Op zoek naar een notariskantoor in Vlaardingen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Vlaardingen

De notaris mag officiële documenten maken, de notariële aktes. De notaris een gespecialiseerde jurist op o.a. het gebied van onroerend goed. Je kunt bij de notaris in Vlaardingen terecht voor het afsluiten van een hypotheek tot en met het opstellen van huwelijkse voorwaarden. Het blijft niet alleen bij het opstellen van de akte. De notarissen adviseren je tevens over het desbetreffende onderwerp, zoals de aankoop van een huis, een zaak over voogdij of over het erfrecht. De notarissen leggen dus de belangrijke afspraken vast tussen mensen (of bedrijven) en zorgen ervoor dat de notariële akte aan alle juridische eisen voldoet. Benieuwd naar de kosten? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag. Je ontvangt dan meerdere offertes.

Navigeer naar:

Personen en familie | Huis en hypotheek | Stichting en bedrijf

notaris Vlaardingen

Wat doet een notaris?

De goedkope notarissen uit Vlaardingen helpen bij het opstellen van de officiële documenten. De notaris helpt je bij bijvoorbeeld het samenlevingscontract, het testament en het schenken van geld. Ook is een notariskantoor belangrijk bij het kopen van een huis. Wil je eigenaar van het huis worden? Dan heb je een notaris nodig. De notaris maakt de koop-, transport- en hypotheekakte. De notarissen controleren tevens of alle gegevens kloppen en ze zorgen ervoor dat de documenten bij het Kadaster zijn ingeschreven. De notaris helpt tevens bij de afhandeling. Zijn er problemen? Ook dan is het notariskantoor uit [var] je graag van dienst.

Voordelen van onze service

  • Vergelijk offertes & bespaar
  • Goedkope tarieven
  • Gratis offertes

Wat zijn notariskosten?

De goedkope notarissen van het notariskantoor uit [var] rekenen kosten voor de werkzaamheden. De notarissen rekenen kosten bij het opstellen van bijvoorbeeld het document van overdracht of de hypotheek. Deze kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden en van de tarieven van de notaris. Het zijn geen vaste tarieven. De prijzen van het ene notariskantoor kunnen dus veel hoger liggen dan van het andere. Het advies is dus dat je de offertes vergelijkt. Doordat je de goedkoopste notaris kiest bespaar je op de notariskosten. De persoonlijke benadering en het advies over de onderwerpen is tevens van belang bij de keuze voor een notariskantoor uit Vlaardingen.

Tarieven vergelijken en besparen

Niemand wil honderden euro’s teveel notariskosten betalen. Helemaal gezien het feit dat een goedkope notaris precies dezelfde werkzaamheden uit kan voeren. Als je via de offertes de voordelige tarieven vergelijkt kun je tot wel 35% op de kosten besparen. Je krijgt meerdere offertes van goedkope notarissen uit de buurt van Vlaardingen toegestuurd. Zo kies je zelf het notariskantoor dat het beste bij je wensen en behoeften past. Tip is dat je tevens naar de extra kosten kijkt bij bijvoorbeeld een tweede versie van een document. Zo voorkom je nare verassingen. Via het offerteformulier kun je de aanbieders uit Vlaardingen vergelijken en de goedkoopste notaris selecteren.


notarissen familierecht

Personen en familie

Deze categorie heeft, zoals de naam doet vermoeden, betrekking op personen- en familierecht. Onderwerpen die onder deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld: schenking van geld, een erfenis en erfrecht, het testament, voogdij, samenlevingsovereenkomst en de huwelijkse voorwaarden. Naast het opstellen van de documenten, geven de notarissen je advies over deze onderwerpen. Onderwerpen als twee testamenten (gelijkluidend), partnerschapvoorwaarden, volmacht en verklaring van erfrecht dienen namelijk nogal wat uitleg. Hoe kan het dat een bepaald notariskantoor uit Vlaardingen veel goedkoper is? Doordat ze lagere uurtarieven rekenen en gebruik maken van een standaard format bij de akte, bijvoorbeeld. Deze documenten kun je tegen lage tarieven op laten stellen.

Testament

Eén van de documenten die je door de goedkoopste notarissen uit Vlaardingen kunt laten opstellen is je testament. Na je overlijden wordt je nalatenschap, al je bezittingen en schulden, verdeeld over je erfgenamen. In je testament kun je erfgenamen laten opnemen, en laat je vaststellen welk deel je ze hen schenkt. Als je geen testament laat opstellen dan is alleen je directe familie je erfgenaam: je kinderen, je broers of zussen en je ouders. Je partner met wie je al jarenlang samen bent, heeft dan geen recht op je erfenis. De notariskosten voor het opstellen van je testament kunnen aardig oplopen, bij ons ben je verzekerd van de goedkoopste notarissen!

Verklaring van erfrecht

Wanneer iemand komt te overlijden, kan je een verklaring van erfrecht laten opstellen. Dit is een document waarin de notaris verklaard wie de overledene is, of hij een testament heeft gemaakt en wat er in dit testament is bepaald. Dit is in sommige situaties van groot belang! Bijvoorbeeld als de bank de rekeningen van de overledene wil blokkeren, maar als je hier nog steeds lopende rekeningen van moet betalen. Met de verklaring geef je aan dat je erfgenaam bent en kun je gebruik blijven maken van de bankrekeningen. Een verklaring van erfrecht wordt niet zomaar opgesteld. Wanneer er geen erfgenamen zijn bijvoorbeeld, of als de overledene geen testament heeft laten opstellen.

notariskantoor contract samenleven Vlaardingen

Samenlevingscontract

Natuurlijk heb je het volste vertrouwen in je toekomstige huisgenoot, maar het kan in realiteit pijnlijk duidelijk worden dat niet iedereen z’n financiën net zo goed voor elkaar heeft als jij dat hebt. Daarom is het belangrijk om afspraken omtrent de vaste lasten en inboedel vast te laten stellen in een samenlevingscontract. Zo is er duidelijkheid over ieder z’n rechten en plichten. Wij raden je zeker aan om een samenlevingscontract af te sluiten als je samen een koopwoning hebt! Mochten jij en je partner toch uit elkaar gaan, dan staat alles vastgesteld in het samenlevingscontract, zodat jullie zo snel mogelijk onafhankelijk van elkaar verder kunnen.

trouwen voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Tot 2018 was het zo dat stellen automatisch in gemeenschap van goederen trouwden. Dit houdt in dat al het vermogen dat voor- en tijdens het huwelijk is opgebouwd van jullie beide zijn. Dit levert bij een eventuele scheiding echter veel problemen op. Daarom trouw je sinds 2018 standaard onder huwelijkse voorwaarden. Al het vermogen en alle schulden die je voor het huwelijk opbouwt blijft van jezelf, ook als jullie onverhoopt toch gaan scheiden. Wil je de huwelijkse voorwaarden ontbinden of wil je graag in gemeenschap van goederen trouwen? Neem dan contact op met één van de goedkoopste notarissen in Vlaardingen.

Samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden opstellen?

Gratis offertes aanvragen

Voogdij

Wil je graag zelf bepalen wie het gezag krijgt over je minderjarige kinderen? Mocht het voorkomen dat beide ouders van een minderjarig kind overlijden, dan krijgt iemand de voogdij toegewezen. Als er niets geregeld is, dan bepaalt de rechter waar de kinderen naartoe gaan. Hij handelt uiteraard vanuit de belangen van het kind, en zal familie en vrienden raadplegen. Toch is het wel een fijn idee om de voogdij voor je overlijden vastgelegd te hebben. Dit kun je door een notaris in je testament laten vastleggen. Het is tevens mogelijk om een bewindvoerder vast te laten leggen in het testament. Deze persoon zal de erfenis voor je kinderen beheren totdat zij volwassen zijn.

Akte van verdeling

Heb je samen met je echtgenoot of partner een huis gekocht, en gaan jullie nu uit elkaar? Als het huis en de hypotheek op twee namen staan, dan is het belangrijk om een akte van verdeling op te laten stellen. Deze verdelingsakte moet door een goedkope notaris worden opgesteld, en wordt ondertekend door jou en je (ex)partner en de notaris. In de verdelingsakte wordt de woning toegedeeld aan één van beide partners, waarna het notariskantoor het stuk bijschrijft in het Kadaster. Hierna staat het huis op één naam en is het voor de eigenaar mogelijk om ook de hypotheek op één naam te zetten. Zo zitten jullie op financieel gebied niet meer aan elkaar vast.

Schenkingsakte

Je bent bij een goedkope notaris uit ons netwerk tevens op het juiste adres als je een schenkingsakte wilt laten opstellen. Met een schenkingsakte leg je schenking vast, zodat het voor beide partijen duidelijk is wat er afgesproken is. Het opstellen van duidelijke afspraken voorkomt problemen achteraf. Bovendien kun je gebruik maken van een uitsluitingsclausule, waarmee je voorkomt dat de schenking in handen van een ander komt. Wil je een schenking op papier doen? Dan ben je zelfs verplicht om bij de notaris een schenkingsakte op te stellen. Een schenking op papier houdt in dat je een schenking doet, waarvan het bedrag pas wordt uitgekeerd als je komt te overlijden.

Notariële volmacht

Sommige mensen zijn niet meer in staat om zelf hun belangrijke beslissingen te nemen. In dit soort situaties is het daarom mogelijk om een vertrouwenspersoon notariële volmacht te geven. De volmacht heeft betrekking op bijvoorbeeld het financiële vlak, maar ook op medisch aspect. Het gaat om een gevoelige kwestie, het is dus belangrijk om iemand te kiezen die je volledig vertrouwd. Om eventuele financiële uitbuiting te voorkomen zou je kunnen kiezen om beperkte volmacht te geven. Alle beperkingen worden in een officieel document vastgelegd, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Twijfel niet om contact op te nemen met één van de goedkope notarissen uit Vlaardingen als je vragen hebt of benieuwd bent naar de notariskosten.


Huis en hypotheek

Huis en hypotheek is tevens een categorie dat het goedkope notariskantoor uit Vlaardingen behandeld. Bij het kopen van een woonhuis horen rechten en plichten. Het is verstandig dat je hiervoor een notaris inschakelt. Die helpt je bij de koopovereenkomst, de akte van levering en de akte van hypotheek. De koopovereenkomst kan eventueel ook bij de makelaar zijn opgesteld. Advies is echter dat je alles regelt bij de goedkoopste notaris, aangezien je die toch moet inschakelen. Daarnaast is het advies over het kopen van een woonhuis en over de eventuele erfpacht van belang. Na het ondertekenen van de leverings- en hypotheekakte ben je eigenaar van het woonhuis.

hypotheek notariskantoor Vlaardingen

Hypotheekakte

Bij het kopen en verkopen van huizen sta je regelmatig in contact met een voordelige notaris uit Vlaardingen. Eén van de documenten die je bij de notaris moet ondertekenen is de hypotheekakte. De hypotheekakte is het officiële document waarin alles omtrent de hypothecaire lening wordt vastgesteld. Hierin staat de hoogte van de lening, de manier waarop je gaat aflossen en welke rente je over de lening gaat betalen. Er zitten notariskosten verbonden aan het opstellen van de hypotheekakte, daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste notarissen uit Vlaardingen.

Akte van levering

Het koopcontract is getekend en de bedenktijd is voorbij. Nu is het tijd dat je het woonhuis overdraagt aan de volgende eigenaar. Hiervoor moet je naar het notariskantoor in Vlaardingen. Het is belangrijk dat de leveringsakte overeenkomt met de koopakte. Aan het opstellen van de leveringsakte zitten tevens kosten verbonden. Hoewel deze kosten fiscaal aftrekbaar zijn, is het toch fijn om zoveel mogelijk geld te besparen. Maak daarom gebruik van onze diensten en vergelijk de tarieven van een aantal notarissen uit je regio! Zo weet je zeker dat je kiest voor de goedkoopste notaris uit Vlaardingen.

notaris huis Vlaardingen

Overdracht

Als je een pand koopt, dan spreek je in de koopovereenkomst het moment van overdracht vast. Dit is het moment waarop jij de nieuwe eigenaar van het huis wordt! De overdracht is dus de allerlaatste stap in het koopproces. Bij de notaris teken je de leveringsakte voor het eigenaarschap van de woning en de lening. Hier staat geen nieuwe informatie in, omdat de leveringsakte overeenkomt met de eerste koopovereenkomst. Vanaf dit moment ben je officieel huiseigenaar en krijg je de sleutels van de verkoper. Eindelijk! Nu kun je beginnen met klussen, zodat je zo snel mogelijk kunt verhuizen.

goedkope hypothecaire lening

Hypothecaire lening

In de wet is bepaald dat alleen notarissen een hypothecaire lening op mogen stellen. Nadat de hypotheekakte is opgesteld vormt je huis het onderpand van de lening. De lening wordt ingeschreven in het hypotheekregister. Waarschijnlijk adviseert de hypotheekverstrekker je een notaris. Wij raden je echter aan om een aantal notarissen uit Vlaardingen met elkaar te vergelijken. Je zult versteld staan van de verschillende tarieven! Het is dus eenvoudig om te besparen op de notariskosten, door de offertes van diverse notarissen naast elkaar te leggen. Ga daarom niet direct akkoord met het notariskantoor uit Vlaardingen, maar ga zelf op zoek naar een voordelige optie.

Wil je meer informatie over de kosten voor een notaris?

Gratis offertes aanvragen

Oversluiten hypotheek

Betaal je elke maand een veel te hoge rente op je hypothecaire lening, en zijn de rentes op dit moment heel erg laag? Dan zou je kunnen overwegen om je hypotheek over te sluiten. Oversluiten houdt in dat je de bestaande lening opheft, en één bij een nieuwe hypotheekverstrekker afsluit. Het oversluiten loont in veel gevallen, zeker als de huidige rente een stuk lager is dan de rente die je op dit moment betaalt. Ook hiervoor notarieel document nodig, en hier betaal je voor. Gelukkig kun je ook op de notaris tarieven besparen, door op zoek te gaan naar het goedkoopste notariskantoor uit Vlaardingen.

Aan- en verkoop woning

Bij het kopen of verkopen van huizen heb je veel te maken met een notaris uit Vlaardingen. Als je een huis koopt, maak je namelijk allerlei afspraken met de verkoper. Je spreekt af wat de koopsom is en wat hier allemaal bij inbegrepen zit, je maakt een afspraak over de overdracht en eventuele ontbindende voorwaarden. Het is belangrijk dat al deze afspraken worden vastgelegd in een rechtsgeldig document: mondelinge afspraken zijn namelijk niet rechtsgeldig. De enige manier om dit dus vast te laten leggen, is door een koopakte en leveringsakte op te laten maken door goedkope notarissen. Vergelijken van notarissen loont: het kan tot 35% besparen op de notariskosten.

Erfpacht

Als je een huis in Vlaardingen koopt met erfpacht, dan houdt dit in dat je de grond waarop het pand staat niet koopt. Iemand anders is de rechtmatige eigenaar van het stuk grond, maar jij mag het exclusief gebruiken alsof het van jezelf is. Hiervoor betaal je jaarlijks een canon aan de eigenaar, dit is een vast bedrag. Het kopen van een huis met erfpacht heeft vele voordelen: zo is de koopsom vaak een stuk lager dan vergelijkbare woningen. Zo houd je de minimale hypotheekkosten laag, zodat je misschien een groter huis zou kunnen kopen dan wanneer je een huis zonder erfpacht zou kopen. Regels en afspraken worden door een goedkope notaris vastgelegd in een notarieel document.

Royementsakte

Ook bij het opheffen van een hypothecaire lening is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar goedkope notarissen uit Vlaardingen. Het opheffen van de lening noemen wij royeren, en dit moet je vast laten leggen in een royementsakte. Dit is nodig als je het pand verkoopt, als je de lening aflost of als je de lening wilt oversluiten. Dit betekent in feite dat je lening in het Kadaster wordt doorgehaald. Kun je aflossen? Dan zal de notaris bij de hypotheekverstrekker controleren of de lening inderdaad is afgelost. Hij stelt daarna een royementsvolacht toe, dat de hypotheekverstrekker ondertekent. Hierna dient de notaris een royementsakte in bij het Kadaster.


stichting of bedrijf Vlaardingen

Stichting en bedrijf

Met het onderwerp stichting en bedrijf wordt het ondernemingsrecht bedoeld. Hierin laat de notaris zijn toegevoegde waarde zien. De notaris wordt ingeschakeld bij zaken als: oprichting B.V., oprichting stichting, oprichting vereniging en oprichting N.V. Daarnaast geven de goedkoopste notarissen je graag advies over welke organisatievorm in je situatie het beste is en welke opties je hebt. De statutenwijziging valt tevens onder het ondernemingsrecht. De (goedkope) notarissen uit Vlaardingen zijn hierbij essentieel, anders zijn de wijzigingen niet rechtsgeldig. De aandelenoverdracht bij een N.V. of B.V. moet tevens bij het notariskantoor worden gedaan. Voordeel is dat je zeker weet dat de wettelijke en statutaire regels zijn nageleefd.

Stichting oprichten

Bij het oprichten van een organisatie kun je kiezen uit verschillende rechtsvormen. Vele klanten uit Vlaardingen vragen ons naar de verschillen tussen een vereniging en een stichting. In de meeste gevallen dient een stichting vooral voor een goed doel. De gehele rechtsvorm draait om het behalen van een (vaak ideëel) doel. Stichtingen kunnen dan ook geen leden hebben, zoals bij een vereniging wel het geval is. Voor het oprichten van een stichting laat je bij één van de goedkoopste notarissen uit Vlaardingen een oprichtingsakte opstellen. Hierin staan onder meer de naam van de stichting, de gemeente en het doel.

Bedrijf starten

Na lang wikken en wegen heb je eindelijk besloten om een bedrijf te starten. Er komt nu een spannende en uitdagende tijd op je af! Eén van de notarissen uit Vlaardingen adviseren je graag over de meest geschikte ondernemingsvorm. Start je het bedrijf in je eentje? Dan ligt een eenmanszaak het meest voor de hand. Houd er wel rekening mee dat je met je gehele vermogen verantwoordelijk bent voor de schulden die er misschien gemaakt worden. Door te kiezen voor een andere ondernemingsvorm zoals een BV of NV ben je niet perse aansprakelijk voor de schulden.

notariskantoor Vlaardingen

Ondernemingsvorm veranderen

Wij schreven al eerder over de keuze voor een ondernemingsvorm. Toen je startte als zelfstandiger heb je een ondernemingsvorm gekozen die je op dat moment het beste leek. Maar nu, een aantal jaren later, is het goed mogelijk dat dit niet langer de meest geschikte ondernemingsvorm is. Ook als je een onderneming van iemand anders overneemt of wanneer je organisatie gaat fuseren, is het een goed idee om de gekozen rechtsvorm eens onder de loep te nemen. Een notaris uit Vlaardingen staat je graag bij en zal je adviseren over de verschillende rechtsvormen.

statuten bedrijf Vlaardingen

Statutenwijziging

Bij de oprichting van bedrijf laat je in de oprichtingsakte een aantal statuten vaststellen. In deze statuten laat je de basis van je bedrijf vaststellen. Naarmate je organisatie groeit, kan het voorkomen dat er een statutenwijziging nodig is. Wellicht wil je de naam veranderen, is de standplaats veranderd of is er sprake van een ander doel. Voor een statutenwijziging heb je de goedkeuring van het bestuur nodig, en bovendien moeten de bestaande statuten de wijziging toestaan. Notarissen zullen bij een statutenwijziging een nieuw document opstellen en deze indienen bij de Kamer van Koophandel.

Meer informatie voor jouw bedrijf of stichting?

Gratis offertes aanvragen

Aandelenoverdracht

Een BV is onderverdeeld in aandelen, die allen op naam staan. In sommige situaties is het noodzakelijk om deze aandelen over te dragen. Voor het rechtgeldig overdragen van aandelen, is het noodzakelijk om een goedkope notaris in te schakelen. De notarissen maken een overdrachtsakte over, waarin duidelijk wordt vastgesteld wat de prijs van de aandelen is en hoe deze worden betaald. Een aandelenoverdracht kan niet plaatsvinden zo lang er geen goedkeuring is vanuit het bestuur. Uiteraard zitten er kosten verbonden aan het opstellen van een overdrachtsakte. De tarieven kunnen per notariskantoor enorm verschillen, daarom is het raadzaam om de prijzen van meerdere notarissen met elkaar te vergelijken.

B.V. oprichten

Zoals wij hierboven al schreven, kies je bij het oprichten van een bedrijf een rechtsvorm. Eén van de veel gekozen ondernemingsvormen is de BV: het besloten vennootschap. Als je een besloten vennootschap opricht, dan ga je een samenwerkingsverband aan met diverse aandeelhouders. In dit geval is het noodzakelijk om een notariskantoor in te schakelen. De notarissen uit Vlaardingen zullen dan helpen bij het uitgeven van de aandelen van de oprichters. Alle aandelen staan op naam, en alle namen en adressen worden bijgeschreven in het aandeelhoudersregister. Voor het overdragen van de aandelen zul je een overdrachtsakte moeten laten opstellen. De goedkoopste notaris uit Vlaardingen adviseert je graag over de mogelijkheden.

NV oprichten

Naast een BV is het uiteraard tevens mogelijk om een NV op te richten: een naamloze vennootschap. Deze komt op vele vlakken overeen met een BV. Zo is de onderneming verdeeld in aandelen, al staan deze niet op naam. Dit houdt in dat de aandelen op de beurs verhandeld mogen worden. Het nadeel van een naamloze vennootschap, is dat er een flink startkapitaal is vereist. Je hebt een minimaal vermogen van €45.000,- nodig. Als je hier niet over beschikt, dan zou je eventueel voor een andere rechtsvorm kunnen kiezen. De goedkoopste notarissen uit Vlaardingen voorzien je graag van meer informatie!

Flex-BV oprichten

Bij het oprichten van een NV heb je een flink startkapitaal nodig. In het verleden was het zo dat je ook bij het oprichten van een besloten vennootschap een startkapitaal nodig had. Sinds 2012 zijn de regels omtrent het starten van een besloten vennootschap echter een stuk flexibeler geworden waardoor het nu mogelijk is om met een startkapitaal van slechts €0,01 te starten. Weet je nog niet zo goed welke rechtsvorm de meest geschikte keuze is of twijfel je tussen een BV of NV? Neem gerust contact met ons op, zodat je een aantal offertes van notarissen uit je regio kunt vergelijken.

Vind de goedkoopste notaris

De notarissen mogen tegenwoordig zelf hun tarieven bepalen. Het notariskantoor uit Vlaardingen kan dus erg goedkoop of duur uitvallen. Advies is dan ook om het (goedkope) notariskantoor te vergelijken. Wil je graag door de goedkoopste notarissen uit Vlaardingen worden geholpen? Vraag dan offertes aan en start met vergelijken. Zo kun je meerdere offertes vergelijken en kies je de notaris die het beste aansluit op je wensen. Je betaalt nooit teveel: dat is weer één zorg minder. De goedkoopste notarissen uit Vlaardingen die bij ons netwerk aangesloten zijn helpen je snel en vakkundig. Hoge kwaliteit en betrokkenheid én betaalbare tarieven. Kies het beste notariskantoor!

goedkoop notariskantoor Vlaardingen