat een bepaald notariskantoor uit Nijmegen veel goedkoper is? Doordat ze lagere uurtarieven rekenen en gebruik maken van een standaard format bij de akte, bijvoorbeeld. Deze documenten kun je tegen lage tarieven op laten stellen.

Testament

Je nalatenschap, alle bezittingen (erfenis) en schulden, worden na overlijden verdeeld. In het testament staat wie de erfgenamen zijn en welk deel je ze gaat schenken. Geen testament? Dan bepaalt de wet deze verdeling. In het testament zet je of je het geld wilt nalaten aan het goede doel, je partner of kinderen.

Verklaring van erfrecht

In het erfrecht staat of de overledene een testament heeft gemaakt, wat er in dit testament is bepaald en wie de erfenis mag verdelen. Dit is van belang, aangezien de bank de rekeningen van de overleden persoon mag blokkeren. Als de erfgenamen toch de rekening willen gebruiken hebben ze de verklaring nodig.

Samenlevingscontract

Ga je binnenkort samenwonen? Dan verdeel je de kosten. Deze afspraken kun je in het samenlevingscontract zetten. Er is dan duidelijkheid over ieder zijn rechten en plichten. Dit is zeker van belang als je een koopwoning hebt. Gebeurt er iets? Dan staat alles in het samenlevingscontract beschreven.

Huwelijkse voorwaarden

Vroeger trouwden veel mensen in gemeenschap van goederen. Tegenwoordig trouwen veel mensen onder huwelijkse voorwaarden. Deze voorwaarden kun je op laten stellen bij het goedkope notariskantoor in Nijmegen. In deze huwelijkse voorwaarden staat de verdeling van bezittingen (en schulden). Zo blijven de inkomens en schulden apart.

Voogdij

Wil je graag zelf bepalen wie het gezag krijgt over je minderjarige kinderen? Mocht het voorkomen dat beide ouders van een minderjarig kind overlijden, dan moet er iemand de voogdij krijgen. Is er niets geregeld? Dan regelt de rechter wat er met je kinderen gebeurt. De rechter raadpleegt de families en vrienden.

Akte van verdeling

Ben je onlangs uit elkaar gegaan? Dan kan het nodig zijn dat je een akte van verdeling op laat stellen. Hierin wordt het huis, wat eerst eigendom van jullie samen was, toegedeeld aan één van beiden. Het notariskantoor schrijft het stuk vervolgens in bij het Kadaster. Het huis staat dan op één naam.

Huis en hypotheek

Huis en hypotheek is tevens een categorie dat het goedkope notariskantoor uit Nijmegen behandeld. Bij het kopen van een woonhuis horen rechten en plichten. Het is verstandig dat je hiervoor een notaris inschakelt. Die helpt je bij de koopovereenkomst, de akte van levering en de akte van hypotheek. De koopovereenkomst kan eventueel ook bij de makelaar zijn opgesteld. Advies is echter dat je alles regelt bij de goedkoopste notaris, aangezien je die toch moet inschakelen. Daarnaast is het advies over het kopen van een woonhuis en over de eventuele erfpacht van belang. Na het ondertekenen van de leverings- en hypotheekakte ben je eigenaar van het woonhuis.

huis en hypotheek notariskantoor

Hypotheekakte

De hypotheekakte is het officiële document dat door de notaris wordt opgesteld. Het komt er vaak op neer dat de hypotheekgever (jij) het onroerend goed (bijvoorbeeld het huis) als onderpand geeft aan de hypotheeknemer. In ruil daarvoor krijg jij een lening, zodat je het het pand in Nijmegen kunt kopen.

Akte van levering

Het koopcontract is getekend en de bedenktijd is voorbij. Nu is het tijd dat je het woonhuis overdraagt aan de volgende eigenaar. Hiervoor moet je naar het notariskantoor in Nijmegen. Deze leveringsakte wordt door de verkoper, de koper en de notaris ondertekend. De inhoud moet in overeenstemming zijn met de koopakte.

Overdracht

Tijdens de overdracht wordt de woning in Nijmegen officieel van eigenaren gewisseld. Dit is de allerlaatste stap in het koopproces. Je tekent voor het eigenaarschap van de woning en de lening. Nu je de woningeigenaar bent krijg je de sleutels van de woning. Eindelijk! Nu kun je verhuizen en eventueel klussen.

Hypothecaire lening

In de wet is bepaald dat alleen notarissen een hypothecaire lening op mogen stellen. Nadat de hypotheekakte is opgesteld vormt je huis, voor de bank, het onderpand van de lening. De lening wordt ingeschreven in het hypotheekregister. Waarschijnlijk adviseert de hypotheekverstrekker je een notaris. Advies: ga vergelijken en bespaar op de notariskosten.

Oversluiten hypotheek

Het oversluiten van de hypotheek loont in veel gevallen. Vooral als de huidige rente laag is, is het vaak verstandig dat je de bestaande hypotheek opheft en een goedkope variant afsluit. Wel moet je rekening houden met de boete, en de kosten om de goedkope hypotheek af te sluiten.

Aan- en verkoop woning

De (goedkope) notarissen komen weer aan bod bij de koop of verkoop van een woning. De notaris maakt jou (of de koper) eigenaar van het huis. De kopers kiezen meestal de goedkoopste notaris, aangezien de kopers de overdracht moeten betalen. Vergelijken van notarissen loont: het kan tot 35% besparen op de notariskosten.

notariskosten vergelijken

Stichting en bedrijf

Met het onderwerp stichting en bedrijf wordt het ondernemingsrecht bedoeld. Hierin laat de notaris zijn toegevoegde waarde zien. De notaris wordt ingeschakeld bij zaken als: oprichting B.V., oprichting stichting, oprichting vereniging en oprichting N.V. Daarnaast geven de goedkoopste notarissen je graag advies over welke organisatievorm in je situatie het beste is en welke opties je hebt. De statutenwijziging valt tevens onder het ondernemingsrecht. De (goedkope) notarissen uit Nijmegen zijn hierbij essentieel, anders zijn de wijzigingen niet rechtsgeldig. De aandelenoverdracht bij een N.V. of B.V. moet tevens bij het notariskantoor worden gedaan. Voordeel is dat je zeker weet dat de wettelijke en statutaire regels zijn nageleefd.

Stichting oprichten

Deze organisatievorm wordt vooral bij goede doelen toegepast. De stichting uit Nijmegen kan geen leden hebben. Je moet rekening houden met de notariskosten, de inschrijvingskosten bij de Kamer van Koophandel, de legalisatiekosten en huisstijlkosten. De notarissen regelen o.a. de oprichtingsakte en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Bedrijf starten

Er komt een spannende en uitdagende tijd aan: het starten van je bedrijf. De goedkoopste notarissen adviseren je over de meest geschikte bedrijfsvorm. Dat geldt ook voor bedrijven die al jaren bestaan. Is je huidige bedrijfsvorm nog wel passend? De eventuele privé risico’s bespreekt men uitvoerig. Een goede start is het halve werk!

Ondernemingsvorm veranderen

Toen je startte als zelfstandige heb je een ondernemingsvorm gekozen die je het beste leek. Nu, een aantal jaren later, kan dat niet meer de beste ondernemingsvorm zijn. Advies is dan om samen met de notarissen van het notariskantoor uit Nijmegen de ondernemingsvorm te veranderen. De notaris geeft je graag advies op maat.

Statutenwijziging

Samen met het bestuur heb je besloten om een statutenwijziging te gaan doen. Bij een statutenwijziging moet er een nieuw document worden opgesteld. De statuten bevatten in ieder geval de zetel, naam en doel van de rechtspersoon. De wijziging moet tevens bij de Kamer van Koophandel zijn opgegeven.

Aandelenoverdracht

De goedkoopste notaris is wederom nodig bij het rechtsmatig overdragen van aandelen uit een BV. Wel is altijd een goedkeuring van de directie nodig. De akte van overdracht bestaat uit de prijs van de aandelen, wie welke kosten draagt en wat de garanties zijn. De notaris kijkt tevens naar een eventuele blokkeringsregeling.

B.V. oprichten

Ga je een besloten vennootschap oprichten? Dan ga je een samenwerkingsverband van aandeelhouders aan. Het notariskantoor uit Nijmegen helpt bij het uitgeven van aandelen aan de oprichters. De aandelen staan op naam. Alle namen en adressen zijn bijgehouden in het aandeelhoudersregister. De goedkoopste notaris adviseert je graag over de mogelijkheden.

Vind de goedkoopste notaris

De notarissen mogen tegenwoordig zelf hun tarieven bepalen. Uw notariskantoor uit Nijmegen kan dus erg goedkoop of duur uitvallen. Advies is dan ook om het (goedkope) notariskantoor te vergelijken. Wil je graag door de goedkoopste notarissen uit Nijmegen worden geholpen? Vul dan het offerteformulier in en start met vergelijken. Zo kun je meerdere offertes vergelijken en kies je de notaris die het beste aansluit op je wensen. Je betaalt nooit teveel: dat is weer één zorg minder. De goedkoopste notarissen uit Nijmegen die bij ons netwerk aangesloten zijn helpen je snel en vakkundig. Hoge kwaliteit en betrokkenheid én betaalbare tarieven. Kies het beste notariskantoor!

goedkoopste notarissen