Op zoek naar een notariskantoor in Lochem?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Lochem

Ben je op zoek naar een ervaren maar goedkope notaris die je kan helpen bij het opstellen van een testament, het oprichten van een stichting, of het afhandelen van de hypotheek op het huis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze notarissen hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, maar werken tegen goedkope tarieven. Wanneer je op de offertepagina jouw wensen voor de hulp van een notariskantoor invult, kunnen wij jou meerdere vrijblijvende offertes toesturen. Het is aan jou om deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo te kiezen voor de notaris die het beste bij je past!

Wat doet een notaris?

Notarissen zijn specialisten op het gebied van wetten en wetgeving, en hebben het recht om officiële documenten te maken. Deze documenten noemen we ook wel notariële aktes. Er moeten bijvoorbeeld notariële aktes worden opgesteld bij het afspreken van huwelijkse voorwaarden, het oprichten van een vereniging of het wijzigen van statuten. Daarnaast is het mogelijk om een notaris uit Lochem advies te vragen bij diverse zaken. Zo kunnen de notarissen je adviseren over de regelgeving rondom een erfenis of het beginnen van een besloten vennootschap. Kies altijd een notaris uit Lochem die gespecialiseerd is in het onderwerp waar je hulp bij vraagt, voor het beste advies.

notaris Lochem

Wat zijn notariskosten?

Het inschakelen van een notaris uit Lochem kost natuurlijk geld, een bedrag dat ook wel wordt aangeduid met de term notariskosten. De officiële definitie voor notariskosten is; ‘De kosten die de notaris voor het passeren (ondertekenen van de akte) en registreren van de akte in rekening brengt. De notariskosten zijn niet gebonden aan een bepaald percentage of vaststaand bedrag en variëren dan ook per notariskantoor. Wil je graag het goedkoopste notariskantoor vinden, dan is het ook zaak om diverse notarissen en hun tarieven met elkaar te vergelijken en zo te besparen op het uiteindelijke bedrag. Wij bieden je graag vrijblijvende offertes aan. Zo kies je zelf de goedkoopste notaris.

Tarieven vergelijken en besparen

Door de tarieven en notariskosten van verschillende goedkope notarissen uit Lochem met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om tot wel 35% te besparen op de uiteindelijke kosten. Het is hierbij wel belangrijk om bij het vergelijken aandacht te besteden aan meer dan alleen de aangegeven tarieven. Zo raden wij je aan om ook te kijken naar de extra notariskosten en de regelgeving die hiervoor geldt. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan, en een goedkope aanbieding toch niet zo voordelig is als je eigenlijk dacht. Daarnaast is het handig om zo precies mogelijk je wensen aan te geven op het offerteformulier zodat wij u het beste kunnen helpen.

notariskantoor Lochem

Personen en familie

Eén van de categorieën waarbinnen een erkend notaris jou kan helpen, is de categorie personen en familie. Een (goedkope) notaris kan je onder andere advies geven over het schenken van geld, het opstellen van een testament of twee testamenten (gelijkluidend). Daarnaast is er hulp mogelijk bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden, partnerschapvoorwaarden, voogdij of een samenlevingsovereenkomst. Dergelijke aktes voldoen vaak aan een standaard format, en zijn daarom tegen aantrekkelijke tarieven te maken. Tot slot ondersteunen onze notarissen uit Lochem je graag bij voogdij, verklaring van erfrecht (erfenis), het schenken van geld en het uitdragen van een volmacht. Vraag via de offertepagina naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Testament

Een testament is in Nederland vrij gebruikelijk, veel mensen hebben dan ook een testament laten ondertekenen door een notaris uit de omgeving. Wil je wel een testament opstellen, maar heb je maar een beperkt budget? Via onze website vind je gemakkelijk en snel het goedkoopste notariskantoor in de buurt van Lochem.

Verklaring van erfrecht

In een verklaring van erfrecht (erfenis) wordt vastgelegd wie de erfgenamen zijn. Een verklaring van erfrecht is in sommige gevallen noodzakelijk. Wanneer er geen testament is, het banksaldo lager is dan €100.000,- of als er sprake is van een langstlevende partner is het niet nodig om deze verklaring van erfrecht (erfenis) te hebben.

Samenlevingscontract

Wil je gaan samenwonen met één of meerdere personen? Dan kan het handig zijn om een samenlevingscontract af te sluiten. Een samenlevingscontract regelt de vermogensrechtelijke verhouding. Een dergelijk samenlevingscontract is vooral handig voor mensen die nog niet willen trouwen, of niet mogen trouwen.

Huwelijkse voorwaarden

Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aanvragen? Dan regelt de wet automatisch dat alle bezittingen (en schulden) van jullie samen zijn. Wil je dit niet of wil je de verdeling aanpassen? Dan moet je trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Je zorgt er dan voor dat alle inkomens en schulden apart blijven.

Voogdij

Niemand wil er aan denken, maar mocht je opeens overlijden dan wil je natuurlijk het beste voor je kinderen. Als je kinderen onder de 18 jaar zijn is het van belang dat je iemand als voogd benoemt. Het is toch prettiger dat je zelf bepaalt wie voogdij krijgt over je kinderen?

Akte van verdeling

Is je huwelijk of samenwoning beëindigd? Dan komt de akte van verdeling aan bod. Middels deze akte wordt het huis, dat eerst eigendom van jou en je ex-partner was, toegedeeld aan één van beiden. Na ondertekening wordt de verdelingsakte bij het kadaster ingeschreven, zodat de woning op één naam komt te staan.

Huis en hypotheek

Wie een huis koopt of verkoopt zal altijd te maken krijgen met rechten en plichten. De hulp van een goedkope notaris is hier zeker bij aan te raden. Notarissen kunnen je onder andere adviseren over de eisen waaraan een (ver)koop moet voldoen, en kijken naar de afspraken die zijn gemaakt over erfpacht. Een notariskantoor uit Lochem is bovendien nodig voor het ondertekenen van de akte van levering & hypotheek. Heb je vragen over de mogelijkheden en wil je meer weten over wat je moet regelen of de veelvoorkomende problemen? Ga dan onze goedkope notarissen vergelijken en kies de specialist die bij je past.

hypotheekakte Lochem

Hypotheekakte

De hypotheekakte is het notariële document dat wordt ondertekend bij het afsluiten van een hypotheek. Bij de hypotheek wordt feitelijk onroerend goed als onderpand gegeven aan de hypotheeknemer (de bank of verzekeraar). Volgens de Nederlandse wet moet een notaris bij de ondertekening van een hypotheekakte aanwezig zijn.

Akte van levering

Veel van onze klanten uit Lochem hebben wel gehoord van een hypotheekakte, maar kennen de term akte van levering niet. Een leveringsakte is het notariële document waarmee de eigendom overgaat. Een dergelijk document moet zowel door de verkoper, koper en notaris worden ondertekend. Dit is nodig wanneer je kadastraal perceel koopt.

Overdracht

Het afhandelen van een eigendomsoverdracht is relatief eenvoudig, waarbij de hulp van een notaris voornamelijk symbolisch is. Bij de overdracht is het gebruikelijk dat je eerst een laatste inspectieronde van de woning doet, waarna je met de verkoper naar de notaris gaat voor het tekenen van de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd).

Hypothecaire lening

Neem je een hypotheek? In de wet is bepaald dat alleen een notaris een hypothecaire lening mag opstellen. Nadat de hypotheekakte is opgesteld vormt je huis het onderpand van de lening. Volg nooit blindelings het advies van de hypotheekverstrekker op als hij je een bepaald notariskantoor aanraadt. Ga vergelijken, zo bespaar je kosten.

Oversluiten hypotheek

Bij het oversluiten van een hypotheek hef je de bestaande hypotheek op en sluit je een nieuwe af. Dat is handig als de huidige rente veel lager is. Wel zijn er kosten aan verbonden: een boete en kosten om de hypotheek af te sluiten. Toch loont oversluiten in veel gevallen.

Aan- en verkoop woning

Na de koop of verkoop van een woning moet je naar de notaris in Lochem. Notarissen zijn bevoegd om ervoor te zorgen dat de koper, of jij, eigenaar van de woning wordt. De koper kiest meestal de notaris, aangezien die ook betaalt voor de overdracht. De onderlinge notariskosten verschillen enorm.

oprichting bedrijf Lochem

Stichting en bedrijf

Een derde categorie waarbinnen de goedkoopste notarissen uit ons netwerk jou kunnen helpen, is de categorie stichting en bedrijf. Zaken waarmee de medewerkers van een notariskantoor uit Lochem je van dienst willen zijn, zijn de oprichting van een B.V., stichting, N.V. of vereniging, of het ondertekenen van een statutenwijziging. Vooral bij wijzigingen van een statuut wordt er vaak geen notaris ingezet vanwege de notariskosten, de wijzigingen zijn echter pas officieel zodra je een (goedkope) notaris hebt ingeschakeld. Door op het webformulier je wensen voor een notaris in te vullen, kunnen wij de goedkoopste en beste professional uit ons netwerk voor je vinden.

Stichting oprichten

De oprichting van stichtingen en verenigingen is verbonden aan verschillende voorwaarden, waarover een notaris je verder kan informeren. Vragen waarop een notaris je onder andere antwoord kan geven zijn over de inschrijving van stichtingen bij de kamer van koophandel, de toegestane geldmiddelen en de aansprakelijkheden van het bestuur.

Bedrijf starten

Ben je van plan om als zelfstandige aan de slag te gaan en weet je niet goed waar een bedrijf allemaal aan moet voldoen? De medewerkers van ons notariskantoor in Lochem zijn je graag van dienst. Vind de goedkoopste notaris in ons netwerk door meerdere offertes op te vragen en de tarieven met elkaar te vergelijken.

Ondernemingsvorm veranderen

Er zijn verschillende ondernemingsvormen die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Wanneer een bedrijf groeit, dan is het wellicht noodzakelijk om de ondernemingsvorm te veranderen. Al onze notarissen hebben een uitgebreide kennis over de mogelijke ondernemingsvormen en informeren je met alle plezier over de beste keuze voor jou.

Statutenwijziging

De statuten vormen als het ware de grondwet van het bedrijf (B.V. of N.V.), stichting of vereniging. In de statuten staat onder andere wie de rechtspersoon is, wat het doel van de onderneming is en hoe het bestuur functioneert. Statutenwijziging door het bestuur moeten in een notariële akte worden vastgelegd.

Aandelenoverdracht

Wil je B.V. aandelen rechtsmatig overdragen? Dan is een notaris nodig. In de aandelenoverdracht staan zaken als de prijs van de aandelen, wie welke kosten draagt en de garanties. Uiteraard worden tevens de gegevens van de vennootschap en de rechtspersonen benoemt. Er is altijd een goedkeuring van de directie nodig.

B.V. oprichten

Bij het oprichten van een B.V. heb je altijd een notariskantoor uit Lochem nodig. De notarissen stellen een akte op met daarin de statuten. Je moet wel minstens €0,01 in de vennootschap storten. De notaris regelt de inschrijving in het handelsregister van de KvK. Aan deze inschrijving zitten extra kosten verbonden.

Vind de goedkoopste notaris

Wil je graag door de goedkoopste notaris uit Lochem worden geholpen, maar weet je niet hoe je deze moet vinden? Via ons netwerk is het gemakkelijk om de tarieven van verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Wij sturen je graag meerdere vrijblijvende offertes toe van goedkope aanbieders uit de regio. Het is vervolgens aan jou om deze aanbiedingen met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo te kiezen voor het goedkoopste notariskantoor, dat het beste bij je past! Wij garanderen dat al onze professionals je snel en vakkundig van dienst zullen zijn en helpen je met alle plezier.

goedkoopste notaris Lochem