Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Als je van plan bent om te trouwen, is het verstandig om te kijken of je kiest voor huwelijkse voorwaarden of niet. Op het moment dat je gaat trouwen, is het automatisch zo dat je kiest voor gemeenschap in goederen. Zie je dit niet zitten, of wil je dit simpelweg niet, dan is het mogelijk om huwelijkse voorwaarden op te stellen tegen lage tarieven. Op deze manier blijven de eigendommen en schulden die jij hebt of je partner heeft, van diegene en maak je van tevoren afspraken over eventuele alimentatie. Met behulp van een notaris kun je de huwelijkse voorwaarden ook wijzigen of opheffen. Voor meer informatie en lage tarieven neem je nu contact op.

Waarom trouwen onder huwelijkse voorwaarden?

In principe kun je trouwen zonder huwelijkse voorwaarden. Dan trouw je in gemeenschap van goederen en is alles wat jij hebt ook van je partner en andersom. Als je dit niet wilt, dan kies je ervoor om te trouwen met huwelijkse voorwaarden. Ook kan het zijn dat er omstandigheden zijn dat je dit niet wilt. Bijvoorbeeld hoge schulden van jou of je partner, het vaststellen van eventuele alimentatie, of andere persoonlijke redenen. Het opstellen laat je door een notaris doen tegen lage tarieven en notariskosten, waarna het wordt geregistreerd in het huwelijksgoederenregister. Ook kun je ze laten wijzigen of opheffen wanneer jij dit nodig vindt.

Wat doet de notaris?

Bij het opstellen van het document is het belangrijk dat je een notaris inschakelt. Hij weet precies wat er nodig is voor het opstellen van de huwelijkse voorwaarden en zorgt ervoor dat dit goed gebeurt. Hij bespreekt met jou wat er precies in het document staat, over bijvoorbeeld schulden, alimentatie of andere kosten of inkomen. Ook zorgt hij ervoor dat het opgestelde document geregistreerd word bij het huwelijksgoederenregister. Daarnaast bewaart hij het officiƫle document, jij en je partner krijgen een kopie van de huwelijkse voorwaarden. Ga op zoek naar een voordelige en professionele notaris, met lage tarieven, zodat je niet te veel kosten maakt.

Soorten huwelijkse voorwaarden

Er zijn meerdere soorten huwelijkse voorwaarden waar je voor kan kiezen. Uiteraard kun je je eigen wensen vast laten leggen zodat het precies wordt zoals je zelf wilt, maar je kan ook een soort als richtlijn volgen. Denk aan verrekenbedingen, waarbij het gaat om bepalingen die regelen hoe inkomsten en vermogen verdeeld worden zowel tijdens als na het huwelijk. Daarnaast kun je denken aan gemeenschap van bepaalde goederen, waarbij geselecteerd wordt wat wel gemeenschappelijk is en wat niet. Bij schulden is het verstandig om te kiezen voor een goed systeem. Voor advies tegen lage tarieven over het huwelijksgoederenregister vraag je een notaris.

Notaristarieven

De notariskosten voor de diverse werkzaamheden verschillen. Zo hangen de tarieven en notariskosten af van wat je wilt laten opstellen door een notaris, of je eventueel alleen informatie wilt, of dat je iets wilt wijzigen of opheffen. Het is verstandig om rond te vragen naar de tarieven voor een notaris, zodat je de meest voordelige kan kiezen en niet te veel kosten maakt. Bij ons vraag je gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan, zodat je tarieven kan vergelijken en zeker weet dat je bij ons profiteert van lage kosten. Neem daarom contact met ons op door het contactformulier in te vullen en profiteer van lage tarieven voor een professionele notaris.

Wijzigen of opheffen

Niet alleen het opstellen van huwelijkse voorwaarden kun je laten doen door notarissen, ook het wijzigen of opheffen is een mogelijkheid. Bijvoorbeeld als de situatie is veranderd door een erfenis of eventueel kinderen, is het mogelijk om te kiezen voor het wijzigen of opheffen van het document en de afspraken uit het huwelijksgoederenregister. Laat je wel goed informeren door een notaris, aangezien deze wijzigingen uiteraard consequenties hebben als het gaat om kosten, schulden en alimentatie. Kies voor een professionele notaris bij beslissingen als het gaat om huwelijkse voorwaarden tegen lage tarieven en notariskosten. Vul nu het contactformulier in.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Ga je trouwen en wil je huwelijkse voorwaarden op laten stellen door een notaris tegen lage tarieven en notariskosten? Wil je informatie en advies over schulden, alimentatie of een testament en ben je benieuwd naar de notariskosten? Wil je de huwelijkse voorwaarden opheffen of wijzigen tegen lage kosten of ben je benieuwd hoe het zit met het huwelijksgoederenregister? Wij brengen je graag in contact met een professionele notaris die je hiermee helpt tegen lage tarieven. Vul het contactformulier in en omschrijf wat je wilt weten of op wilt laten stellen door een notaris tegen lage tarieven. Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte zodat je kosten kunt vergelijken.

Notaris tarieven