Op zoek naar een notaris in Rijswijk?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van erkende notariskantoren en bespaar tot 40%!


Gratis offertes vergelijken

notaris Rijswijk

Notaris Rijswijk

Notaris uit Rijswijk gezocht voor het vaststellen van je testament of een andere akte? Of wil je je eigen bedrijf of stichting oprichten? Een notaris is een gespecialiseerde jurist die bevoegd is om notariële documenten op te maken. Notarissen worden door de koning bevoegd en moeten ook een eed afleggen. De specialist van een notariskantoor is onafhankelijk en werkt in het belang van alle partijen. Wil je weten waar een notaris je allemaal mee helpt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vind je meer informatie over prijs en verschillende werkzaamheden van een notaris. Ook lees je hoe je zelf gemakkelijk een goede en betaalbare notaris vindt. Via de offertepagina vraag je gratis en vrijblijvende offertes aan bij een notaris bij jou in de buurt!

Wat doet een notaris in Rijswijk?

Het werk van notarissen bij notaris Rijswijk kan heel kort worden omschreven als de hulp bij het opstellen van officiële aktes. De meeste taken van een notaris bestaan dan ook uit het opmaken van officiële documenten of de aanwezigheid bij het ondertekenen van een officieel document.

Andere taken waarvoor je de hulp van een notariskantoor kunt inroepen zijn het krijgen van advies bij het wijzigen van statuten, of het inwinnen van informatie over wat je precies moet regelen bij een erfenis. Het is verstandig om altijd een notaris die gespecialiseerd is in het onderwerp waar jij hulp bij nodig hebt in te schakelen.

De werkzaamheden van een notaris, samengevat in één minuut!

Wat zijn notariskosten?

De kostprijzen die worden gemaakt bij het passeren (ondertekenen) of registreren van een akte worden aangeduid als de notariskosten. Deze prijzen waren een tijdlang bij wet vastgelegd, maar zijn ondertussen vrij. Dit betekent dat het per notariskantoor verschilt wat voor prijs er voor een bepaalde klus wordt gerekend. Het is dan ook goed mogelijk om op de kostprijs te besparen.

Het is aan te raden om de tarieven van verschillende (goedkope) notarissen met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de goedkoopste notaris binnen het vakgebied. Wil je graag meer weten over de notaristarieven? Notarissen uit Rijswijk informeren je met alle plezier over prijzen en voorwaarden.

notariskosten

Wat kost een notaris in Rijswijk?

Heb je een notariskantoor nodig voor het opstellen van een notariële akte? Of zoek je een betrouwbare notaris voor het regelen van je erfrecht? Dan wil je vast graag weten met welke kostprijzen je rekening moet houden. Notarissen mogen hun eigen tarieven bepalen, waardoor de prijzen per notariskantoor verschillen. Over het algemeen worden notariskosten uit drie elementen opgebouwd:

 • Het type werkzaamheden dat je door de notaris laat uitvoeren.
 • Soms komen er bijkomende notaristarieven bij, voor bijvoorbeeld een inschrijving in een register.
 • Over alle notariskosten betaal je 21% btw.

Notariskosten in Rijswijk vergelijken

Op zoek naar een goedkope notaris uit Rijswijk? Via de offertepagina vraag je gemakkelijk en snel een aantal offertes van notarissen uit je regio aan. Je kiest dan eenvoudig het notariskantoor dat het beste bij je wensen past. Ga bijvoorbeeld voor het notariskantoor dat het snelste tijd voor je heeft of voor de notaris met het laagste uurtarief.

De offerteservice is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit nergens aan vast! Wil je ook besparen op de notariskosten? Vraag dan nu gratis en vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de notariskosten?

Via het offerteformulier vraag je kosteloos offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

notaris voor testament

Familie, samenwonen en huwelijk

De meeste zaken die notarissen afhandelen, bevinden zich op het gebied van personen en familie. Het gaat dan onder meer om het opstellen van een verklaring van erfrecht, het afhandelen van het schenken van geld, of het afsluiten van een volmacht. Daarnaast vallen ook het opstellen van één testament of twee testamenten (gelijkluidend) binnen deze categorie van werkzaamheden.

Wil je gaan samenwonen of trouwen, ook dan kunnen er zaken zijn die je notarieel wilt vastleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan documenten omtrent huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract of het vastleggen van partnerschapsvoorwaarden. Met de offerteservice vind je gemakkelijk goedkope notarissen die dit voor je regelen.

Wij helpen je met alle plezier bij het vinden van goedkope notarissen die alle zaken rondom familie, samenwonen en huwelijk regelen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Testament opstellen

Veel mensen uit Rijswijk nemen contact met een notaris op, omdat zij een testament willen afsluiten of hun bestaande testamenten willen koppelen aan die van hun partner. In een testament staat alles vastgesteld voor na je overlijden, zodat je familie zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Het ondertekenen van testamenten kan enkel gedaan worden bij een notariskantoor.

Bovendien is een notaris bekend met de wetgeving, en kan hij je informeren over eventuele mazen in de wet, die de bepalingen in je wilsbeschikking zouden kunnen ondermijnen. Het opstellen van testamenten kan bij veel voordelige notariskantoren op een goedkope manier geregeld worden.

Notariskosten testament

Notaris gezocht voor het opstellen van een testament? Het is lastig om hiervan exacte kostprijzen te geven, omdat die van je leefsituatie afhankelijk zijn. Wil je toch weten met welke notaristarieven je ongeveer rekening moet houden? Kijk dan in de volgende prijstabel voor een overzicht van gemiddelde kosten.

Voor het opstellen van een levenstestament moet je bijvoorbeeld uitgaan van een gemiddelde prijs van €289,-. Doe je dit voor jou en je partner? Dan ben je gemiddeld €398,- kwijt. Ben je getrouwd of samenwonend? Dan kost het opstellen van een testament gemiddeld €349,-.

Tarieven testament opstellen

Akte Gemiddelde tarieven incl. btw.*
Levenstestament (1 levenstestament) €289,-
Levenstestament met partner (2 levenstestamenten) €398,-
Testament alleenstaande met kinderen €229,-
Testament alleenstaande zonder kinderen €229,-
Testament gehuwden, met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament gehuwden, zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament geregistreerde, partners met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament geregistreerde, partners zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Testamenten samenwonenden, met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testamenten samenwonenden, zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Herroeping testament Vanaf €120,-
Herroeping twee testamenten €280,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte tarieven? Vraag dan nu offertes aan via het offerteformulier.

Benieuwd naar het tarief van de notaris?

Vergelijk vrijblijvend de tarieven van notarissen & bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Samenlevingscontract opstellen

Als je gaat samenwonen met je partner en wanneer je niet getrouwd bent, dan is het in vele gevallen verstandig om een samenlevingscontract af te laten sluiten. Ook als je samenwoont met een vriend of vriendin met wie je niet een relatie hebt, is het geen slecht idee om een samenlevingscontract op te stellen.

Hierin staan diverse afspraken over de vaste lasten, de kosten voor de boodschappen en de verdeling van de spullen die jullie aanschaffen voor in huis. Dit samenlevingscontract is enkel rechtsgeldig wanneer je hem op laat stellen door een notariskantoor. Heb je maar een beperkt budget? Met onze offerteservice vind je eenvoudig de goedkoopste notarissen!

huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje of ga je een geregistreerd partnerschap aan? Dan kun je dit op twee verschillende manieren doen: in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden. In het verleden was het zo dat je huwelijkse voorwaarden bij de notaris moest vast laten leggen, maar dat is per 1 januari 2018 verandert. Tegenwoordig trouw je standaard onder huwelijkse voorwaarden.

Dit houdt in dat al het vermogen en de schulden die je voor het huwelijk hebt opgebouwd van jezelf blijft, ook als je onverhoopt toch gaat scheiden. Wil je juist liever in gemeenschap van goederen trouwen? Ga dan op zoek naar een voordelige notaris uit je regio, omdat je dit op een notariskantoor moet laten vastleggen.

Kosten samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden

In de vorige prijstabel vind je gemiddelde kosten die horen bij het laten opstellen van een samenlevingscontract. Zo zie je dat een notaris voor een prijs vanaf €210,- het contract opstelt. Wil je ook direct het testament van jou en je partner officieel laten vastleggen? Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €470,-.

Ben je getrouwd onder huwelijkse voorwaarden en zijn deze niet meer up-to-date? In de volgende prijstabel vind je de gemiddelde kosten die een notaris rekent voor deze werkzaamheden. Ga voor het herroepen van huwelijkse voorwaarden uit van een gemiddelde totaalprijs van €520,-.

Tarieven samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden

Akte Totaalprijs, incl. btw*
Samenlevingscontract Vanaf €210,-
Samenlevingscontract en 2 testamenten €470,-
Partnerschapsvoorwaarden Vanaf €490,-
Herroepen Huwelijkse Voorwaarden €520,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor exacte kosten vraagt u geheel kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht is een document waarin de notaris, na een overlijden, opstelt wie de erfgenamen zijn. Het vastleggen van de erfenis kan in sommige situaties van pas komen. Hiermee kun jij als erfgenaam bijvoorbeeld bij de bank aantonen dat je het recht hebt op de erfenis. Een verklaring van erfrecht wordt niet altijd opgesteld. Als er geen erfgenamen zijn of wanneer de overledene geen testament voor de erfenis heeft opgesteld bijvoorbeeld.

Aan het opstellen van een verklaring van erfrecht zitten notaristarieven verbonden, deze lopen al snel uiteen van €200,- tot €900,-.

Als je op zoek bent naar het goedkoopste notariskantoor uit Rijswijk, dan is het verstandig om de offertes van diverse kantoren te vergelijken.

Voogdij regelen

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt regelen, is de voogdij over je kinderen. Niemand denkt er graag over na, maar het is verstandig om een eventuele voogd aan te wijzen, mochten jij en de vader van je kinderen overlijden. Het vastleggen van de voogdij kan op twee verschillende manieren.

De meest goedkope optie is via het gezag register, maar het is verstandig de voogdij vast te laten leggen in het testament. Zo kun je uitgebreid op papier zetten wie na je overlijden de voogdij over je minderjarige kinderen krijgt. Bij het opstellen van een testament kun je bovendien direct vastleggen hoe je de erfenis verdeeld wilt zien worden.

Meer weten over de kosten van een notaris?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

Akte van verdeling

Een relatiebreuk of scheiding is nooit leuk, en wanneer je samen een huis koopt ga je hier uiteraard niet van uit. Toch komt het voor dat twee partners na een aantal jaar besluiten zonder elkaar verder te gaan. Het liefst wil je in deze situatie zo snel mogelijk onafhankelijk van elkaar zijn.

Wanneer het huis op twee namen gekocht is, is het belangrijk om een akte van verdeling op te laten stellen door een notaris uit Rijswijk. Deze verdelingsakte wordt, na ondertekening op het notariskantoor in Rijswijk, ingeschreven bij het kadaster zodat de woning nog maar op één naam staat. Hierna kan ook de hypothecaire lening op één naam gezet worden.

Schenkingsakte

Af en toe willen mensen graag een schenking doen aan hun (klein)kinderen. Dit heeft als voordeel dat je de kinderen geld kunt schenken wanneer zij dit nodig hebben. Bovendien kun je zo ervaren wat er met het geld gedaan wordt. Als het gaat om een groot bedrag, dan is het verstandig om een schenkingsakte op te laten stellen.

Een schenkingsakte moet door een notaris ondertekent worden om rechtsgeldig te zijn. In een schenkingsakte laat je vastleggen wie het geld krijgt, wat ermee gedaan mag worden en ook wie juist geen recht heeft op het geld. Als je op zoek bent naar de goedkoopste notaris, vraag dan een aantal offertes aan om zo de tarieven van verschillende notarissen te kunnen vergelijken.

volmacht

Notariële volmacht

In sommige situaties ben jij of een familielid niet langer in staat om zelf belangrijke beslissingen te nemen. Als dit het geval is, dan kun je iemand notariële volmacht geven. Dit houdt bijvoorbeeld in dat deze persoon belangrijke beslissingen voor je kan nemen en je rekeningen mag betalen.

Het is belangrijk dat je deze persoon volledig kunt vertrouwen, omdat de notariële volmacht alleen geen garantie is dat deze persoon in jouw belang handelt. In de meeste gevallen geven mensen uit Rijswijk daarom hun kind of partner volmacht. Je kan volmacht in verschillende manieren uitvoeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om volledige of beperkte volmacht te geven.

Notariskosten: erfrecht en schenkingen

Het is lastig om exacte kostprijzen te geven die betrekking hebben op erfrecht en schenkingen. Om je toch een idee van de prijzen te geven, vind je in de volgende prijstabel een handig overzicht van gemiddelde kosten. Notarissen rekenen in de meeste gevallen geen uurtarief, maar een vaste prijs voor de werkzaamheden.

Het regelen van de voogdij voor jou en je partner laat je bijvoorbeeld vanaf €195,- doen. Ga je scheiden en heb je een akte van verdeling nodig? Die regelt een notaris voor je vanaf €800,-.

Tarieven erfrecht en schenkingen

Akte Gemiddelde prijs, incl. btw*
Verklaring van Erfrecht Vanaf €225,-
Voogdij regelen (voor uzelf) Vanaf €100,-
Voogdij regelen (voor jou en je partner) Vanaf €195,-
Akte van verdeling (met woning) Vanaf €800,-
Schenkingsakte (ouder/grootouder > kind) Vanaf €200,-
Meerjarige schenking goed doel €30,-
Overeenkomst schenking van geld €27,50
Schenking op papier ouder kind €230,-
Schenken voor eigen woning €210,-
Notariële volmacht Vanaf €180,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

Advies nodig? Notaris zoeken in Rijswijk!

Heb je (nog) geen notariskantoor nodig voor het opstellen van een officieel document, maar heb je vragen die je graag aan een notaris wilt stellen? Of weet je niet goed welke rechtsvorm de beste is voor jouw nieuwe bedrijf? Het enige wat je doet om een goede en goedkope notaris uit Rijswijk te vinden, is je gegevens invullen op het offerteformulier.

Je betaalt niets voor de offertes en bovendien zijn ze geheel vrijblijvend! Vergelijk iedere offerte op basis van prijs en aanbod en kies het notariskantoor dat het best aan je wensen voldoet!

Vind snel een goede notaris uit Rijswijk voor je testament!

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvende offertes aan.

Gratis offertes vergelijken

huis en hypotheek

Huis en hypotheek

Een tweede gedeelte van de werkzaamheden van een notariskantoor kan worden verzameld in de categorie huis en hypotheek. Het gaat dan onder andere om het opstellen van een akte van levering (ook wel transportakte genoemd) of een akte van hypotheek. Wie een huis koopt of verkoopt krijgt dan ook altijd te maken met diverse rechten en plichten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afspraken die gemaakt zijn over de erfpachtbetalingen, de overdracht van een kadastraal perceel, en de eisen die aan een verkoop worden gesteld. Een (goedkope) notaris kan je adviseren en antwoorden geven op al je vragen. Een notaris is je met alle plezier van dienst met een document van levering.

Je wilt natuurlijk je geld zo veel mogelijk steken in de inrichting, daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar de meest voordelige notarissen uit Rijswijk en deze te vergelijken.

Hypotheekakte

Ga je een huis kopen? Gefeliciteerd! Je zult de komende tijd waarschijnlijk veel contact hebben met een notariskantoor uit Rijswijk. Zo zul je onder meer de hypotheekakte bij een notaris moeten tekenen. De hypotheekakte is een overeenkomst tussen een hypotheekgever (jij) en hypotheeknemer (de bank of verzekeraar).

Voor de financiering van je nieuwe woning sluit je een lening af, waarbij je het huist als onderpand geeft aan de hypotheeknemer. Dit staat alles vermeld in de hypotheekakte. Wanneer je niet aan de hypotheek kunt voldoen heeft de hypotheeknemer het recht op de eerste verkoop. Je kunt op de kostprijzen eenvoudig besparen door op zoek te gaan naar het goedkoopste notariskantoor uit Rijswijk!

akte van levering

Akte van levering

Een ander document dat je onder toezicht van notaris uit Rijswijk zal moeten tekenen, is de leveringsakte. Eén van de betaalbare notarissen uit ons netwerk kan je hier tevens bij van dienst zijn. Een leveringsakte gaat over het overdragen van de eigendom van de woning van een geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel.

Het ondertekenen van de leveringsakte noemt men ook wel het passeren bij de notaris.

Hierna ben jij de trotse eigenaar van je gloednieuwe woning! De leveringsakte komt overeen met de eerder gesloten koopakte, en jij mag als koper mag een goedkope notaris uitkiezen. Dat heeft te maken met het feit dat de verkoper geen notariskosten hoeft te betalen.

Akte overdracht

De overdracht is het moment waar je naar uitkijkt na het ondertekenen van de koopovereenkomst. De overdracht van een woning is relatief eenvoudig, maar moet wel begeleid worden door de medewerkers van een erkend notariskantoor.

Het grootste gedeelte van de overdracht bestaat uit een laatste inspectieronde door het huis. Alles wordt gecontroleerd zodat je zeker weet dat het huis wordt opgeleverd zoals afgesproken in de koopakte.

Als dit het geval is dan ga je samen met de verkoper naar de notaris om de leveringsakte te ondertekenen. Als koper mag je de notarissen uitzoeken, daarom is het raadzaam om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je het goedkoopste notariskantoor kiest!

Hypothecaire lening

Ben je van plan om een huis in Rijswijk te kopen? De kans is groot dat je het nieuwe woonhuis niet volledig zelf kunt financieren. Hiervoor is het gelukkig mogelijk om een hypothecaire lening af te sluiten. Dit doe je bij een bank of verzekeraar die jouw huis zullen financieren.

In ruil hiervoor betaal je een bepaalde rente en stel je het huis als onderpand. Als je een hypotheek wilt afsluiten, is het verplicht om een hypotheekakte te ondertekenen in de aanwezigheid van een notaris. In deze hypotheekakte staat onder meer de hoogte van de lening, de aflossingsmethode en de rente die je gaat betalen.

Notaris nodig voor huis of hyptoheek?

Schakel een notariskantoor uit Rijswijk in en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Oversluiten hypotheek

In sommige gevallen is het oversluiten van je hypotheek aan te raden. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer een andere hypotheekverstrekker je een lagere rente kan bieden. Het oversluiten kan je daardoor op termijn honderden, zo niet duizenden euro’s besparen! Het is wel belangrijk om te onthouden dat er een boete staat op het oversluiten van je hypothecaire lening.

Je zult dus moeten afwegen of je, zelfs met deze boete, nog steeds goedkoper uit bent om over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker. Daarnaast zul je extra kosten moeten betalen om de nieuwe hypotheeklening af te sluiten, maar hiervoor kun je eenvoudig een goedkope notaris uitzoeken.

Aan- en verkoop woning

Bij zowel de verkoop of aankoop van woningen in Rijswijk komt de (voordelige) notaris weer in beeld. In de meeste gevallen kies je als koper de notaris uit, omdat jij degene bent die de notariskosten bij de overdracht moet betalen. Deze kostprijzen bestaan uit de kosten voor de leveringsakte en het registreren van het officiele document bij het Kadaster.

Omdat de aankoop en verkoop van een huis al duur genoeg is, wil je vast niet te veel uitgeven aan de notariskosten.

De tarieven lopen per notariskantoor echter flink uiteen. Daarom is het verstandig om verschillende notarissen te vergelijken. Zo kies je eenvoudig de goedkoopste notaris uit Rijswijk voor het opstellen van de notariële aktes.

Royementsakte

Wanneer je een hypothecaire lening wilt opheffen, dan zul je ook naar een goedkope notaris in Rijswijk moeten zoeken. Hij zal dan een royementsakte moeten opstellen. Hierin staat aangegeven dat de lening wordt opgeheven, waarna dit in het Kadaster wordt aangepast.

Er zijn drie redenen waarom je een royementsakte nodig zou moeten hebben: je gaat het pand verkopen, je wilt je hypotheek oversluiten of je kunt je hypotheek volledig aflossen. Omdat er kosten aan een royementsakte verbonden zitten, is het verstandig om goedkope notarissen met elkaar te vergelijken. Zo ben je verzekerd van de meest goedkope optie.

woning erfpacht Rijswijk

Erfpacht Rijswijk

Wanneer je een huis koopt, ben je in de meeste gevallen ook de eigenaar van de grond waar het pand op staat. Dit is echter niet altijd het geval! In sommige situaties verhuren gemeentes of particulieren de grond waarop de woningen zijn gebouwd. Erfpacht is een midden tussen eigendom en verhuur.

Je hebt in dat geval het alleenrecht op het gebruik van de grond en kunt het gebruiken alsof het van jou is. De woningen met erfpachtgrond zijn doorgaans een stuk aantrekkelijker geprijsd, waardoor je een lagere hypotheek hoeft af te sluiten. Dit betekent dat je vaste lasten laag blijven, zodat je wellicht toch kunt wonen in een wijk of huis die anders te duur zou zijn.

Afkoop erfpacht

Staat je woning op erfpachtgrond? Soms krijg je de mogelijkheid om de erfpachtbetalingen af te kopen. Dan betaal je als het ware de erfpacht voor een bepaalde periode of voor eeuwig vooruit. Het betekent niet automatisch dat de grond daarna van jou is! Het afkopen van erfpacht is alleen aan te raden wanneer de grond onder je huis waarschijnlijk flink in waarde zal stijgen, zoals vaak in grote steden.

Vragen over je huis of hypotheek? Notarissen Rijswijk staan voor je klaar

Een notaris helpt je niet alleen met het opstellen van een hypotheekakte of met een akte van levering. Ook als je advies nodig hebt, of meer informatie wilt over wat een notaris voor je doet bij de (ver)koop van een woning, zijn notarissen uit Rijswijk je graag van dienst.

Vraag deskundig advies aan een notariskantoor uit Rijswijk!

Een notaris is altijd onpartijdig en daarom zeer geschikt om je van betrouwbaar advies te voorzien. Via de offertepagina vind je gemakkelijk een goede notaris!

 • het opstellen van de hypotheek- en de leveringsakte;
 • het oversluiten van een bestaande hypotheek;
 • het opstellen van een koopovereenkomst;
 • het beantwoorden van al je vragen;
 • de belastingaangifte.

Tarieven erfpacht

Wil je een woning kopen die op erfpacht grond staat? Of krijg je de kans om de erfpacht af te kopen en wil je weten welke kosten hiermee gemoeid gaan? In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van gemiddelde kosten die een notariskantoor hanteert op het gebied van hypotheken en erfpacht.

Zo zie je dat je het oversluiten van een hypotheek door een erkend notaris laat doen vanaf €480,-. Wil je een garagebox kopen? Dan ben je voor de koopovereenkomst gemiddeld €39,- kwijt. Koop je een huis? Houd dan rekening met kostprijzen tussen €500,- en €2.000,-. Deze kosten mag je aftrekken van de belasting in het jaar waarin je het huis koopt. Op de website van de Belastingdienst lees je hierover meer.

Notariskosten huis en hypotheek

Akte Tarieven incl. btw*
Notariskosten bij het kopen van een huis €500,- tot €2.000,-
Opstellen akte van levering €375,- tot €1.000,-
Opstellen Royementsakte €90,- tot €500,-
Hypotheek oversluiten Vanaf €480,-
Afkoop Erfpacht Amsterdam €675,-
Afkoop Erfpacht Amsterdam met bijkomende hypotheekakte €1.423,-
Afkoop Erfpacht Utrecht €725,-
Afkoop Erfpacht Utrecht + Eigendom €1.300,-
Afkoop Erfpacht Utrecht + Eigendom met bijkomende hypotheekakte €1.800,-
Afkoop Erfpacht Utrecht met bijkomende hypotheekakte €1.300,-
Koopovereenkomst garagebox/parkeerplek €39,-
Omzetten Erfpacht naar Eeuwigdurend + hypotheekakte Amsterdam €1.423,-
Omzetten Erfpacht naar Eeuwigdurend Amsterdam €696,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan.

Sta je op het punt een huis te kopen in Rijswijk?

Via de offertepagina vind je gemakkelijk een notaris voor de hypotheekakte!

Gratis offertes aanvragen

notaris voor bedrijf Rijswijk

Stichting en bedrijf

Een notariskantoor houdt zich ook bezig met werkzaamheden voor stichtingen en bedrijven. Wil je bijvoorbeeld zelf een onderneming straten? Weet je niet welke rechtsvorm voor jou de beste keuze is? Notarissen kennen alle voor- en nadelen van bijvoorbeeld een bv, nv of vof en helpen je met het opzetten van je bedrijf.

Ook voor verenigingen en stichtingen!

Niet alleen voor het starten van bedrijven, maar ook voor het starten van verenigingen en stichtingen schakel je het best de hulp van een notaris in. Wil je de statuten van je vereniging wijzigen? De wijzigingen zijn pas officieel wanneer een notariskantoor is ingeschakeld.

Notaris nodig voor je onderneming? Betaal niet teveel! Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar.

Vereniging of stichting oprichten

Het is afhankelijk van het doel van een organisatie of je deze een stichting of vereniging moet noemen. Zo draait een stichting niet om het maken van winst, maar is het gericht op het behalen van een doel. Natuurlijk kun je ook met een stichting winst maken, maar dit mag niet verdeeld worden over het bestuur van de stichting.

Stichtingen hebben geen leden en zijn in de meeste gevallen gericht op een goed doel. Overweeg je het starten van een stichting en wil je deze laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Vraag dan één van de goedkoopste notarissen uit Rijswijk voor het opstellen van de statuten.

Bedrijf starten

Wie als beginnend ondernemer een bedrijf wil starten, wil graag goedkope hulp inschakelen. Het starten van een bedrijf vraagt al genoeg kosten, daarom is het verstandig om een goedkope notaris uit te zoeken. Een notaris helpt jou bij het starten van je bedrijf, zodat dit op de juiste wijze gebeurt.

Zo voorkom je dat er op lange termijn financiële problemen ontstaan. Bij het starten van een bedrijf, vereniging of stichting ben je bij één van de vele goedkope notarissen uit ons netwerk op het juiste adres. Zij voorzien je graag van persoonlijke en professionele hulp om jouw bedrijf tot een succes te maken.

Ondernemingsvorm veranderen

Bij de oprichting van een onderneming kies je een ondernemingsvorm of rechtsvorm. Je hebt hierbij de keuze uit diverse rechtsvormen. Het is belangrijk om te onthouden dat er niet één goede rechtsvorm is, maar wel een geschikte ondernemingsvorm voor je eigen situatie.

Een aantal voorbeelden van deze rechtsvormen zijn de bv, nv of vof. Het kan mogelijk zijn dat je deze ondernemingsvorm na verloop van tijd moet veranderen, bijvoorbeeld doordat je bedrijf groeit of als je als eenmanszaak gaat samenwerken. Een van de goedkope notarissen uit ons netwerk staan je hier graag in bij.

Statutenwijziging

Bij de start van een ondernemen is het bovendien noodzakelijk om statuten op te laten stellen bij de notaris. In deze statuten staan de wetten en regelgeving omschreven voor de bv, nv, stichting of vereniging. In sommige gevallen is het na verloop van tijd belangrijk om deze statuten te laten wijzigen, bijvoorbeeld wanneer je een naamswijziging wilt doorvoeren. Hier zijn een aantal voorwaarden voor.

Zo dient het bestuur akkoord te gaan met de statutenwijzigingen, en moeten de bestaande statutenwijzigingen toestaan. Deze statutenwijzigingen worden door notarissen vervolgens in een officieel document vastgesteld, en opgenomen in het Handelsregister.

Aandelenoverdracht

Wil je de aandelen van een bv rechtsgeldig overdragen? In dat geval is het vereist dat dit via een notariskantoor gebeurt. De aandelenoverdracht moet eerst door de directie van de vennootschap worden erkend. De notarissen zullen voor de aandelenoverdracht uitzoeken of de verkoper van de aandelen wel echt de rechthebbende van de aandelen is.

Hierna stellen zij de overdrachtsakte op. Hierin staan diverse zaken vermeld, te denken aan de prijs van de aandelen, de betaaltermijnen, wie verantwoordelijk is voor welke koste en eventuele verdere garanties. Om te besparen op de kostprijzen voor een aandelenoverdracht is het aan te raden om de tarieven van diverse notarissen met elkaar te vergelijken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je bedrijf?

Schakel een notaris uit Rijswijk in die je helpt bij de oprichtingsakte.

Gratis offertes vergelijken

Bv oprichten Rijswijk

Als je overweegt om een onderneming op te richten, dan heb je waarschijnlijk al eens gehoord van de term bv. Bv staat voor besloten vennootschap, en staat op naam van één of meerdere aandeelhouders. In tegenstelling tot een nv, zijn de aandelen bij een bv niet vrij verkoopbaar. Ga je een bv oprichten? Gefeliciteerd met deze stap! Wel moet je langs het notariskantoor om een oprichtingsakte op te laten stellen. De oprichtingsakte bevat de statuten en de spelregels van de bv. Veelal verzorgen de goedkoopste notarissen tevens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Nv oprichten

Een andere ondernemingsvorm waar je bij de oprichting van een organisatie voor kunt kiezen, is een naamloze vennootschap, ook wel nv genoemd. Een nv heeft verschillende overeenkomsten met een besloten vennootschap: het kapitaal van het bedrijf is onderverdeeld in verschillende aandelen en de bestuurders van de nv hebben de grootste macht.

Het verschil is het feit dat de aandelen niet op naam staan, en dus vrij overdraagbaar zijn. Eén van de notarissen uit Rijswijk schiet je graag te hulp bij de oprichting van je nv. Hieronder verstaat men het opstellen van de statuten en het doorgeven van deze statuten bij de KvK.

Flex-bv oprichten

Tot 2012 zaten er hele strenge eisen verbonden aan het starten van een besloten vennootschap. Sindsdien is de wet- en regelgeving echter een stuk flexibeler geworden, daarom spreekt men ook wel over het starten van een Flex-bv. Er zijn een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een startkapitaal van 1 eurocent van start te gaan. Daarnaast is het niet langer verplicht om de euro als valuta aan te houden, maar kun je ook met bijvoorbeeld dollars starten. Ben je op zoek naar een goedkope notaris uit Rijswijk om je te helpen met het starten van een flex-bv? Twijfel dan niet om contact met een notaris uit je regio op te nemen!

notarissen Rijswijk

Vof oprichten

Wil je samen met een of meerdere mensen een bedrijf starten? Bij een vennootschap onder firma is er altijd sprake van meerdere eigenaars. Bij deze rechtsvorm hoef je geen minimumkapitaal in te leggen. Dat is de reden dat veel startende ondernemers kiezen voor deze rechtsvorm.

Wat doet een notaris in Rijswijk voor je?

Om een vof op te richten is een inschrijving bij de KvK in principe genoeg. Het is verstandig om daarnaast een vennootschapscontract op te stellen door een notaris. Daarin staan afspraken over de winstverdeling en bedrijfsvoering.

Onderneming oprichten? Notariskantoor Rijswijk inschakelen!

Is het altijd al je droom geweest om eigen baas te worden? Het starten van een onderneming is voor veel mensen een grote stap. Het uitkiezen van de juiste rechtsvorm is een van de dingen waar je het beste een notaris voor inschakelt. Notarissen geven je meer uitleg over de voor- en nadelen van de rechtsvormen, zodat je de juiste keuze maakt.

Schakel ook voor het officieel vastleggen van afspraken een notaris in. Denk hierbij aan afspraken over de winstverdeling, bedrijfsvoering of hoe er bij een mogelijk faillissement gehandeld moet worden. Via ons vergelijk je vrijblijvende offertes van notarissen uit je regio.

Wat zijn de kosten omtrent het oprichten van een onderneming?

Ben je van plan een eigen bedrijf te starten? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de notariskosten die daarbij horen. In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van gemiddelde kostprijzen van notariswerkzaamheden.

Kijk in de tabel voor een indicatie van de kostprijzen!

Zo zie je dat het beginnen van een stichting en vereniging gemiddeld €295,- kost. Wil je de statuten wijzigen? De wijziging is pas officieel wanneer er een notaris bij betrokken is. Ga voor het wijzigen van statuten uit van gemiddelde kostprijzen van €349,-. Start je samen met iemand een vof en wil je afspraken vastleggeen in een overeenkomt? Reken dan op notariskosten van gemiddeld €60,-.

Tarieven stichting oprichten, statutenwijziging en overig

Akte Totaal incl. btw*
Oprichting stichting €295,-
Oprichten vereniging Vanaf €325,-
Oprichting bv €393,-
Oprichting nv Vanaf €400,-
Statutenwijziging bv of nv Vanaf €349,-
Statutenwijziging stichting of vereniging Vanaf €329,-
Formaliseren vereniging €349,-
Informele vereniging oprichten €59,-
Oprichting 2 bv’s Holding en Werkmaatschappij €750,-
Oprichting Coöperatie U.A. €360,-
Vof-overeenkomst €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wil je een bedrijf oprichten?

Een notaris of notariskantoor staat voor je klaar!

Gratis offertes ontvangen

Meest gestelde vragen aan notaris Rijswijk

Notarissen uit Rijswijk krijgen vaak dezelfde vragen van klanten. Daarom zijn de meest gestelde vragen hieronder al voor je beantwoord! Wil je weten hoe je je handtekening laat legaliseren of wat een volmacht inhoudt? Of wil je weten welke notariskosten aftrekbaar zijn bij de belasting? Lees snel verder.

Wat is een notariële volmacht?

Een afnemende gezondheid is vaak de reden dat mensen iemand aanwijzen om rechtshandelingen te verrichten. De gevolmachtigde persoon maakt niet alleen financiële beslissingen, maar ook medische. Het regelen van een officiële volmacht is alleen bij een notariskantoor mogelijk. Je kunt ook aangeven dat de volmacht pas ingaat, wanneer je zelf niet meer wilsbekwaam bent.

Hoe laat ik mijn handtekening legaliseren?

Soms is het nodig om je handtekening onder een belangrijk document te laten legaliseren. Dat betekent dat een notaris verklaart dat jij de handtekening zelf gezet hebt. Daarvoor moet je met het te ondertekenen document en je legitimatiebewijs naar een notariskantoor. Daar teken je onder toezicht van de notaris of een van de medewerkers.

Welke notariskosten zijn aftrekbaar?

De meeste notariskosten zijn voor particulieren niet aftrekbaar. Enkel bij het kopen of verkopen van een woning kun je verschillende bedragen aftrekken bij de belasting. Denk hierbij aan kadasterkosten en de kostprijzen voor het opstellen van de hypotheekakte. De bedragen die horen bij de overdracht van je woning zijn daarentegen niet aftrekbaar.

Wat staat er in een koopovereenkomst?

Het tekenen van het koopcontract is een belangrijke stap in het aankopen of verkopen van een woning. In het koopcontract moeten in ieder geval de volgende dingen staan: wie het huis koopt, wat de verkoopprijs is en op welke datum de overdracht is. Daarnaast staan er vaak ook afspraken in het koopcontract over ontbindende voorwaarden, bankgarantie of een eventuele waarborgsom.

goedkoopste notaris Rijswijk

Hoe herken je een goede notaris Rijswijk?

Kies je notaris slim en vergelijk meerdere offertes om de beste of goedkoopste notaris uit Rijswijk te vinden. Wanneer je je gegevens invult op de offertepagina, ontvang je snel meerdere offertes van notarissen uit je regio. Bij het vergelijken is het verstandig niet alleen op het uurtarief, maar op meerdere dingen te letten. De volgende punten helpen je een goede vergelijking te maken:

 • Alle beëdigde notarissen zijn ingeschreven bij de Koninklijke Beroepsorganisatie (KNB).
 • Hoeveel tijd neemt de notaris voor je afspraak?
 • Heeft de notaris een specialisatie in een bepaald gebied?
 • Welke notaris hanteert het laagste uurtarief?

Besparen op de kosten van een notaris? Tarieven vergelijken!

Zoals gezegd is het aan te raden om de tarieven en notariskosten van verscheidene goedkope notarissen te vergelijken. Tijdens het vergelijken is het handig als je niet alleen kijkt naar de uiteindelijke tarieven die het notariskantoor rekent, maar ook naar de eventuele extra notariskosten. Dit komt voor als er een tweede versie van een officieel document gemaakt wordt, of als de andere partij nog een wijziging voorstelt.

Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan, en toch niet van de goedkoopste prijzen profiteert. Geef op de offertepagina zo nauwkeurig mogelijk je wensen aan, en je ontvangt snel enkele offertes toe van notarissen met goedkope notariskosten. Vergelijken en besparen!

Meest recente offerteaanvragen

Testament opstellen in Rotterdam
Schenkingsakte opstellen in Den Haag
Notariële volmacht afgeven in Zoetermeer
Voogdij regelen in Leiden
Hypotheekakte opstellen in Dordrecht
Hypotheek oversluiten in Leidschendam
Erfpacht afkopen in Schiedam
Aandelenoverdracht in Barendrecht
Onderneming oprichten in Delft
Royementsakte opstellen in Spijkenisse

Vind de goedkoopste notaris in Rijswijk

Ben je op zoek naar de notaris die de goedkoopste tarieven rekent voor de hulp bij het opstellen van een verkoopakte of ander notarieel document? Heb je een vraag aan de notarissen van een erkend notariskantoor in Rijswijk? Of ben je benieuwd naar de notariskosten voor een verklaring van erfrecht?

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt spoedig meerdere offertes (vrijblijvend) van notarissen uit je eigen regio. Het is aan jou om deze te vergelijken op prijs en aanbod, en zo te kiezen voor het goedkoopste bedrijf dat het beste bij je past! Met een notaris uit Rijswijk ben je altijd gegarandeerd van een snelle en vakkundige hulp.

Gratis offertes vergelijken