Op zoek naar een notariskantoor in Almelo?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Almelo

Ben je op zoek naar een ervaren maar goedkope notaris die je kan helpen bij het opstellen van een testament, het oprichten van een stichting, of het afhandelen van de hypotheek op het huis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze notarissen hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, maar werken tegen goedkope tarieven. Wanneer je op de offertepagina jouw wensen voor de hulp van een notariskantoor invult, kunnen wij jou meerdere vrijblijvende offertes toesturen. Het is aan jou om deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo te kiezen voor de notaris die het beste bij je past!

Navigeer naar:

Personen en familie | Huis en hypotheek | Stichting en bedrijf

notaris Almelo

Wat doet een notaris?

Notarissen zijn specialisten op het gebied van wetten en wetgeving, en hebben het recht om officiële documenten te maken. Deze documenten noemen we ook wel notariële aktes. Er moeten bijvoorbeeld notariële aktes worden opgesteld bij het afspreken van huwelijkse voorwaarden, het oprichten van een vereniging of het wijzigen van statuten. Daarnaast is het mogelijk om een notaris uit Almelo advies te vragen bij diverse zaken. Zo kunnen de notarissen je adviseren over de regelgeving rondom een erfenis of het beginnen van een besloten vennootschap. Kies altijd een notaris uit Almelo die gespecialiseerd is in het onderwerp waar je hulp bij vraagt, voor het beste advies.

Voordelen van onze service

  • Vergelijk offertes & bespaar
  • Goedkope tarieven
  • Gratis offertes

Wat zijn notariskosten?

Het inschakelen van een notaris uit Almelo kost natuurlijk geld, een bedrag dat ook wel wordt aangeduid met de term notariskosten. De officiële definitie voor notariskosten is; ‘De kosten die de notaris voor het passeren (ondertekenen van de akte) en registreren van de akte in rekening brengt. De notariskosten zijn niet gebonden aan een bepaald percentage of vaststaand bedrag en variëren dan ook per notariskantoor. Wil je graag het goedkoopste notariskantoor vinden, dan is het ook zaak om diverse notarissen en hun tarieven met elkaar te vergelijken en zo te besparen op het uiteindelijke bedrag. Wij bieden je graag vrijblijvende offertes aan. Zo kies je zelf de goedkoopste notaris.

Tarieven vergelijken en besparen

Door de tarieven en notariskosten van verschillende goedkope notarissen uit Almelo met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om tot wel 35% te besparen op de uiteindelijke kosten. Het is hierbij wel belangrijk om bij het vergelijken aandacht te besteden aan meer dan alleen de aangegeven tarieven. Zo raden wij je aan om ook te kijken naar de extra notariskosten en de regelgeving die hiervoor geldt. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan, en een goedkope aanbieding toch niet zo voordelig is als je eigenlijk dacht. Daarnaast is het handig om zo precies mogelijk je wensen aan te geven op het offerteformulier zodat wij je het beste kunnen helpen.


notariskantoor Almelo

Personen en familie

Eén van de categorieën waarbinnen een erkend notaris jou kan helpen, is de categorie personen en familie. Een (goedkope) notaris kan je onder andere advies geven over het schenken van geld, het opstellen van een testament of twee testamenten (gelijkluidend). Daarnaast is er hulp mogelijk bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden, partnerschapvoorwaarden, voogdij of een samenlevingsovereenkomst. Dergelijke aktes voldoen vaak aan een standaard format, en zijn daarom tegen aantrekkelijke tarieven te maken. Tot slot ondersteunen onze notarissen uit Almelo je graag bij voogdij, verklaring van erfrecht (erfenis), het schenken van geld en het uitdragen van een volmacht. Vraag via de offertepagina naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Testament

Vele mensen hebben dan ook een testament laten ondertekenen door een notaris uit de omgeving. Een testament is een notariële akte, waarin de afwikkeling van je nalatenschap vastgelegd wordt. Hierin wordt onder meer vastgesteld wat er gebeurt met de bezittingen, hoe de voogdij van je kinderen wordt verdeeld en hoe je de erfenis wilt verdelen. Er zijn wettelijke regels vastgesteld omtrent erven en nalatenschap en dankzij een testament kun je van deze standaard afwijken. Het testament is echter alleen rechtsgeldig wanneer deze is opgesteld bij de notaris. Wil je graag een testament laten opstellen tegen de scherpste tarieven? Via onze website vind je gemakkelijk het goedkoopste notariskantoor in de buurt van Almelo.

Verklaring van erfrecht

Na een overlijden zal een notaris een verklaring van erfrecht opmaken. In deze verklaring staat omschreven wie er is overleden, wat er in het testament staat omschreven en wie de erfgenamen zijn. Een bank mag bijvoorbeeld de bankrekening van overleden klanten blokkeren. Met een verklaring van erfrecht geef je bij de bank aan dat je gemachtigd bent om deze rekening toch te blijven gebruiken. In sommige gevallen is het niet noodzakelijk om een verklaring van erfrecht op te laten stellen. Bijvoorbeeld wanneer de overledene geen testament heeft opgesteld, als er een partner of kinderen achterblijven of als het totale saldo van alle bankrekeningen minder dan €100.000,- bedraagt.

samenlevingscontract notarissen

Samenlevingscontract

Ga je samenwonen met één of meerdere personen? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om een samenlevingscontract af te sluiten. Een samenlevingscontract is een overeenkomst, waarin verscheidene afspraken worden gemaakt. Hierbij kun je denken aan afspraken omtrent de financiën, woning en inboedel. Woon je samen met je partner? Dan is het verstandig om in het samenlevingscontract ook vast te stellen wat er gebeurt met de woning en bezittingen wanneer jullie toch uit elkaar gaan, of als jij of je partner overlijdt. Een dergelijk samenlevingscontract is vooral erg handig als je wel wilt samenwonen, maar nog niet wilt trouwen. Bovendien kan een samenlevingscontract fiscale voordelen opleveren!

huwelijkse voorwaarden notaris

Huwelijkse voorwaarden

Als stellen in het verleden wilden trouwen onder huwelijkse voorwaarden, dan moesten zij dit bij de notaris laten opstellen. Vanuit de wet werd er namelijk automatisch geregeld dat alle bezittingen en schulden van jullie samen waren. Sinds 2018 is deze wetgeving echter veranderd, en trouwt iedereen standaard onder huwelijkse voorwaarden. Alles wat voor jullie huwelijk privé bezit was, blijft privé bezit. Het vermogen dat tijdens jullie huwelijk wordt opgebouwd zal, bij een eventuele scheiding, onder jullie beide verdeeld worden. Willen jullie juist graag trouwen in gemeenschap van goederen? Maak via onze service gebruik om de goedkoopste notarissen te vinden, hier kun je dit laten vastleggen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen

Voogdij

Het is het laatste waar je aan wilt denken, maar mochten jij en je partner plotseling overlijden dan wil je natuurlijk het beste voor je kinderen. Het is daarom aan te raden om iemand uit je sociale kring aan te wijzen als voogd voor je kinderen. Je kunt de voogdij in je testament vast laten leggen, maar ook als je geen testament laat opstellen is het mogelijk om een voogd voor je kinderen aan te wijzen. Na je overlijden zal de voogd zich ontfermen over de opvoeding van je minderjarige kinderen. Dit is niet zomaar iets, vraag je beoogde voogd daarom eerst of zij hier voor open staat.

Akte van verdeling

Is je huwelijk of samenwoning beëindigd? In dat geval komt de akte van verdeling aan bod. Dit komt voornamelijk van pas wanneer jullie met z’n tweeën een woonhuis hebben gekocht. De hypothecaire lening staat in dat geval op twee namen, maar als jullie uit elkaar gaan dan willen jullie de lasten uiteraard ook niet meer delen. Middels de akte van verdeling wordt het pand toegedeeld aan één van beiden. Na de ondertekening van deze akte wordt dit bij het kadaster ingeschreven en staat de woning nog maar op één naam. Hierna is het pas mogelijk om ook de lening in het kadaster op één naam te zetten.

Schenkingsakte

In sommige gevallen willen ouders of grootouders een schenking doen aan hun kinderen of kleinkinderen. Als het om een grote schenking gaat, dan willen zij vaak voorkomen dat het geld in de handen van een (ex)partner beland. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk om bij de notaris een schenkingsakte op te maken. Hierin kun je een harde of zachte uitsluitingsclausule op laten maken. Bij een zachte uitsluitingsclausule krijgt de (ex)partner geen geld wanneer het huwelijk strand. Als je (klein)kind komt te overlijden verklaar je op deze manier dat je schoonzoon of –dochter bij de familie hoort en de schenking wel erft.

Notariële volmacht

Wanneer jij of een familielid dement of ziek wordt, is het mogelijk om een ander notariële volmacht te geven. Notariële volmacht geeft een ander persoon de bevoegdheid om namens jouw te handelen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het doen van betalingen. Het is aan te raden hiervoor iemand te kiezen die je volledig kan vertrouwen. In de praktijk kiezen de meeste mensen daarom voor een partner of kind. Om financiële uitbuiting te voorkomen zou je kunnen laten vastleggen dat de notaris toezicht houdt. Hierin staat bovendien welke handelingen de vertrouwenspersoon mag verrichten en of hij dit alleen of samen met een andere gemachtigde persoon doet.


Huis en hypotheek

Wie een huis koopt of verkoopt zal altijd te maken krijgen met rechten en plichten. De hulp van een goedkope notaris is hier zeker bij aan te raden. Notarissen kunnen je onder andere adviseren over de eisen waaraan een (ver)koop moet voldoen, en kijken naar de afspraken die zijn gemaakt over erfpacht. Een notariskantoor uit Almelo is bovendien nodig voor het ondertekenen van de akte van levering & hypotheek. Heb je vragen over de mogelijkheden en wil je meer weten over wat je moet regelen of de veelvoorkomende problemen? Ga dan onze goedkope notarissen vergelijken en kies de specialist die bij je past.

hypotheekakte Almelo

Hypotheekakte

Eén van de taken die bij het kopen van een woonhuis hoort, is het ondertekenen van de hypotheekakte. Als je een hypothecaire lening afsluit, dan geef je een onroerend goed als onderpand aan de hypotheeknemer. In ruil hiervoor krijg je een geldlening, om de koop te financieren. En de hypotheekakte staan een aantal zaken: de hoogte van de lening, een omschrijving van het onderpand, de vastgestelde hypotheekrente, de aflossingsmethode, verplichtingen omtrent de verzekering en algemene voorwaarden. Het is verplicht om de hypotheekakte onder toezicht van een notaris te tekenen. Je vind de goedkoopste notarissen in Almelo eenvoudig via ons netwerk.

Akte van levering

Bij het kopen van huizen krijg je te maken met vele verschillende notariële aktes. Vele klanten uit Almelo zijn bekend met de term hypotheekakte, maar kennen de leveringsakte nog niet. Een leveringsakte is een notarieel document, waarin jij het eigendom van het woonhuis toegeëigend krijgt. Dit document moet ook ondertekend worden in de aanwezigheid van een notaris, door zowel de verkoper, koper als de notaris. In de leveringsakte staan onder meer de kadastrale gegevens, de beschikkingsbevoegdheid van jou als koper en de koopovereenkomst met de koopprijs. Ook eventuele ontbindende voorwaarden die in de koopovereenkomst zijn vastgesteld worden omschreven.

overdracht huis notariskantoor Almelo

Overdracht

Als je een huis hebt gekocht, dan kijk je waarschijnlijk al tijden uit naar de overdracht. De overdracht is het moment waar de woning officieel van eigenaar wisselt, maar het is meer dan alleen het uitwisselen van de sleutels. Het afhandelen van een eigendomsoverdracht is relatief eenvoudig. Tijdens de overdracht vindt er eerst een laatste inspectieronde plaats, zodat je zeker weet dat je het huis krijgt zoals afgesproken. Als alles naar wens is, is het tijd voor het passeren bij de notaris. Zowel jij als de verkoper zullen bij het passeren de leveringakte tekenen, waarna de woning officieel van eigenaar is gewisseld.

hypotheek

Hypothecaire lening

Bij het kopen van een huis is de kans groot dat je een hypotheek moet afsluiten. Een hypotheek houdt in dat jij een onderpand geeft aan de bank of verzekeraar. In ruil hiervoor krijg je een lening, waarmee je de woning kunt financieren. Vanuit de wet is bepaald dat alleen een notaris een hypothecaire lening mag opstellen. Volg nooit blindelings het advies van de hypotheekverstrekker wanneer hij je een notariskantoor aanraadt. Jij als koper mag een goedkope notaris uitzoeken. Door verschillende opties te vergelijken bespaar je op de kosten. Zo houd je extra geld over om in je nieuwe huis te steken!

Meer weten over de mogelijkheden voor een hypotheek?

Gratis offertes aanvragen

Oversluiten hypotheek

In sommige situaties is het raadzaam om een hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van een lening stap je in principe over naar een andere geldverstrekker. Dit houdt in dat je de bestaande hypotheek opheft en een nieuwe afsluit. Dit is bijvoorbeeld een goede optie als een andere hypotheekverstrekker je een lagere rente kan bieden! Het oversluiten van de hypotheek kost je wel geld. Vaak zit er een boete verbonden aan het opheffen van je bestaande lening, en daarnaast betaal je extra kosten om de nieuwe hypothecaire lening af te sluiten. In veel gevallen zorgt de lagere rente er echter voor dat het toch loont om over te stappen.

Aan- en verkoop woning

Zoals je hebt kunnen lezen, krijg je bij de koop of verkoop van een woning veel te maken met een notaris. Zowel tijdens als na de koop of verkoop van de woning moet je naar de notaris. Notarissen zijn er namelijk voor bevoegd om ervoor te zorgen dat de koper de nieuwe eigenaar wordt van de woning. In de meeste gevallen kiest de koper voor de notaris, omdat je als koper ook betaalt voor de overdracht. De notariskosten kunnen per notariskantoor enorm verschillen. Je vindt de goedkoopste notaris uit Almelo eenvoudig door verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Ervaring leert dat klanten op deze manier tot wel 35% op de kosten besparen!

Erfpacht

In Nederland komt het geregeld voor dat woningen niet op eigen grond staan, maar op grond van erfpacht. Dit houdt in dat de eigenaar van de woning niet de eigenaar is van de grond waar het huis op staat. Als je de eigenaar bent van een woning op erfpacht, dan mag je deze grond in principe gebruiken alsof het van jou is, maar deze erfpacht moet wel worden vastgesteld in een notariële akte van vestiging. Hierin leg je tevens vast hoe lang het erfpachtcanon geldig is, dit is het bedrag wat je jaarlijks betaalt. Er is zowel gemeentelijke als particuliere erfpacht mogelijk.

Royementsakte

Als je de hypotheek gaat uitschrijven, dan is het van belang om een royementsakte op te laten stellen. Dit is bijvoorbeeld nodig als je de woning gaat verkopen of als je de bestaande lening wilt oversluiten. Voor het royeren is het weer noodzakelijk om de hulp van een notaris in te schakelen. Na controle bij de hypotheekverstrekker zal de aantekening uit het kadaster verwijderd worden. De prijzen voor het afsluiten van een royementsakte lopen enorm uiteen. Als je op zoek bent naar een goedkope notaris uit Almelo, dan raden wij je aan om een aantal offertes te vergelijken.


oprichting bedrijf Almelo

Stichting en bedrijf

Een derde categorie waarbinnen de goedkoopste notarissen uit ons netwerk jou kunnen helpen, is de categorie stichting en bedrijf. Zaken waarmee de medewerkers van een notariskantoor uit Almelo je van dienst willen zijn, zijn de oprichting van een B.V., stichting, N.V. of vereniging, of het ondertekenen van een statutenwijziging. Vooral bij wijzigingen van een statuut wordt er vaak geen notaris ingezet vanwege de notariskosten, de wijzigingen zijn echter pas officieel zodra je een (goedkope) notaris hebt ingeschakeld. Door op het webformulier je wensen voor een notaris in te vullen, kunnen wij de goedkoopste en beste professional uit ons netwerk voor je vinden.

Stichting oprichten

Een stichting is in feite een rechtspersoon en heeft een specifieke doelstelling. Als je er één op wilt richten, dan ben je verbonden aan vele verschillende voorwaarden en regels, waarover een notaris uit Almelo je verder kan informeren. Zo mogen stichtingen wel winst maken, maar mag deze winst niet worden uitgekeerd aan de bestuurders. Daarnaast zijn de bestuurders in principe niet aansprakelijk voor eventuele schulden. Voor het oprichten van stelt de notaris een aantal statuten vast in een notariële akte: de naam, het doel, de manier waarop de bestuurders benoemd of ontslagen worden, de vestigingsplaats en wie het geld beheert wanneer de stichting wordt opgeheven.

Bedrijf starten

Ben je van plan om als zelfstandige aan de slag te gaan? Als je niet goed weet waar een bedrijf allemaal aan moet voldoen, dan is het verstandig om contact op te nemen met een notariskantoor uit Almelo. Zo is de rechtsvorm de eerste belangrijke keuze die je moet maken. Een notariskantoor is op de hoogte van alle voor- en nadelen, en kan je hierover persoonlijk adviseren. Als je op zoek bent naar een goedkope notaris, neem dan contact op via onze offertepagina. Je ontvangt dan een aantal offertes van notariskantoren uit de regio, waardoor je uiteindelijk tot wel 35% op de notariskosten bespaart!

goedkope notaris

Ondernemingsvorm veranderen

Bij het starten van een onderneming, kies je als eerst een ondernemingsvorm. Er zijn verschillende ondernemings- of rechtsvormen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Voorbeelden zijn de eenmanszaak, VOF, BV of NV. Wanneer je bedrijf groeit, dan kan het noodzakelijk zijn om de ondernemingsvorm te wijzigen. Dit kan alleen onder leiding van een notaris omdat dit op de juiste wijze vastgelegd moet worden. Alle notarissen uit ons netwerk hebben een uitgebreide kennis over de mogelijke ondernemingsvormen en informeren je met alle plezier over de beste keuze voor jou.

statutenwijziging

Statutenwijziging

Als je een bedrijf, stichting of vereniging opricht, dan laat je bij de notaris statuten opstellen. Deze statuten vormen als het ware de grondweg van het bedrijf, hierin staan de wetten en regels omschreven. De statuten worden tevens bij de Kamer van Koophandel vastgelegd. In sommige situaties is het nodig om de statuten te laten wijzigen. Misschien is er sprake van een naamswijziging of wellicht zijn de oude statuten in strijd met de nieuwe regelgeving wat betreft de flex-BV. Je mag de statuten enkel wijzigen, wanneer dit goedgekeurd is door de leden van het bestuur.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen

Aandelenoverdracht

Als je bedrijf is ondergebracht in een BV en je wilt deze verkopen, dan gaat dit meestal door middel van een aandelenoverdracht. Het overdragen van aandelen kan alleen onder leiding van een notaris, omdat dit in Nederland verplicht is. De aandelenoverdracht wordt dan vastgesteld in een notariële akte, die ook wel de overdrachtsakte wordt genoemd. In de aandelenoverdracht staan een aantal zaken vermeld, zoals de prijs van de aandelen, wie welke kosten draagt en de garanties. Uiteraard worden tevens de gegevens van de vennootschap en de rechtspersonen benoemt. Een aandelenoverdracht is pas onberispelijk na de erkenning van het bestuur van de BV.

B.V. oprichten

Bij een besloten vennootschap (BV) ben je als bestuurder in dienst van de onderneming. Als je een BV wilt oprichten, dan is er een bestuurder, een oprichter, een aandeelhouder en een opstartkapitaal nodig. Het minimale opstartkapitaal bedraagt slechts 1 eurocent, waarvoor het met een beperkt budget tevens mogelijk is een BV op te richten. Ook hierbij is het verplicht een notariskantoor in te schakelen. Zij zullen een akte opstellen met daarin de statuten. De notaris regelt vervolgens de inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, aan deze inschrijving zitten wel extra kosten verbonden.

NV oprichten

NV staat voor Naamloze Vennootschap, en ook bij deze rechtsvorm ben je als bestuurder in dienst van het bedrijf. In de meeste gevallen zal een NV opgericht worden in samenwerking met meerdere personen. Al deze personen worden gezien als bestuurder en beschikken allen over de hoogste macht. Bij een NV staan de aandelen niet op naam, waardoor je ze vrij kunt overdragen. Het minimale startkapitaal van een NV is hoger dan dat van een BV, je hebt in ieder geval €45.000,- nodig. Bij de oprichting laat je bij de notaris de statuten vaststellen waarna de NV wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Flex-BV oprichten

De regels omtrent het opstarten van een BV waren in het verleden een stuk strenger. Sinds 2012 zijn er een aantal regels gewijzigd, waardoor wij bij het oprichten van een BV ook wel spreken van een flex-BV. Een belangrijke wijziging is het startkapitaal. Zo hoef je niet langer te starten met een kapitaal van €18.000,-, maar is het mogelijk om met een kapitaal van 1 eurocent te starten. Ook heb je sinds 2012 bij de oprichting van een flex-BV geen bankverklaring meer nodig en ben je niet langer verplicht om een blokkeringsregeling in de statuten op te nemen.

Vind de goedkoopste notaris

Wil je graag door de goedkoopste notaris uit Almelo worden geholpen, maar weet je niet hoe je deze moet vinden? Via ons netwerk is het gemakkelijk om de tarieven van verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Wij sturen je graag meerdere vrijblijvende offertes toe van goedkope aanbieders uit de regio. Het is vervolgens aan jou om deze aanbiedingen met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo te kiezen voor het goedkoopste notariskantoor, dat het beste bij je past! Wij garanderen dat al onze professionals je snel en vakkundig van dienst zullen zijn en helpen je met alle plezier.

goedkoopste notaris Almelo