Op zoek naar een notariskantoor in Harderwijk?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Harderwijk

Wie graag huwelijkse voorwaarden wil afsluiten, het erfrecht wil vastleggen of een bedrijf wil oprichten, zal hiervoor de hulp van een erkend notaris moeten inschakelen. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het vinden van een goedkope notaris die jou snel en vakkundig zal helpen bij al het notariële werk, tegen de goedkoopste tarieven. Vul op de offertepagina je wensen in, en wij sturen je vervolgens meerdere vrijblijvende offertes toe. Jij kan deze dan zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo kiezen voor het goedkoopste notariskantoor dat het beste bij je past. Wij zijn je graag van dienst!

Navigeer naar:

Personen en familie | Huis en hypotheek | Stichting en bedrijf

notaris in Harderwijk

Wat doet een notaris?

Het werk van een notarissen kan heel kort worden omschreven als de hulp bij het opstellen van notariële aktes. De meeste taken van een notaris bestaan dan ook uit het opmaken van officiële documenten of de aanwezigheid bij het ondertekenen van een officieel document. Andere taken waarvoor je de hulp van een notariskantoor uit Harderwijk kunt inroepen zijn het krijgen van advies bij het wijzigen van statuten, of het inwinnen van informatie over wat je precies moet regelen bij een erfenis. Wij raden aan om altijd een notaris die gespecialiseerd is in het onderwerp waar jij hulp bij nodig hebt in te schakelen.

Voordelen van onze service

  • Vergelijk offertes & bespaar
  • Goedkope tarieven
  • Gratis offertes

Wat zijn notariskosten?

De kosten die worden gemaakt bij het passeren (ondertekenen) of registreren van een akte worden aangeduid als de notariskosten. Notariskosten waren een tijdlang bij wet vastgelegd, maar zijn ondertussen vrij. Dit betekent dat het per notariskantoor verschilt wat voor notariskosten er voor een bepaalde klus worden gerekend. Het is dan ook goed mogelijk om op de notariskosten te besparen. Wij adviseren om de tarieven van verschillende (goedkope) notarissen met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de goedkoopste notaris binnen het vakgebied. Wil je graag meer weten over de notariskosten? Wij informeren je met alle plezier over prijzen en voorwaarden.

Tarieven vergelijken en besparen

Zoals gezegd is het aan te raden om de tarieven en notariskosten van verscheidene goedkope notarissen te vergelijken. Tijdens het vergelijken is het handig als je niet alleen kijkt naar de uiteindelijke tarieven die het notariskantoor rekent, maar ook naar de eventuele extra notariskosten. Dit komt voor als er een tweede versie van een akte gemaakt wordt, of als de andere partij nog een wijziging voorstelt. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan, en toch niet van de goedkoopste prijzen profiteert. Geef op de offertepagina zo nauwkeurig mogelijk je wensen aan, en wij sturen je snel enkele offertes toe van notarissen met goedkope notariskosten. Vergelijken en besparen!


notarissen voor testament en samenlevingscontract

Personen en familie

De meeste zaken die notarissen afhandelen, bevinden zich op het gebied van personen en familie. Het gaat dan onder meer om het opstellen van een verklaring van erfrecht, het afhandelen van het schenken van geld, of het afsluiten van een volmacht. Daarnaast vallen ook het opstellen van een testament of twee testamenten (gelijkluidend) binnen deze categorie van werkzaamheden. Wil je gaan samenwonen of trouwen, ook dan kunnen er zaken zijn die je notarieel wilt vastleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan documenten omtrent huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract of het vastleggen van partnerschapsvoorwaarden. Wij helpen je met alle plezier bij het vinden van goedkope notarissen die dit regelen.

Testament

Veel van onze klanten uit Harderwijk nemen contact met ons op, omdat zij een testament willen afsluiten of hun bestaande testament willen koppelen aan die van hun partner. In een testament staat alles vastgesteld voor na je overlijden, zodat je familie zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Het ondertekenen van een testament kan enkel gedaan worden bij een notariskantoor. Bovendien is een notaris bekend met de wetgeving, en kan hij je informeren over eventuele mazen in de wet, die de bepalingen in je wilsbeschikking zouden kunnen ondermijnen. Het opstellen van een testament kan bij veel voordelige notariskantoren op een betaalbare manier geregeld worden.

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht is een document waarin de notaris, na een overlijden, opstelt wie de erfgenamen zijn. Dit kan in sommige situaties van pas komen. Hiermee kun jij als erfgenaam bijvoorbeeld bij de bank aantonen dat je het recht hebt op de erfenis. Een verklaring van erfrecht wordt niet altijd opgesteld. Als er geen erfgenamen zijn of wanneer de overledene geen testament heeft opgesteld bijvoorbeeld. Aan het opstellen van een verklaring van erfrecht zitten kosten verbonden, deze lopen al snel uiteen van €200,- tot €900,-. Als je op zoek bent naar het goedkoopste notariskantoor uit Harderwijk, dan is het verstandig om de offertes van diverse kantoren te vergelijken.

samenlevingscontract Harderwijk

Samenlevingscontract

Als je gaat samenwonen met je partner en wanneer je niet getrouwd bent, dan is het in vele gevallen verstandig om een samenlevingscontract af te laten sluiten. Ook als je samenwoont met een vriend of vriendin met wie je niet een relatie hebt, is het geen slecht idee om een samenlevingscontract op te stellen. Hierin staan diverse afspraken over de vaste lasten, de kosten voor de boodschappen en de verdeling van de spullen die jullie aanschaffen voor in huis. Dit samenlevingscontract is enkel rechtsgeldig wanneer je hem op laat stellen door een notariskantoor. Heb je maar een beperkt budget? Bij ons vind je eenvoudig de goedkoopste notarissen!

huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje of ga je een geregistreerd partnerschap aan? Dan kun je dit op twee verschillende manieren doen: in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden. In het verleden was het zo dat je huwelijkse voorwaarden bij de notaris moest vast laten leggen, maar dat is per 1 januari 2018 verandert. Tegenwoordig trouw je standaard onder huwelijkse voorwaarden. Dit houdt in dat al het vermogen en de schulden die je voor het huwelijk hebt opgebouwd van jezelf blijft, ook als je onverhoopt toch gaat scheiden. Wil je juist liever in gemeenschap van goederen trouwen? Ga dan op zoek naar een voordelige notaris uit je regio, omdat je dit op een notariskantoor moet laten vastleggen.

Meer informatie over de opties en de kosten?

Gratis offertes aanvragen

Voogdij

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt regelen, is de voogdij over je kinderen. Niemand denkt er graag over na, maar het is verstandig om een eventuele voogd aan te wijzen, mochten jij en de vader van je kinderen overlijden. Het vastleggen van de voogdij kan op twee verschillende manieren. De meest betaalbare optie is via het gezagsregister, maar wij raden je aan de voogdij vast te laten leggen in het testament. Zo kun je uitgebreid op papier zetten wie na je overlijden de voogdij over je minderjarige kinderen krijgt. Bij het opstellen van een testament kun je bovendien direct vastleggen hoe je de erfenis verdeeld wilt zien worden.

Akte van verdeling

Een relatiebreuk of scheiding is nooit leuk, en wanneer je samen een huis koopt ga je hier uiteraard niet van uit. Toch komt het voor dat twee partners na een aantal jaar besluiten zonder elkaar verder te gaan. Het liefst wil je in deze situatie zo snel mogelijk onafhankelijk van elkaar zijn. Wanneer het huis op twee namen gekocht is, is het belangrijk om een akte van verdeling op te laten stellen door een notaris uit Harderwijk. Deze verdelingsakte wordt, na ondertekening op het notariskantoor in Harderwijk, ingeschreven bij het kadaster zodat de woning nog maar op één naam staat. Hierna kan ook de hypothecaire lening op één naam gezet worden.

Schenkingsakte

Af en toe willen onze klanten graag een schenking doen aan hun (klein)kinderen. Dit heeft als voordeel dat je de kinderen geld kunt geven wanneer zij dit nodig hebben. Bovendien kun je zo ervaren wat er met het geld gedaan wordt. Als het gaat om een groot bedrag, dan is het verstandig om een schenkingsakte op te laten stellen. Deze moet door een notaris ondertekent worden om rechtsgeldig te zijn. In een schenkingsakte laat je vastleggen wie het geld krijgt, wat ermee gedaan mag worden en ook wie juist geen recht heeft op het geld. Als je op zoek bent naar de goedkoopste notaris, vraag dan een aantal offertes aan om zo de tarieven van verschillende notarissen te kunnen vergelijken.

Notariële volmacht

In sommige situaties ben jij of een familielid niet langer in staat om zelf belangrijke beslissingen te nemen. Als dit het geval is, dan kun je iemand notariële volmacht geven. Dit houdt bijvoorbeeld in dat deze persoon belangrijke beslissingen voor je kan nemen en je rekeningen mag betalen. Het is belangrijk dat je deze persoon volledig kunt vertrouwen, omdat de notariële volmacht alleen geen garantie is dat deze persoon in jouw belang handelt. In de meeste gevallen geven onze klanten uit Harderwijk daarom hun kind of partner volmacht. Je kan volmacht in verschillende manieren uitvoeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om volledige of beperkte volmacht te geven.


Huis en hypotheek

Een tweede gedeelte van de werkzaamheden van een notariskantoor kan worden verzameld in de categorie huis en hypotheek. Het gaat dan onder andere om het opstellen van een akte van levering (ook wel transportakte genoemd) of een akte van hypotheek. Wie een huis koopt of verkoopt krijgt dan ook altijd te maken met diverse rechten en plichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afspraken die gemaakt zijn over erfpacht, de overdracht van een kadastraal perceel, en de eisen die aan een verkoop worden gesteld. Een (goedkope) notaris kan je adviseren en antwoorden geven op al je vragen. Wij zijn je met alle plezier van dienst.

hypotheek Harderwijk

Hypotheekakte

Ga je een huis kopen? Gefeliciteerd! Je zult de komende tijd waarschijnlijk veel contact hebben met een notariskantoor uit Harderwijk. Zo zul je onder meer de hypotheekakte bij een notaris moeten tekenen. De hypotheekakte is een overeenkomst tussen een hypotheekgever (jij) en hypotheeknemer (de bank of verzekeraar). Voor de financiering van je nieuwe woning sluit je een lening af, waarbij je het huist als onderpand geeft aan de hypotheeknemer. Dit staat alles vermeld in de hypotheekakte. Wanneer je niet aan de hypotheek kunt voldoen heeft de hypotheeknemer het recht op de eerste verkoop. Je kunt op de notariskosten eenvoudig besparen door op zoek te gaan naar het goedkoopste notariskantoor uit Harderwijk!

Akte van levering

Een ander document dat je onder toezicht van notaris uit Harderwijk zal moeten tekenen, is de leveringsakte. Eén van de betaalbare notarissen uit ons netwerk kan je hier tevens bij van dienst zijn. Een leveringsakte gaat over het overdragen van de eigendom van de woning van een geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel. Het ondertekenen van de leveringsakte noemt men ook wel het passeren bij de notaris. Hierna ben jij de trotse eigenaar van je gloednieuwe woning! De leveringsakte komt overeen met de eerder gesloten koopakte, en jij mag als koper mag een betaalbare notaris kiezen. Dat heeft te maken met het feit dat de verkoper geen notariskosten hoeft te betalen.

notaris Harderwijk overdracht huis

Overdracht

De overdracht is het moment waar je naar uitkijkt na het ondertekenen van de koopovereenkomst. De overdracht van een woning is relatief eenvoudig, maar moet wel begeleid worden door de medewerkers van een erkend notariskantoor. Het grootste gedeelte van de overdracht bedraagt de laatste inspectieronde door het huis. Alles wordt gecontroleerd zodat je zeker weet dat het huis wordt opgeleverd zoals afgesproken in de koopakte. Als dit het geval is dan ga je samen met de verkoper naar de notaris om de leveringsakte te ondertekenen. Als koper mag je de notarissen uitzoeken, daarom is het raadzaam om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je het goedkoopste notariskantoor uit Harderwijk kiest!

notariskantoor voor een hypotheek

Hypothecaire lening

Ben je van plan om een huis in Harderwijk te kopen? De kans is groot dat je het nieuwe woonhuis niet volledig zelf kunt financieren. Hiervoor is het gelukkig mogelijk om een hypothecaire lening af te sluiten. Dit doe je bij een bank of verzekeraar die jouw huis zullen financieren. In ruil hiervoor betaal je een bepaalde rente en stel je het huis als onderpand. Als je een hypotheek wilt afsluiten, is het verplicht om een hypotheekakte te ondertekenen in de aanwezigheid van een notaris. In deze hypotheekakte staat ondermeer de hoogte van de lening, de aflossingsmethode en de rente die je gaat betalen.

Benieuwd naar de kosten van een hypotheek?

Gratis offertes aanvragen

Oversluiten hypotheek

In sommige gevallen is het oversluiten van je hypotheek aan te raden. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer een andere hypotheekverstrekker je een lagere rente kan bieden. Het oversluiten kan je daardoor op termijn honderden, zo niet duizenden euro’s besparen! Het is wel belangrijk om te onthouden dat er een boete staat op het oversluiten van je hypothecaire lening. Je zult dus moeten afwegen of je, zelfs met deze boete, nog steeds goedkoper uit bent om over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker. Daarnaast zul je extra kosten moeten betalen om de nieuwe hypotheeklening af te sluiten, maar hiervoor kun je eenvoudig een goedkope notaris uitzoeken.

Aan- en verkoop woning

Bij zowel de verkoop of aankoop van woningen in Harderwijk komt de (voordelige) notaris weer in beeld. In de meeste gevallen kies je als koper de notaris uit, omdat jij degene bent die de notariskosten bij de overdracht moet betalen. Deze notariskosten bestaan uit de kosten voor de leveringsakte en het registreren van de akte bij het Kadaster. Omdat de aankoop van een huis al duur genoeg is, snappen wij dat je niet teveel uit wilt geven aan de notariskosten. De tarieven lopen per notariskantoor echter flink uiteen. Daarom raden wij je aan verschillende notarissen te vergelijken. Zo kies je eenvoudig de goedkoopste notaris uit Harderwijk voor het opstellen van de notariële aktes.

Erfpacht

Wanneer je een huis in Harderwijk koopt, ben je in de meeste gevallen ook de eigenaar van de grond waar het pand op staat. Dit is echter niet altijd het geval! In sommige situaties verhuren gemeentes of particulieren de grond waarop de woningen zijn gebouwd. Erfpacht is een midden tussen eigendom en verhuur. Je hebt in dat geval het alleenrecht op het gebruik van de grond en kunt het gebruiken alsof het van jouw is. De woningen met erfpacht zijn doorgaans een stuk aantrekkelijker geprijsd, waardoor je een lagere hypotheek hoeft af te sluiten. Dit betekent dat je vaste lasten laag blijven, zodat je wellicht toch kunt wonen in een wijk of huis die anders te duur zou zijn.

Royementsakte

Wanneer je een hypothecaire lening wilt opheffen, dan zul je ook naar een goedkope notaris in Harderwijk moeten zoeken. Hij zal dan een royementsakte moeten opstellen. Hierin staat aangegeven dat de lening wordt opgeheven, waarna dit in het Kadaster wordt aangepast. Er zijn drie redenen waarom je een royementsakte nodig zou moeten hebben: je gaat het pand verkopen, je wilt je hypotheek oversluiten of je kunt je hypotheek volledig aflossen. Omdat er kosten aan een royementsakte verbonden zitten, is het verstandig om goedkope notarissen met elkaar te vergelijken. Zo ben je verzekerd van de meest betaalbare optie.


stichting en bedrijf Harderwijk

Stichting en bedrijf

De derde categorie van werkzaamheden binnen een notariskantoor geven wij aan als stichting en bedrijf. Het gaat dan om hulp bij het oprichten van een stichting of B.V., de oprichting van een vereniging of N.V. of advies bij een statutenwijziging. Vooral bij dit laatste wordt vaak vergeten dat het nodig is om de ondersteuning van een goedkope notaris in te schakelen. Zit je in het bestuur van een kleine organisatie of vereniging, en wil je graag de goedkoopste notaris uit Harderwijk vinden? Vergelijk dan de goedkoopste tarieven en extra notariskosten van de notarissen uit ons netwerk. Wij zijn je met alle plezier van dienst.

Stichting oprichten

Het is afhankelijk van het doel van een organisatie of je deze een stichting of vereniging moet noemen. Zo draait een stichting niet om het maken van winst, maar is het gericht op het behalen van een doel. Natuurlijk kun je ook met een stichting winst maken, maar dit mag niet verdeeld worden over het bestuur van de stichting. Stichtingen hebben geen leden en zijn in de meeste gevallen gericht op een goed doel. Overweeg je het oprichten van een stichting en wil je deze laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Vraag dan één van onze goedkoopste notarissen uit Harderwijk voor het opstellen van de statuten.

Bedrijf starten

Wie als beginnend ondernemer een bedrijf wil starten, wil graag goedkope hulp inschakelen. Het starten van een bedrijf vraagt al genoeg kosten, daarom is het verstandig om een goedkope notaris uit te zoeken. Een notaris helpt jou bij het oprichten van je bedrijf, zodat dit op de juiste wijze gebeurt. Zo voorkom je dat er op lange termijn financiële problemen ontstaan. Bij het oprichten van een bedrijf, vereniging of stichting ben je bij één van de vele goedkope notarissen uit ons netwerk op het juiste adres. Zij voorzien je graag van persoonlijke en professionele hulp om jouw bedrijf tot een succes te maken.

goedkoopste notariskantoor Harderwijk

Ondernemingsvorm veranderen

Bij de oprichting van een onderneming kies je een ondernemingsvorm of rechtsvorm. Je hebt hierbij de keuze uit diverse rechtsvormen. Het is belangrijk om te onthouden dat er niet één goede rechtsvorm is, maar wel een geschikte ondernemingsvorm voor je eigen situatie. Een aantal voorbeelden van deze rechtsvormen zijn de BV, NV of VOF. Het kan mogelijk zijn dat je deze ondernemingsvorm na verloop van tijd moet veranderen, bijvoorbeeld doordat je bedrijf groeit of als je als eenmanszaak gaat samenwerken. Een van de goedkope notarissen uit ons netwerk staan je hier graag in bij.

wijziging statuten

Statutenwijziging

Bij de start van een ondernemen is het bovendien noodzakelijk om statuten op te laten stellen bij de notaris. In deze statuten staan de wetten en regelgeving omschreven voor de BV, NV, stichting of vereniging. In sommige gevallen is het na verloop van tijd belangrijk om deze statuten te laten wijzigen, bijvoorbeeld wanneer je een naamswijziging wilt doorvoeren. Hier zijn een aantal voorwaarden voor. Zo dient het bestuur akkoord te gaan met de statutenwijzigingen, en moeten de bestaande statuten wijzigingen toestaan. Deze statutenwijzigingen worden door notarissen vervolgens in een akte vastgesteld, en opgenomen in het Handelsregister.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je bedrijf?

Gratis offertes aanvragen

Aandelenoverdracht

Wil je de aandelen van een BV rechtsgeldig overdragen? In dat geval is het vereist dat dit via een notariskantoor gebeurt. De aandelenoverdracht moet eerst door de directie van de vennootschap worden erkend. De notarissen zullen uitzoeken of de verkoper van de aandelen wel echt de rechthebbende van de aandelen is. Hierna stellen zij de overdrachtsakte op. Hierin staan diverse zaken vermeld, te denken aan de prijs van de aandelen, de betaaltermijnen, wie verantwoordelijk is voor welke koste en eventuele verdere garanties. Om te besparen op de notariskosten raden wij je aan de tarieven van diverse notarissen met elkaar te vergelijken.

B.V. oprichten

Als je overweegt om een onderneming op te richten, dan heb je waarschijnlijk al eens gehoord van de term BV. BV staat voor besloten vennootschap, en staat op naam van één of meerdere aandeelhouders. In tegenstelling tot een NV, zijn de aandelen bij een BV niet vrij verkoopbaar. Ga je een BV in de omgeving van Harderwijk oprichten? Gefeliciteerd met deze stap! Wel moet je langs het notariskantoor om een oprichtingsakte op te laten stellen. De oprichtingsakte bevat de statuten en de spelregels van de BV. Veelal verzorgen de goedkoopste notarissen tevens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

NV oprichten

Een andere ondernemingsvorm waar je bij de oprichting van een organisatie voor kunt kiezen, is een naamloze vennootschap, ook wel NV genoemd. Een NV heeft verschillende overeenkomsten met een besloten vennootschap: het kapitaal van het bedrijf is onderverdeeld in verschillende aandelen en de bestuurders van de NV hebben de grootste macht. Het verschil is het feit dat de aandelen niet op naam staan, en dus vrij overdraagbaar zijn. Eén van de notarissen uit Harderwijk schiet je graag te hulp bij de oprichting van je NV. Hieronder verstaan wij het opstellen van de statuten en het doorgeven van deze statuten bij de KvK.

Flex-BV oprichten

Tot 2012 zaten er hele strenge eisen verbonden aan het oprichten van een besloten vennootschap. Sindsdien is de wet- en regelgeving echter een stuk flexibeler geworden, daarom spreken wij ook wel over het oprichten van een Flex-BV. Er zijn een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een startkapitaal van 1 eurocent van start te gaan. Daarnaast is het niet langer verplicht om de euro als valuta aan te houden, maar kun je ook met bijvoorbeeld dollars starten. Ben je op zoek naar een goedkope notaris uit Harderwijk om je te helpen met het oprichten van een flex-BV? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen! n.

Vind de goedkoopste notaris

Ben je op zoek naar de notaris die de goedkoopste tarieven rekent voor de hulp bij het opstellen van een verkoopakte of ander notarieel document? Heb je een vraag aan de notarissen van een erkend notariskantoor in Harderwijk? Of ben je benieuwd naar de notariskosten voor een verklaring van erfrecht? Vraag dan offertes aan en start met vergelijken. Wij sturen je spoedig meerdere offertes toe (vrijblijvend) van goedkope notarissen uit Harderwijk. Het is aan jou om deze te vergelijken op prijs en aanbod, en zo te kiezen voor het goedkoopste bedrijf dat het beste bij je past! Wij garanderen altijd een snelle en vakkundige hulp.

goedkoopste notaris Harderwijk