Op zoek naar een notariskantoor in Enschede?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Enschede

Wie graag huwelijkse voorwaarden wil afsluiten, het erfrecht wil vastleggen of een bedrijf wil oprichten, zal hiervoor de hulp van een erkend notaris moeten inschakelen. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het vinden van een goedkope notaris die jou snel en vakkundig zal helpen bij al het notariële werk, tegen de goedkoopste tarieven. Vul op de offertepagina je wensen in, en wij sturen je vervolgens meerdere vrijblijvende offertes toe. Jij kan deze dan zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo kiezen voor het goedkoopste notariskantoor dat het beste bij je past. Wij zijn je graag van dienst!

Navigeer naar:

Personen en familie | Huis en hypotheek | Stichting en bedrijf

notaris inschakelen Enschede

Wat doet een notaris?

Het werk van een notarissen kan heel kort worden omschreven als de hulp bij het opstellen van notariële aktes. De meeste taken van een notaris bestaan dan ook uit het opmaken van officiële documenten of de aanwezigheid bij het ondertekenen van een officieel document. Andere taken waarvoor je de hulp van een notariskantoor uit Enschede kunt inroepen zijn het krijgen van advies bij het wijzigen van statuten, of het inwinnen van informatie over wat je precies moet regelen bij een erfenis. Wij raden aan om altijd een notaris die gespecialiseerd is in het onderwerp waar jij hulp bij nodig hebt in te schakelen.

Voordelen van onze service

  • Vergelijk offertes & bespaar
  • Goedkope tarieven
  • Gratis offertes

Wat zijn notariskosten?

De kosten die worden gemaakt bij het passeren (ondertekenen) of registreren van een akte worden aangeduid als de notariskosten. Notariskosten waren een tijdlang bij wet vastgelegd, maar zijn ondertussen vrij. Dit betekent dat het per notariskantoor verschilt wat voor notariskosten er voor een bepaalde klus worden gerekend. Het is dan ook goed mogelijk om op de notariskosten te besparen. Wij adviseren om de tarieven van verschillende (goedkope) notarissen met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de goedkoopste notaris binnen het vakgebied. Wil je graag meer weten over de notariskosten? Wij informeren je met alle plezier over prijzen en voorwaarden.

Tarieven vergelijken en besparen

Zoals gezegd is het aan te raden om de tarieven en notariskosten van verscheidene goedkope notarissen te vergelijken. Tijdens het vergelijken is het handig als je niet alleen kijkt naar de uiteindelijke tarieven die het notariskantoor rekent, maar ook naar de eventuele extra notariskosten. Dit komt voor als er een tweede versie van een akte gemaakt wordt, of als de andere partij nog een wijziging voorstelt. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan, en toch niet van de goedkoopste prijzen profiteert. Geef op de offertepagina zo nauwkeurig mogelijk je wensen aan, en wij sturen je snel enkele offertes toe van notarissen met goedkope notariskosten. Vergelijken en besparen!


notaris testament

Personen en familie

De meeste zaken die notarissen afhandelen, bevinden zich op het gebied van personen en familie. Het gaat dan onder meer om het opstellen van een verklaring van erfrecht, het afhandelen van het schenken van geld, of het afsluiten van een volmacht. Daarnaast vallen ook het opstellen van een testament of twee testamenten (gelijkluidend) binnen deze categorie van werkzaamheden. Wil je gaan samenwonen of trouwen, ook dan kunnen er zaken zijn die je notarieel wilt vastleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan documenten omtrent huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract of het vastleggen van partnerschapsvoorwaarden. Wij helpen je met alle plezier bij het vinden van goedkope notarissen die dit regelen.

Testament

Wil je een testament laten afsluiten? Dan ben je bij een notariskantoor uit Enschede op het juiste aders. Waarschijnlijk ben je wel bekend met een testament, hierin laat je vastleggen wat er met je erfenis gebeurt als je komt te overlijden. Het is belangrijk om dit bij de notaris vast te laten leggen, zodat je testament rechtsgeldig is. Als je zelf een testament op stelt zonder deze te ondertekenen bij de notaris, dan is deze niet rechtsgeldig. Je erfenis wordt dan verdeeld volgens regels die in de wet vastgelegd zijn. Naast je erfgenamen, kun je ook een executeur vastleggen. De executeur zal de erfenis afhandelen.

Verklaring van erfrecht

Bij het overlijden van een geliefde zul je ongetwijfeld te maken krijgen met een ingewikkelde wet en regelgeving. De bank is bijvoorbeeld in staat om het rekeningnummer van de overledene te blokkeren, maar als hier nog rekeningen van betaalt worden is het belangrijk dat jij gebruik kunt maken van deze bankrekening. Hiervoor heb je een verklaring van erfrecht nodig. Hierin verklaart de notaris wie de erfgenamen zijn en wat er in het testament is opgenomen. Door deze verklaring van erfrecht te overhandigen aan de bank, bewijs je dat jij het recht hebt op het inzicht en eventueel gebruik van de bankrekeningen.

samenwonen Enschede

Samenlevingscontract

Ga je voor het eerst met je partner samenwonen in een koopwoning? Gefeliciteerd! Om ervoor te zorgen dat je alle zaken netjes op orde hebt, raden wij je aan om een samenlevingscontract af te sluiten. Een samenlevingscontract komt met name van pas als je nog niet getrouwd bent of juist niet wilt trouwen. In een samenlevingscontract regel je de onderlinge verhoudingen en de verdeling van de vaste lasten. Met een samenlevingscontract wordt je bovendien gezien als fiscaal partners, wat een aantal voordelen kan opleveren. Je kunt je partner bijvoorbeeld aangeven bij je pensioenregeling, zodat je partner recht heeft op een partnerpensioen. Heb je maar een beperkt budget? Bij ons vind je het goedkoopste notariskantoor!

voorwaarden huwelijk notaris Enschede

Huwelijkse voorwaarden

Sinds 2018 is het niet meer nodig om huwelijkse voorwaarden op te laten stellen bij de notaris. Dit komt omdat elk stel tegenwoordig standaard onder huwelijkse voorwaarden trouwt, en juist als je in gemeenschap van goederen wilt trouwen moet je dit laten vastleggen. Huwelijkse voorwaarden houdt in dat al je vermogen en schulden van voor het huwelijk van jezelf blijven. Heeft je partner bijvoorbeeld een eigen bedrijf, dan ben jij dankzij de huwelijkse voorwaarden niet verantwoordelijk voor eventuele schulden die je partner maakt. Ben je in het verleden getrouwd onder huwelijkse voorwaarden maar wil je deze graag laten ontbinden? Neem dan contact op met één van de voordelige notarissen uit Enschede.

Benieuwd naar de kosten en opties?

Gratis offertes aanvragen

Voogdij

Wij spraken al eerder over het opstellen van een testament. Hierin laat je echter niet alleen je erfgenamen vastleggen, maar ook de voogdij over je minderjarige kinderen. Wanneer je de voogdij niet laat vastleggen, dan bepaalt de rechter wie de voogdij na je overlijden krijgt. Uiteraard houdt de rechter hierbij rekening met het kind, maar voor je eigen gemoedsrust is het waarschijnlijk wel zo fijn om dit van tevoren vast te leggen. Het laten opstellen van een testament kan aardig wat kosten. Om zoveel mogelijk te besparen raden wij je aan om op zoek te gaan naar het goedkoopste notariskantoor uit je regio. Dit doe je eenvoudig via ons contactformulier!

Akte van verdeling

Als je samen met je partner een betaalbare woning koopt, dan wil je er uiteraard niet aan denken dat jullie ooit uit elkaar gaan. Toch komt het helaas geregeld voor dat de relatie strand. Het hypotheek staat dan op twee namen, en moet op één naam gezet worden. Hiervoor is de akte van verdeling nodig. In de akte van verdeling wordt het huis toegedeeld aan één van jullie beiden. Nadat de verdelingsakte ondertekend is, wordt dit door de betaalbare notaris in Enschede ingeschreven bij het kadaster. Hierna staat de woning op één naam, en is het mogelijk om ook de hypotheek op één naam te zetten. Een goedkope notaris uit Enschede is je hierbij graag van dienst.

Schenkingsakte

Het komt geregeld voor dat (groot)ouders hun kinderen een som geld willen schenken. Als de kinderen in kwestie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen, dan hebben ook de schoonkinderen recht op deze schenking: ook als het huwelijk strand. Vaak willen onze klanten voorkomen dat de schenking, na een scheiding, in handen komt van hun (ex)schoonkinderen. Daarom is het verstandig om een schenkingsakte op te laten stellen. Door middel van een uitsluitingsclausule voorkom je dat het geld in de verkeerde handen valt. Dit moet je echter wel goed laten vastleggen bij een goedkope notaris uit Enschede. Vraag via het contactformulier eenvoudig een aantal offertes aan, zodat je verzekerd bent van de scherpste prijzen.

Notariële volmacht

Notariële volmacht houdt in dat je een vertrouwenspersoon machtigt om bepaalde keuzes voor je te maken. Er wordt vaak notariële volmacht gegeven bij ouderen die dement zijn geworden. Door dementie zijn zij niet langer in staat om hun boodschappen te doen, de rekeningen te betalen of zelfs medische beslissingen te nemen. Door het geven van volmacht kan een ander persoon dit voor hen doen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er misbruik van de oudere wordt gebruikt. Het is dan ook belangrijk om niet zomaar iemand volmacht te geven. Kies iemand die je vertrouwd en laat eventuele voorwaarden vastleggen bij een goedkope notaris uit Enschede.


Huis en hypotheek

Een tweede gedeelte van de werkzaamheden van een notariskantoor kan worden verzameld in de categorie huis en hypotheek. Het gaat dan onder andere om het opstellen van een akte van levering (ook wel transportakte genoemd) of een akte van hypotheek. Wie een huis koopt of verkoopt krijgt dan ook altijd te maken met diverse rechten en plichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afspraken die gemaakt zijn over erfpacht, de overdracht van een kadastraal perceel, en de eisen die aan een verkoop worden gesteld. Een (goedkope) notaris kan je adviseren en antwoorden geven op al je vragen. Wij zijn je met alle plezier van dienst.

hypotheek notarissen Enschede

Hypotheekakte

Heb jij je oog laten vallen op een huis in Enschede? Spannend! Eén van de belangrijkste dingen die je nu moet regelen is de financiering. In de meeste gevallen hebben kopers niet voldoende geld om het huis zelf te financieren, daarom sluiten zij een hypotheek af. Een hypothecaire lening is bedoelt om de woning, en eventueel de verbouwing, te financieren. In ruil hiervoor stel jij het huis ter beschikking als onderpand. Kort gezegd houdt dit in dat de hypotheekverstrekker het recht heeft op de verkoop als jij de rekeningen niet kunt betalen. Alle voorwaarden en afspraken worden vastgelegd in een hypotheekakte, die je bij de notaris dient te tekenen.

Akte van levering

Eén van de goedkope notarissen uit ons netwerk in Enschede kan je tevens van dienst zijn bij het opmaken en ondertekenen van de leveringsakte. De leveringsakte wordt getekend op de dag van overdracht, en hierin worden een aantal algemene zaken besproken. Met het tekenen van de leveringsakte wordt het eigendom van het pand of kadastraal perceel officieel overgedragen, en hierna ben jij dus de gloednieuwe eigenaar! In de leveringsakte staat geen nieuwe informatie, alles wat hierin staat is al eerder beschreven in de eerder gesloten koopakte. Omdat jij als koper de notariskosten betaalt, mag je zelf een betaalbare notaris uitzoeken. Eén van de goedkoopste notarissen uit Enschede is je hierbij graag van dienst!

notaris overdracht

Overdracht

Het moment van overdracht is het moment waar elke koper naar uitkijkt. Op de dag van overdracht wordt jij als koper officieel de eigenaar van het nieuwe huis, en kun je beginnen met verbouwen of verhuizen! De overdracht van een woning is in de meeste gevallen relatief eenvoudig. Wel is het noodzakelijk om hiervoor de medewerkers van een goedkoop notariskantoor in te schakelen. Tijdens de overdrachtsprocedure maak je een laatste inspectieronde door het huis, samen met de verkopers. Wanneer je er zeker van bent dat alles naar wens is zul je bij de notaris de leveringsakte ondertekenen, waarna de sleutels overhandigd worden.

afsluiten hypotheek notaris Enschede

Hypothecaire lening

Koop of verkoop je een woning in Enschede? Dan heb je sowieso de hulp nodig van een notaris in Enschede. De notaris zal een aantal verschillende aktes opstellen die van belang zijn: naast de voorlopige koopakte en leveringsakte is het ook belangrijk om met betrekking tot de hypothecaire lening een document op te laten stellen. Als koper is het belangrijk om een hypotheekakte te ondertekenen, zodat duidelijk is aan welke plichten je moet voldoen en hoe je de lening aflost. Als verkoper moet je de hypothecaire lening laten oversluiten of royeren. Dit betekent dat de lening die je hebt afgesloten wordt verwijderd uit het kadaster.

Meer weten over de kosten van een notaris?

Gratis offertes aanvragen

Oversluiten hypotheek

Je hypotheek oversluiten kan natuurlijk ook zonder te verhuizen. De hypotheekrente varieert enorm, het kan zomaar voorkomen dat de rente tegenwoordig stukken lager is dan toen jij een paar jaar geleden een lening afsloot. In dat geval is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden omtrent het oversluiten. Dit houdt in principe in dat je de bestaande lening opheft, en dat je een nieuwe hypotheekverstrekker zoekt. Hierdoor kun je maandelijks tot honderden euro’s op de rente besparen. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk een boete moet betalen voor het opheffen van de hypotheek. Daarnaast moet je opnieuw notariskosten betalen voor het opstellen van de hypotheekakte. Zoek daarom de goedkoopste notarissen om zoveel mogelijk te besparen.

Aan- en verkoop woning

Bij de aankoop of verkoop van woningen in Enschede zullen wij je altijd aanraden om een goedkope notaris in te schakelen. Als je een huis koopt, dan zul je behalve de kostprijs voor het huis namelijk ook de notariskosten moeten betalen. De tarieven per notaris kunnen enorm verschillen, maar houd er rekening mee dat de notariskosten voor het opstellen van de leveringsakte en hypotheekakte alleen al kunnen oplopen tot ruim €1.000,-. Vergelijken loont! Door de offertes van een aantal notarissen naast elkaar te leggen, vind je eenvoudig het goedkoopste notariskantoor uit je regio.

Erfpacht

Heb je een wijk gevonden waar je absoluut wilt wonen, maar liggen de prijzen voor de woningen iets boven je budget? Kijk dan of het mogelijk is om een woning met erfpacht te kopen. Erfpacht houdt in dat de grond waar de woning op staat niet van jou is, maar dat je het wel exclusief mag gebruiken alsof het van jezelf is. Je hoeft de grond dus niet te kopen, waardoor de kostprijs een stuk lager uitvalt dan een vergelijkbare woning met eigen grond. Wel betaal je de eigenaar van het stuk grond hiervoor jaarlijks erfpacht. De randvoorwaarden hiervoor worden door de notaris vastgelegd in een akte van erfpacht.

Royementsakte

Zoals wij al eerder toelichtten, is het een royementsakte noodzakelijk als je een huis verkoopt. Royeren houdt in dat de hypotheek wordt doorgehaald. Met andere woorden: de hypotheek wordt doorgestreept uit het kadaster. Dit wordt gedaan door het opstellen van een royementsakte bij een notaris. De notariskosten voor het opstellen van deze royementsakte kunnen enorm variëren. Gemiddelde kosten lopen uiteen van €90,- tot ruim €400,-! Het is dus altijd verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste notaris uit je regio. Vraag hiervoor een aantal offertes aan, die je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo ben je verzekerd van een royementsakte tegen de scherpste prijs!


oprichten bedrijf Enschede

Stichting en bedrijf

De derde categorie van werkzaamheden binnen een notariskantoor geven wij aan als stichting en bedrijf. Het gaat dan om hulp bij het oprichten van een stichting of B.V., de oprichting van een vereniging of N.V. of advies bij een statutenwijziging. Vooral bij dit laatste wordt vaak vergeten dat het nodig is om de ondersteuning van een goedkope notaris in te schakelen. Zit je in het bestuur van een kleine organisatie of vereniging, en wil je graag de goedkoopste notaris uit Enschede vinden? Vergelijk dan de goedkoopste tarieven en extra notariskosten van de notarissen uit ons netwerk. Wij zijn je met alle plezier van dienst.

Stichting oprichten

Een stichting wordt voornamelijk opgericht voor het verwezenlijken van een ideëel doel. Natuurlijk is het ook met een stichting mogelijk om winst te behalen, maar deze winst wordt dan ingezet om het doel te behalen. In principe worden enkel de onkosten van het bestuur vergoed en houden zij hier niet een fatsoenlijk salaris aan over. Een groot voordeel van een stichting is dat de stichting een rechtspersoon is. Mocht je stichting daarom door onvoorziene omstandigheden failliet gaan, dan ben je als bestuur in principe niet verantwoordelijk voor de kosten. Wil je een organisatie inschrijven bij de kamer van koophandel? Vraag dan één van onze goedkoopste notarissen om advies.

Bedrijf starten

Wie als beginnend ondernemer een bedrijf wil starten, wil graag goede maar tevens goedkope hulp inschakelen. Het starten van een bedrijf moet op de juiste wijze gebeuren. Zo voorkom je dat er op de lange termijn financiële problemen ontstaan. Bij het oprichten van een onderneming heb je een notaris nodig voor onder andere het vaststellen van de statuten. Daarnaast beschikken goedkope notarissen uit Enschede uit voldoende kennis en ervaring, waarmee zij je een passend advies met betrekking tot de rechtsvorm kunnen geven. Wij helpen je graag met het vinden van de goedkoopste en beste hulp van een notariskantoor in Enschede.

goedkoop notariskantoor Enschede

Ondernemingsvorm veranderen

Bij de oprichting van een bedrijf, kies je uit een groot aanbod aan ondernemingsvormen. Ook wanneer de onderneming na verloop van tijd groeit en verandert kan het verstandig zijn om eens kritisch te kijken naar de gekozen rechtsvorm. Biedt deze op dit moment nog wel de juiste voordelen? Als je in het verleden een eenmanszaak bent gestart, dan ligt de financiële aansprakelijkheid bij jou als bestuurder. Dat houdt in dat als de zaak failliet gaat, jij als ondernemer ook failliet bent. In dat geval is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden betreffende de ondernemingsvorm. Misschien loop je met een BV of NV minder risico. Een goedkope notaris uit Enschede staat met plezier voor je klaar!

statutenwijziging bedrijf

Statutenwijziging

Bij de eerste oprichting van je bedrijf heb je bij de notaris een aantal statuten vast laten leggen. De statuten vormen de basis van je organisatie, hierin staan verschillende wetten en regels omschreven voor de BV, NV of stichting. In sommige gevallen zul je de statuten moeten laten wijzigen. Aan een statutenwijziging zitten twee belangrijke voorwaarden: allereerst moet het bestuur de wijzigingen goedkeuren, en ten tweede is het belangrijk dat de bestaande statuten een wijziging toestaan. Statutenwijzigingen moeten zo snel mogelijk in het Handelsregister worden opgenomen, schakel daarom één van de goedkoopste notarissen uit je regio in.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je bedrijf?

Gratis offertes aanvragen

Aandelenoverdracht

Wil je aandelen van een BV rechtsgeldig overdragen? Dan is de tussenkomst van het notariskantoor uit Enschede een vereiste. Bij een BV staan de aandelen namelijk op naam, en deze kunnen niet zomaar overgedragen worden. De aandelenoverdracht moet dan ook eerst door de directie van het vennootschap worden erkend. De aandelenoverdracht vindt plaats onder begeleiding van een goedkoop notariskantoor uit Enschede. De notarissen zoeken onder andere uit of de verkoper van de aandelen wel echt rechthebbende is. Heb je vragen over een aandelenoverdracht of overweeg je jouw aandelen te overdragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

B.V. oprichten

Ga je een B.V. oprichten in de omgeving van Enschede? Gefeliciteerd met deze stap! Eén van de eerste stappen is het zoeken van een goedkoop notariskantoor uit Enschede. Een notaris zal namelijk een oprichtingsakte moeten opstellen. In de oprichtingsakte staan onder meer de statuten omschreven. De statuten bevatten de spelregels van de BV. Hierna moet je de BV ook laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. In de meeste gevallen zal het notariskantoor dit voor je regelen, zodat jij direct aan de slag kan! Twijfel je nog tussen een BV of een NV? Een notariskantoor uit Enschede staat met plezier voor je klaar en kan je persoonlijk adviseren.

NV oprichten

Bij het oprichten van een organisatie kun je tevens kiezen voor het starten van een NV. NV staat voor naamloze vennootschap en is verdeeld in verschillende aandelen. Bij een naamloze vennootschap staan deze aandelen niet op naam. Dit betekent dat ze vrij overdraagbaar zijn. Een NV is dan ook vooral geschikt voor ondernemers die met een groot bedrijf naar de beurs zouden willen. Aan het starten van een NV zitten strengere eisen verbonden dan aan het starten van een BV. Zo heb je een minimum startkapitaal van €45.000,- nodig. Laat de oprichtingsakte voor je NV vaststellen bij één van de vele goedkope notarissen uit Enschede, om zo voordelig mogelijk van start te gaan.

Flex-BV oprichten

Bij het oprichten van een besloten vennootschap spreekt men ook wel van het oprichten van een flex-BV. Vele klanten uit Enschede vragen ons naar het verschil tussen een BV en een flex-BV. In feite is er echter geen verschillen tussen deze rechtsvormen. In het verleden was het oprichten van een BV aan vele strenge eisen en regels verbonden, maar deze procedure is een paar jaar geleden een stuk flexibeler geworden. Vandaar de term flex-BV. Ook voor het oprichten van een (flex-)BV dien je contact op te nemen met een goedkoop notariskantoor uit Enschede.

Vind de goedkoopste notaris

Ben je op zoek naar de notaris die de goedkoopste tarieven rekent voor de hulp bij het opstellen van een verkoopakte of ander notarieel document? Heb je een vraag aan de notarissen van een erkend notariskantoor in Enschede? Of ben je benieuwd naar de notariskosten voor een verklaring van erfrecht? Vraag dan offertes aan en start met vergelijken. Wij sturen je spoedig meerdere offertes toe (vrijblijvend) van goedkope notarissen uit Enschede. Het is aan jou om deze te vergelijken op prijs en aanbod, en zo te kiezen voor het goedkoopste bedrijf dat het beste bij je past! Wij garanderen altijd een snelle en vakkundige hulp.

goedkope notaris Enschede