Op zoek naar een notariskantoor in Heerenveen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Heerenveen

Wie graag huwelijkse voorwaarden wil afsluiten, het erfrecht wil vastleggen of een bedrijf wil oprichten, zal hiervoor de hulp van een erkend notaris moeten inschakelen. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het vinden van een goedkope notaris die jou snel en vakkundig zal helpen bij al het notariële werk, tegen de goedkoopste tarieven. Vul op de offertepagina je wensen in, en wij sturen je vervolgens meerdere vrijblijvende offertes toe. Jij kan deze dan zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo kiezen voor het goedkoopste notariskantoor dat het beste bij je past. Wij zijn je graag van dienst!

Wat doet een notaris?

Het werk van een notarissen kan heel kort worden omschreven als de hulp bij het opstellen van notariële aktes. De meeste taken van een notaris bestaan dan ook uit het opmaken van officiële documenten of de aanwezigheid bij het ondertekenen van een officieel document. Andere taken waarvoor je de hulp van een notariskantoor uit Heerenveen kunt inroepen zijn het krijgen van advies bij het wijzigen van statuten, of het inwinnen van informatie over wat je precies moet regelen bij een erfenis. Wij raden aan om altijd een notaris die gespecialiseerd is in het onderwerp waar jij hulp bij nodig hebt in te schakelen.

notaris Heerenveen

Wat zijn notariskosten?

De kosten die worden gemaakt bij het passeren (ondertekenen) of registreren van een akte worden aangeduid als de notariskosten. Notariskosten waren een tijdlang bij wet vastgelegd, maar zijn ondertussen vrij. Dit betekent dat het per notariskantoor verschilt wat voor notariskosten er voor een bepaalde klus worden gerekend. Het is dan ook goed mogelijk om op de notariskosten te besparen. Wij adviseren om de tarieven van verschillende (goedkope) notarissen met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de goedkoopste notaris binnen het vakgebied. Wil je graag meer weten over de notariskosten? Wij informeren je met alle plezier over prijzen en voorwaarden.

Tarieven vergelijken en besparen

Zoals gezegd is het aan te raden om de tarieven en notariskosten van verscheidene goedkope notarissen te vergelijken. Tijdens het vergelijken is het handig als je niet alleen kijkt naar de uiteindelijke tarieven die het notariskantoor rekent, maar ook naar de eventuele extra notariskosten. Dit komt voor als er een tweede versie van een akte gemaakt wordt, of als de andere partij nog een wijziging voorstelt. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan, en toch niet van de goedkoopste prijzen profiteert. Geef op de offertepagina zo nauwkeurig mogelijk je wensen aan, en wij sturen je snel enkele offertes toe van notarissen met goedkope notariskosten. Vergelijken en besparen!

goedkope notaris Heerenveen

Personen en familie

De meeste zaken die notarissen afhandelen, bevinden zich op het gebied van personen en familie. Het gaat dan onder meer om het opstellen van een verklaring van erfrecht, het afhandelen van het schenken van geld, of het afsluiten van een volmacht. Daarnaast vallen ook het opstellen van een testament of twee testamenten (gelijkluidend) binnen deze categorie van werkzaamheden. Wil je gaan samenwonen of trouwen, ook dan kunnen er zaken zijn die je notarieel wilt vastleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan documenten omtrent huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract of het vastleggen van partnerschapsvoorwaarden. Wij helpen je met alle plezier bij het vinden van goedkope notarissen die dit regelen.

Testament

Veel van onze klanten uit Heerenveen willen een testament afsluiten, of hun testament koppelen aan die van hun partner. Voor het ondertekenen van een testament moet je naar een notaris toe. Deze kan jou bovendien informeren over mazen in de wet, welke de bepalingen in je wilsbeschikking zouden kunnen ondermijnen.

Verklaring van erfrecht

Er bestaan verschillende regels voor een verklaring van erfrecht. Met zo’n verklaring kunnen erfgenamen aantonen dat zij recht hebben op de erfenis (banktegoed) van de overledene. Dit bewijs is niet nodig wanneer het banksaldo lager is dan €100.000, als er geen testament bestaat of als er sprake is van een langstlevende partner.

Samenlevingscontract

Een samenlevingscontract is handig wanneer je gaat samenwonen en nog niet wil trouwen. Ook bij het samenwonen met meerdere personen is dit een verstandige regeling. In een samenlevingscontract wordt de vermogensrechtelijke verhouding vastgelegd. Heb je maar een beperkt budget? Bij ons vind je het goedkoopste notariskantoor!

Huwelijkse voorwaarden

Stap je binnenkort het huwelijksbootje in of ga je geregistreerd partnerschap aanvragen? Dan regelt de Nederlandse wet dat alle bezittingen en schulden van jullie samen zijn. Als je dat niet wilt kan je dit bij de notaris vastleggen in de huwelijkse voorwaarden. Zo houd je elkaars inkomens en schulden gescheiden.

Voogdij

Wil je zelf bepalen wie voogdij krijgt over jouw minderjarige kinderen? Als je de voogdij via de notaris regelt zet je op papier wie jouw kinderen na overlijden verzorgt, opvoedt en het nagelaten vermogen beheert. Regel je niets? Dan bepaalt de rechter wat er met je kinderen gebeurt.

Akte van verdeling

In de akte van verdeling wordt het huis, dat eerst eigendom was van jou en je echtgenoot, toegedeeld aan één van beiden. De verdelingsakte wordt, na ondertekening op het notariskantoor in Heerenveen, ingeschreven bij het kadaster. Vervolgens staat de woning op één naam. In de akte staat tevens de hypotheek vermeld.

Huis en hypotheek

Een tweede gedeelte van de werkzaamheden van een notariskantoor kan worden verzameld in de categorie huis en hypotheek. Het gaat dan onder andere om het opstellen van een akte van levering (ook wel transportakte genoemd) of een akte van hypotheek. Wie een huis koopt of verkoopt krijgt dan ook altijd te maken met diverse rechten en plichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afspraken die gemaakt zijn over erfpacht, de overdracht van een kadastraal perceel, en de eisen die aan een verkoop worden gesteld. Een (goedkope) notaris kan je adviseren en antwoorden geven op al je vragen. Wij zijn je met alle plezier van dienst.

akte van levering Heerenveen

Hypotheekakte

De hypotheekakte is een akte die wordt afgesloten tussen een hypotheekgever (jij) en hypotheeknemer (bank of verzekeraar). Bij een hypotheek een huis of bedrijfspand als onderpand gegeven aan de hypotheeknemer. Deze neemt daarmee het recht op de eerste verkoop wanneer aan de hypotheek niet voldaan kan worden.

Akte van levering

Een van de goedkope notarissen uit ons netwerk in Heerenveen kan je tevens van dienst zijn bij het opmaken en ondertekenen van een leveringsakte. Een leveringsakte gaat meestal over het overdragen van het eigendom van een geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel. Deze leveringsakte moet overeenkomen met een eerder gesloten koopakte.

Overdracht

De overdracht van een woning is vrij eenvoudig, maar moet wel begeleid worden door de medewerkers van een erkend notariskantoor. Bij een overdrachtsprocedure zult u een laatste inspectieronde maken door het huis, en wanneer alles naar wens is gaat u vervolgens met de verkoper naar de notaris toe voor tekening van de leveringsakte.

Hypothecaire lening

Verkoop je de woning in Heerenveen? De koper van het huis moet dan verplicht een notaris inschakelen. De notarissen stellen een notariële akte op. Het gaat dan om een eigendomsakte en een hypotheekakte voor de lening. De bank krijgt dan de garantie dat de woning het onderpand van de lening is.

Oversluiten hypotheek

Je hypotheek oversluiten kan zonder te verhuizen uit Heerenveen. Als de hypotheekrente nu lager is dan de rente waartegen je de huidige hypotheek hebt afgesloten, loont het oversluiten van je hypotheek. Let wel op het feit dat je een boete moet betalen en er weer kosten komen om de hypotheeklening af te sluiten.

Aan- en verkoop woning

Bij de aankoop of verkoop van een woning uit Heerenveen komt de (goedkope) notaris weer in beeld. De koper kiest een notaris uit, aangezien die de notariskosten betaalt bij de overdracht. Het kleine bedrag bij de overdracht bestaat uit: de leveringsakte en het registreren van de akte bij het Kadaster.

notariskantoor Heerenveen

Stichting en bedrijf

De derde categorie van werkzaamheden binnen een notariskantoor geven wij aan als stichting en bedrijf. Het gaat dan om hulp bij het oprichten van een stichting of B.V., de oprichting van een vereniging of N.V. of advies bij een statutenwijziging. Vooral bij dit laatste wordt vaak vergeten dat het nodig is om de ondersteuning van een goedkope notaris in te schakelen. Zit je in het bestuur van een kleine organisatie of vereniging, en wil je graag de goedkoopste notaris uit Heerenveen vinden? Vergelijk dan de goedkoopste tarieven en extra notariskosten van de notarissen uit ons netwerk. Wij zijn je met alle plezier van dienst.

Stichting oprichten

Het is afhankelijk van het doel van een organisatie of je deze een stichting of vereniging moet noemen. Zo mogen stichtingen geen leden hebben, en zijn deze meestal gericht op goede doelen. Wil je een organisatie inschrijven bij de kamer van koophandel? Vraag dan één van onze goedkoopste notarissen om advies.

Bedrijf starten

Wie als beginnend ondernemer een bedrijf wil starten, wil graag goedkope hulp inschakelen. Het starten van een bedrijf moet op juiste wijze gebeuren, om te voorkomen dat er op de lange termijn financiële problemen ontstaan. Wij voorzien u graag van de goedkoopste hulp van een notariskantoor in Heerenveen.

Ondernemingsvorm veranderen

Wanneer je een onderneming start, dan moet je kiezen uit het grote aanbod aan ondernemingsvormen dat beschikbaar is. Zo is het nodig om te bepalen of je een BV of eenmanszaak start, of als je gaat samenwerken of je als vennootschap onder firma begint. Daarnaast dien je te letten op ondernemersrisico.

Statutenwijziging

Besluit het bestuur om de statuten te wijzigen? Dat kan, als het toegestaan is volgens de statuten. De statutenwijziging moet in een notariële akte worden vastgesteld. In de statuten staan de wetten en regelgeving omschreven voor de B.V., N.V., Stichting of vereniging. De statutenwijzigingen moeten zo snel mogelijk in het Handelsregister worden opgenomen.

Aandelenoverdracht

Wil je aandelen van een B.V. rechtsgeldig overdragen? Dan is de tussenkomst van het notariskantoor uit Heerenveen een vereiste. De aandelenoverdracht moet eerst door de directie van de vennootschap worden erkend. De notarissen zoeken uit of de verkoper van de aandelen wel echt de rechthebbende van de aandelen is.

B.V. oprichten

Ga je een B.V. in de omgeving van Heerenveen oprichten? Gefeliciteerd met deze stap! Wel moet je langs het notariskantoor om een oprichtingsakte op te laten stellen. De oprichtingsakte bevat de statuten, de spelregels, van de B.V. Veelal verzorgen de goedkoopste notarissen tevens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Vind de goedkoopste notaris

Ben je op zoek naar de notaris die de goedkoopste tarieven rekent voor de hulp bij het opstellen van een verkoopakte of ander notarieel document? Heb je een vraag aan de notarissen van een erkend notariskantoor in Heerenveen? Of ben je benieuwd naar de notariskosten voor een verklaring van erfrecht? Vul dan ons offerteformulier in en start met vergelijken. Wij sturen je spoedig meerdere offertes toe (vrijblijvend) van goedkope notarissen uit Heerenveen. Het is aan jou om deze te vergelijken op prijs en aanbod, en zo te kiezen voor het goedkoopste bedrijf dat het beste bij je past! Wij garanderen altijd een snelle en vakkundige hulp.

goedkoopste notarissen Heerenveen