Bv oprichten

B.V. oprichten

Wil je graag een bv of een stamrecht B.V. oprichten, alleen of samen met andere aandeelhouders, dan moet je een notaris inschakelen. Het oprichten van een bv is sinds een aantal jaren makkelijker geworden, maar het is nog wel verstandig om een notaris te laten helpen bij het starten. Bij de oprichting worden de aandelen en aan de starter of starters gegeven en andere partijen die geld inbrengen. De aandelen komen op naam te staan en zijn in principe niet overdraagbaar, tenzij anders is aangegeven. Voor meer informatie over het oprichten van een bv, een stamrecht B.V. en andere zaken vul je het offerteformulier in om in contact te komen met een notaris.

Voor- en nadelen

Als je een eigen bedrijf wilt starten, zijn er diverse manieren waarop je dat kan doen. Eén manier is om met meerdere aandeelhouders een besloten vennootschap te starten. Er zitten zowel voor- als nadelen aan het starten van een bv. Zo ben je niet financieel aansprakelijk bij schulden en schade, heb je financieel voordeel bij een bv, maar betaal je wel weer meer belasting wanneer je nettowinst onder de €100.000 blijft. Voordat je dus kiest voor de oprichting van een bv, is het verstandig om te kijken wat voor doelen je hebt en wat je wilt bereiken met een besloten vennootschap.

Aansprakelijkheid

Eén van de grote voordelen van het oprichten van een bv, is dat de aansprakelijkheid niet bij jou privé ligt. Wanneer een bv in de problemen komt vanwege schulden, schade of andere kosten, dan moet dit verhaald worden op de besloten vennootschap zelf, en niet op een individueel persoon. Ben je dus van plan om een eigen bedrijf starten en ben je bang voor kosten vanwege aansprakelijkheid, dan is het verstandig om een besloten vennootschap te starten. Houd wel rekening met oprichtingskosten en schakel een notaris in voor de oprichting van een bv, zodat het oprichten volgens de regels gaat.

Stamrecht B.V.

Naast een bedrijf kun je ook een stamrecht B.V. oprichten. Stamrecht B.V. is een speciale vorm, met als doel hierin een bruto ontslagvergoeding onder te brengen. Een stamrecht B.V. wordt door de belastingdienst gezien als een soort lijfrenteverzekering, welke op een bepaald moment gaat uitkeren. Voordat je een stamrecht B.V. kan oprichten, is het verstandig om je goed te laten informeren door een notaris over de mogelijkheden voor de oprichting. Er zitten diverse voordelen aan het oprichten van een stamrecht B.V., denk bijvoorbeeld aan dat je minder belasting betaalt omdat je de ontslagvergoeding over meerdere jaren vanuit je stamrecht B.V. kunt ontvangen.

Kosten

De kosten voor het oprichten en starten van een bv verschillen. Zo zit je altijd met oprichtingskosten. Oprichtingskosten komen altijd kijken bij de oprichting van een bedrijf. Daarnaast heb je kosten voor de notaris en zullen er altijd onvoorziene kosten bijkomen bij de oprichting. Er komen kosten kijken bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, je moet de notaris betalen en zo zijn er nog meer zaken die horen bij de oprichtingskosten als u kiest voor de oprichting van een besloten vennootschap. Doe daarom goed onderzoek naar de prijzen voordat u begint met het oprichten, zodat je een goed overzicht hebt voor de oprichting van een bv.

Wat doet de notaris?

De notaris helpt bij het oprichten van een bv, of dit nu een stamrecht B.V. is of een bedrijf. Als u van plan bent een bedrijf of stichting te starten, is het nodig om een notaris in te schakelen. Er moeten diverse zaken geregeld worden door notaris bij het oprichten en starten. Denk hierbij aan het aanmaken van een dossier, identiteit controleren, omstandigheden en wensen verzamelen en noteren, onderzoek naar de betrokken personen, het opstellen van de akte, inschrijven bij de Kamer van Koophandel en de akte dertig jaar bewaren. Het is daarom wel verstandig om bij de oprichting van een bv een notaris in te schakelen, zodat alles goed geregeld wordt.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wil jij een bv oprichten? Heb je hulp nodig bij de oprichting, wil je meer weten over een stamrecht B.V. en het starten? Ben je benieuwd naar wat een notaris voor je kan betekenen bij de oprichting en het starten van een besloten vennootschap? Dan helpen wij je graag verder. Door het contactformulier in te vullen brengen wij je in contact met een professionele notaris, welke jou helpt bij het oprichten van een besloten vennootschap. Hij vertelt je alles over oprichtingskosten, het starten, de oprichting, een stamrecht B.V. en andere kosten. Neem daarom nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte.

Notariskosten