Op zoek naar een notaris in Kaatsheuvel?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van erkende notariskantoren en bespaar tot 40%!


Gratis offertes vergelijken

notaris Kaatsheuvel

Notaris Kaatsheuvel

Ga je een eigen bedrijf oprichten? Of heb je een notaris in Kaatsheuvel nodig voor het opstellen van een samenlevingscontract of een andere akte? Een notaris is een gespecialiseerde jurist, die notariële documenten mag opstellen. Een notaris moet altijd een eed afleggen en wordt daarna door de koning bevoegd. Notarissen zijn altijd onafhankelijk en werken in het belang van alle partijen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Waar helpt een notariskantoor je mee? Op deze pagina lees je alles over verschillende werkzaamheden van een notariskantoor en de daarbij horende notariskosten. Ook lees je hoe je door offertes te vergelijken de goedkoopste en de beste notaris vindt.

Wat doet een notaris in Kaatsheuvel?

De notarissen aangesloten bij notaris Kaatsheuvel helpen je bij het opstellen van de officiële documenten. De notaris helpt je bij bijvoorbeeld het samenlevingscontract, testamenten en het schenken van geld. Ook is een notariskantoor belangrijk bij het kopen van een woning.

Wil je eigenaar van het huis worden? Dan heb je een notaris nodig. De notaris maakt de koop-, transport- en hypotheekakte. De notarissen controleren tevens of alle gegevens kloppen en ze zorgen ervoor dat de documenten bij het Kadaster zijn ingeschreven. De notaris helpt tevens bij de afhandeling. Problemen? Ook dan is het notariskantoor je graag van dienst.

De werkzaamheden van een notaris, samengevat in één minuut!

Wat zijn notariskosten?

De goedkope notarissen van het notariskantoor uit [var] rekenen kosten voor de werkzaamheden. De notarissen rekenen kosten bij het opstellen van bijvoorbeeld het document van overdracht of de hypotheek. Deze kostprijzen zijn afhankelijk van de werkzaamheden en van de tarieven van de notaris.

Er zijn geen vaste notaristarieven.

De prijzen van het ene notariskantoor kunnen dus veel hoger liggen dan van het andere. Het advies is dus dat je de offertes vergelijkt. Doordat je de goedkoopste notaris kiest bespaar je op de notariskosten. De persoonlijke benadering en het advies over de onderwerpen is tevens van belang bij de keuze voor een notariskantoor uit Kaatsheuvel.

notariskosten

Wat kost een notaris in Kaatsheuvel?

Wil je een officiële akte laten opstellen door een notaris? Of zoek je een betrouwbare notaris voor het opstellen van je testament? Dan wil je vast weten met welke kostprijzen je ongeveer rekening moet houden. Notariskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, die apart op de offerte vermeld worden.

Ook mogen notarissen hun eigen tarieven bepalen, waardoor de totaalprijs per notariskantoor verschilt. Over het algemeen zijn de kostprijzen van een notaris uit drie onderdelen opgebouwd:

 • De werkzaamheden die je door het notariskantoor laat uitvoeren.
 • Bijkomende kosten, voor bijvoorbeeld de inschrijving in een register.
 • Btw, je betaalt 21% btw over notariskosten.

Notariskosten in Kaatsheuvel vergelijken

Ben je op zoek naar een betaalbare of zelfs de goedkoopste notaris uit Kaatsheuvel? Of zoek je het notariskantoor uit je regio dat als eerste tijd voor je heeft? Via de offertepagina vraag je gemakkelijk en snel een aantal offertes van notarissen uit je omgeving aan. Door de prijsopgaven te vergelijken op basis van kostprijs en aanbod kies je eenvoudig het beste notariskantoor.

Je betaalt niets voor de offertes, en je zit ook nergens aan vast! Wil je ook besparen op de notariskosten? Vraag dan nu gratis en vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de notariskosten?

Via het offerteformulier vraag je kosteloos offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

notaris voor testament

Familie, samenwonen en huwelijk

Deze categorie heeft, zoals de naam doet vermoeden, betrekking op personen- en familierecht. Onderwerpen die onder deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld: schenking van geld, een erfenis en erfrecht, testamenten, voogdij, samenlevingsovereenkomst en de huwelijkse voorwaarden. Naast het opstellen van de documenten, geven de notarissen je advies over deze onderwerpen.

Onderwerpen als twee testamenten (gelijkluidend), partnerschapsvoorwaarden, volmacht en verklaring van erfrecht dienen namelijk nogal wat uitleg.

Hoe kan het dat een bepaald notariskantoor uit Kaatsheuvel veel goedkoper is? Doordat ze lagere uurtarieven rekenen en gebruik maken van een standaard format bij de akte, bijvoorbeeld. Deze documenten kun je tegen lage notaristarieven op laten stellen.

Wij helpen je met alle plezier bij het vinden van goedkope notarissen die alle zaken rondom familie, samenwonen en huwelijk regelen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Testament opstellen

Eén van de documenten die je door de goedkoopste notarissen uit Kaatsheuvel kunt laten opstellen is je testament. Na je overlijden wordt je erfenis, al je bezittingen en schulden, verdeeld over je erfgenamen. In je testament kun je erfgenamen laten opnemen, en laat je vaststellen welk deel van de erfenis je ze hen schenkt.

Als je geen testament laat opstellen dan is alleen je directe familie je erfgenaam: je kinderen, je broers of zussen en je ouders. Je partner met wie je al jarenlang samen bent, heeft dan geen recht op je erfenis. De notariskosten voor het opstellen van je testament kunnen aardig oplopen, met de offerteservice ben je verzekerd van de goedkoopste notarissen!

Notariskosten testament

Hoewel veel mensen het niet fijn vinden om na te denken over hun testamenten, is het wel belangrijk om tijdig een testament op te laten stellen. Wil je weten met welke kostprijzen je ongeveer rekening moet houden? De kostprijzen voor een testamentsakte zijn afhankelijk van je leefsituatie. In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van tarieven.

Zo zie je dat het opstellen van een levenstestament voor één persoon gemiddeld €289,-. Ben je getrouwd of samenwonend en willen jullie voor jou en je partner twee testamenten laten vaststellen? Dan ben je gemiddeld €349,- kwijt.

Tarieven testament opstellen

Akte Gemiddelde tarieven incl. btw.*
Levenstestament (1 levenstestament) €289,-
Levenstestament met partner (2 levenstestamenten) €398,-
Testament alleenstaande met kinderen €229,-
Testament alleenstaande zonder kinderen €229,-
Testament gehuwden, met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament gehuwden, zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament geregistreerde, partners met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament geregistreerde, partners zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Testamenten samenwonenden, met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testamenten samenwonenden, zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Herroeping testament Vanaf €120,-
Herroeping twee testamenten €280,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte tarieven? Vraag dan nu offertes aan via het offerteformulier.

Benieuwd naar het tarief van de notaris?

Vergelijk vrijblijvend de tarieven van notarissen & bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Samenlevingscontract opstellen

Natuurlijk heb je het volste vertrouwen in je toekomstige huisgenoot, maar het kan in realiteit pijnlijk duidelijk worden dat niet iedereen z’n financiën net zo goed voor elkaar heeft als jij dat hebt. Daarom is het belangrijk om afspraken omtrent de vaste lasten en inboedel vast te laten stellen in een samenlevingscontract.

Zo is er duidelijkheid over ieder z’n rechten en plichten.

Het is zeker aan te raden om een samenlevingscontract af te sluiten als je samen een koopwoning hebt! Mochten jij en je partner toch uit elkaar gaan, dan staat alles vastgesteld in het samenlevingscontract, zodat jullie zo snel mogelijk onafhankelijk van elkaar verder kunnen.

huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Tot 2018 was het zo dat stellen automatisch in gemeenschap van goederen trouwden. Dit houdt in dat al het vermogen dat voor- en tijdens het huwelijk is opgebouwd van jullie beide zijn. Dit levert bij een eventuele scheiding echter veel problemen op. Daarom trouw je sinds 2018 standaard onder huwelijkse voorwaarden.

Al het vermogen en alle schulden die je voor het huwelijk opbouwt blijft bij huwelijkse voorwaarden van jezelf, ook als jullie onverhoopt toch gaan scheiden.

Wil je de huwelijkse voorwaarden ontbinden of wil je graag in gemeenschap van goederen trouwen? Neem dan contact op met één van de goedkoopste notarissen.

Kosten samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden

In de vorige prijstabel vind je een handig overzicht van gemiddelde prijzen die horen bij een samenlevingscontract. Wil je met het samenlevingscontract ook direct de testamenten regelen of wil je partnerschapsvoorwaarden vastleggen? Dan betaal je een meerprijs. Ga voor het opstellen van een samenlevingscontract door een notaris uit van een kostprijs vanaf €210,-.

Veel mensen die getrouwd zijn onder huwelijkse voorwaarden vergeten dat deze na enkele jaren vaak niet meer up-to-date zijn. In de volgende prijstabel vind je de gemiddelde kosten die een notaris rekent voor het wijzigen van deze huwelijkse voorwaarden. Het herroepen huwelijkse voorwaarden kost bij een notariskantoor gemiddeld €520,-.

Tarieven samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden

Akte Totaalprijs, incl. btw*
Samenlevingscontract Vanaf €210,-
Samenlevingscontract en 2 testamenten €470,-
Partnerschapsvoorwaarden Vanaf €490,-
Herroepen Huwelijkse Voorwaarden €520,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor exacte kosten vraagt u geheel kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Verklaring van erfrecht

Wanneer iemand komt te overlijden, kan je een verklaring van erfrecht laten opstellen. Dit is een document waarin de notaris verklaard wie de overledene is, of hij een testament heeft gemaakt en wat er in dit testament is bepaald. Dit is in sommige situaties van groot belang!

Bijvoorbeeld als de bank de rekeningen van de overledene wil blokkeren, maar als je hier nog steeds lopende rekeningen van moet betalen. Met de verklaring geef je aan dat je erfgenaam bent en kun je gebruik blijven maken van de bankrekeningen. Een verklaring van erfrecht wordt niet zomaar opgesteld. Wanneer er geen erfgenamen zijn bijvoorbeeld, of als de overledene geen testamenten heeft laten opstellen.

Voogdij regelen

Wil je graag zelf bepalen wie het gezag krijgt over je minderjarige kinderen? Mocht het voorkomen dat beide ouders van een minderjarig kind overlijden, dan krijgt iemand de voogdij toegewezen. Als er niets geregeld is, dan bepaalt de rechter waar de kinderen naartoe gaan. Hij handelt uiteraard vanuit de belangen van het kind, en zal familie en vrienden raadplegen. Toch is het wel een fijn idee om de voogdij voor je overlijden vastgelegd te hebben.

Dit kun je door een notaris uit Kaatsheuvel in je testament laten vastleggen.

Het is tevens mogelijk om een bewindvoerder vast te laten leggen in testamenten. Deze persoon zal de erfenis voor je kinderen beheren totdat zij volwassen zijn. Om zoveel mogelijk te besparen raden wij je aan om op zoek te gaan naar het goedkoopste notariskantoor uit je regio. Dit doe je eenvoudig via het offerteformulier.

Meer weten over de kosten van een notaris?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

Akte van verdeling

Heb je samen met je echtgenoot of partner een woning gekocht, en gaan jullie nu uit elkaar? Als het huis en de hypotheek op twee namen staan, dan is het belangrijk om een akte van verdeling op te laten stellen. Deze akte van verdeling moet door een goedkope notaris worden opgesteld, en wordt ondertekend door jou en je (ex)partner en de notaris.

In de verdelingsakte wordt de woning toegedeeld aan één van beide partners, waarna het notariskantoor het stuk bijschrijft in het Kadaster.

Hierna staat het huis op één naam en is het voor de eigenaar mogelijk om ook de hypotheek op één naam te zetten. Zo zitten jullie op financieel gebied niet meer aan elkaar vast.

Schenkingsakte

Je bent bij een goedkope notaris uit ons netwerk tevens op het juiste adres als je een schenkingsakte wilt laten opstellen. Met een schenkingsakte leg je schenking vast, zodat het voor beide partijen duidelijk is wat er afgesproken is. Het opstellen van duidelijke afspraken voorkomt problemen achteraf. Bovendien kun je gebruik maken van een uitsluitingsclausule, waarmee je voorkomt dat de schenking in handen van een ander komt.

Wil je een schenking op papier doen? Dan ben je zelfs verplicht om bij de notaris een schenkingsakte op te stellen. Een schenking op papier houdt in dat je een schenking doet, waarvan het bedrag pas wordt uitgekeerd als je komt te overlijden.

volmacht

Notariële volmacht

Sommige mensen zijn niet meer in staat om zelf hun belangrijke beslissingen te nemen. In dit soort situaties is het daarom mogelijk om een vertrouwenspersoon notariële volmacht te geven. De volmacht heeft betrekking op bijvoorbeeld het financiële vlak, maar ook op medisch aspect. Het gaat om een gevoelige kwestie, het is dus belangrijk om iemand te kiezen die je volledig vertrouwd.

Om eventuele financiële uitbuiting te voorkomen zou je kunnen kiezen om beperkte volmacht te geven. Alle beperkingen worden in een officieel document vastgelegd, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Twijfel niet om contact op te nemen met één van de goedkope notarissen uit Kaatsheuvel als je vragen hebt of benieuwd bent naar de notariskosten.

Notariskosten: erfrecht en schenkingen

Notarissen hanteren in de meeste situaties geen uurtarief, maar een vaste prijs voor de notariswerkzaamheden. In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van gemiddelde kosten die te maken hebben met erfrecht, schenkingen en bijvoorbeeld een verdelingsakte.

Je ziet dat het regelen van de voogdij voor jou en je partner vanaf €195,- geregeld wordt door een notaris uit Kaatsheuvel. Gaan jullie uit elkaar en heb je een verdelingsakte nodig? Ga dan uit van een kostprijs vanaf €800,-.

Tarieven erfrecht en schenkingen

Akte Gemiddelde prijs, incl. btw*
Verklaring van Erfrecht Vanaf €225,-
Voogdij regelen (voor uzelf) Vanaf €100,-
Voogdij regelen (voor jou en je partner) Vanaf €195,-
Akte van verdeling (met woning) Vanaf €800,-
Schenkingsakte (ouder/grootouder > kind) Vanaf €200,-
Meerjarige schenking goed doel €30,-
Overeenkomst schenking van geld €27,50
Schenking op papier ouder kind €230,-
Schenken voor eigen woning €210,-
Notariële volmacht Vanaf €180,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

Advies nodig? Notaris zoeken in Kaatsheuvel!

Wil je graag een bedrag schenken aan een familielid, maar weet je niet zeker of je daar een schenkingsakte voor nodig hebt? Of twijfel je wanneer je een notaris moet inschakelen voor het regelen van de voogdij over je kinderen? Heb je misschien andere vragen die je graag aan een notaris wilt stellen? Ook voor vragen en advies vul je gegevens in op de offertepagina.

Vul je gegevens in en stel de vragen die je hebt. Je ontvangt snel meerdere offertes van notarissen uit Kaatsheuvel. Kies de juiste notaris en krijg snel deskundig advies!

Notaris uit Kaatsheuvel gezocht voor je testament of voor erfrecht?

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvende offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

huis en hypotheek

Huis en hypotheek

Een tweede gedeelte van de werkzaamheden van een notariskantoor kan worden verzameld in de categorie huis en hypotheek. Het gaat dan onder andere om het opstellen van een akte van levering Huis en hypotheek is tevens een categorie dat het goedkope notariskantoor uit Kaatsheuvel behandeld. Bij het kopen van een woonhuis horen rechten en plichten. Het is verstandig dat je hiervoor een notaris inschakelt. Die helpt je bij de koopovereenkomst, de akte van levering en de akte van hypotheek.

De koopovereenkomst kan eventueel ook bij de makelaar zijn opgesteld. Advies is echter dat je alles regelt bij de goedkoopste notaris, aangezien je die toch moet inschakelen. Daarnaast is het advies over het kopen van een woonhuis en over de eventuele erfpacht van belang. Na het ondertekenen van de leverings- en hypotheekakte ben je eigenaar van het woonhuis.

Je wilt natuurlijk je geld zo veel mogelijk steken in de inrichting, daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar de meest voordelige notarissen uit Kaatsheuvel en deze te vergelijken.

Hypotheekakte

Bij de aankoop en verkoop van huizen sta je regelmatig in contact met een voordelige notaris uit Kaatsheuvel. Eén van de documenten die je bij de notaris moet ondertekenen is de hypotheekakte. De hypotheekakte is het officiële document waarin alles omtrent de hypotheek wordt vastgesteld. Hierin staat de hoogte van de hypotheek, de manier waarop je gaat aflossen en welke rente je over de hypotheek gaat betalen.

Er zitten notariskosten verbonden aan het opstellen van de hypotheekakte, daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste notarissen uit Kaatsheuvel.

akte van levering

Akte van levering

Het koopcontract is getekend en de bedenktijd is voorbij. Nu is het tijd dat je het woonhuis overdraagt aan de volgende eigenaar. Hiervoor moet je naar het notariskantoor in Kaatsheuvel. Het is belangrijk dat de leveringsakte overeenkomt met de koopakte. Aan het opstellen van het document van levering zitten tevens kosten verbonden.

Hoewel de kosten voor een document van levering kosten fiscaal aftrekbaar zijn, is het toch fijn om zoveel mogelijk geld te besparen.

Maak daarom gebruik van onze diensten en vergelijk de tarieven van een aantal notarissen uit je regio! Zo weet je zeker dat je kiest voor de goedkoopste notaris.

Akte overdracht

Als je een pand koopt, dan spreek je in de koopovereenkomst het moment van overdracht vast. Dit is het moment waarop jij de nieuwe eigenaar van het huis wordt! De overdracht is dus de allerlaatste stap in het koopproces. Bij de notaris teken je de leveringsakte voor het eigenaarschap van de woning en de leningen.

Hier staat geen nieuwe informatie in, omdat de leveringsakte overeenkomt met de eerste koopovereenkomst. Vanaf dit moment ben je officieel huiseigenaar en krijg je de sleutels van de verkoper. Eindelijk! Nu kun je beginnen met klussen, zodat je zo snel mogelijk kunt verhuizen.

Hypothecaire lening

In de wet is bepaald dat alleen notarissen een hypothecaire lening op mogen stellen. Nadat de hypotheekakte is opgesteld vormt je woning het onderpand van de lening. De lening wordt ingeschreven in het hypotheekregister. Waarschijnlijk adviseert de hypotheekverstrekker je een notaris.

Het is altijd verstandig om een aantal notarissen uit Kaatsheuvel met elkaar te vergelijken.

Je zult versteld staan van de verschillende tarieven! Het is dus eenvoudig om te besparen op de notariskosten, door de offertes van diverse notarissen naast elkaar te leggen. Ga daarom niet direct akkoord met het notariskantoor uit Kaatsheuvel, maar ga zelf op zoek naar een voordelige optie.

Notaris nodig voor huis of hyptoheek?

Schakel een notariskantoor uit Kaatsheuvel in en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Oversluiten hypotheek

Betaal je elke maand een veel te hoge rente op je hypotheek, en zijn de rentes op dit moment heel erg laag? Dan zou je kunnen overwegen om je hypotheek over te sluiten. Oversluiten houdt in dat je de bestaande hypotheek opheft, en één bij een nieuwe hypotheekverstrekker afsluit. Het oversluiten van een hypotheek loont in veel gevallen, zeker als de huidige rente een stuk lager is dan de rente die je op dit moment betaalt.

Ook hiervoor notarieel document nodig, en hier betaal je voor. Gelukkig kun je ook op de notaristarieven besparen, door op zoek te gaan naar het goedkoopste notariskantoor uit Kaatsheuvel.

Aan- en verkoop woning

Bij de aan- en verkoop van huizen heb je veel te maken met een notaris uit Kaatsheuvel. Als je een woning koopt, maak je namelijk allerlei afspraken met de verkoper. Je spreekt af wat de koopsom is en wat hier allemaal bij inbegrepen zit, je maakt een afspraak over de overdracht en eventuele ontbindende voorwaarden.

Het is belangrijk dat al deze afspraken worden vastgelegd in een rechtsgeldig document: mondelinge afspraken zijn namelijk niet rechtsgeldig.

De enige manier om dit dus vast te laten leggen, is door een koopakte en leveringsakte op te laten maken door goedkope notarissen. Vergelijken van notarissen loont: het kan tot 35% besparen op de notariskosten.

Royementsakte

Ook bij het opheffen van een hypothecaire leningen is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar goedkope notarissen. Het opheffen van leningen noemt men royeren, en dit moet je vast laten leggen in een royementsakte. Een royementsakte is nodig als je het pand verkoopt, als je de leningen aflost of als je de lening wilt oversluiten. Dit betekent in feite dat je lening in het Kadaster wordt doorgehaald.

Kun je aflossen? Dan zal de notaris bij de hypotheekverstrekker controleren of de lening inderdaad is afgelost. Hij stelt daarna een royementsakte op, die de hypotheekverstrekker ondertekent. Hierna dient de notaris een royementsakte in bij het Kadaster.

woning erfpacht Kaatsheuvel

Erfpacht Kaatsheuvel

Als je een woning in Kaatsheuvel koopt met erfpachtgrond, dan houdt dit in dat je de grond waarop het pand staat niet koopt. Iemand anders is de rechtmatige eigenaar van het stuk grond, maar jij mag het exclusief gebruiken alsof het van jezelf is. Hiervoor betaal je jaarlijks een canon aan de eigenaar, dit is een vast bedrag.

Het kopen van een huis met erfpachtgrond heeft vele voordelen: zo is de koopsom vaak een stuk lager dan vergelijkbare woningen. Zo houd je de minimale hypotheekkosten laag, zodat je misschien een groter huis zou kunnen kopen dan wanneer je een huis zonder erfpachtgrond zou kopen. Regels en afspraken worden door een goedkope notaris vastgelegd in een notarieel document.

Afkoop erfpacht

Staat je woning op erfpachtgrond? Soms krijg je, bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning de mogelijkheid om de erfpacht af te kopen. Bij het afkopen betaal je als het ware de erfpachtkosten voor een bepaalde periode of voor altijd vooruit.

Het betekent dus niet altijd dat de grond daarna van jou is. Het afkopen van erfpachtbetalingen is enkel aan te raden wanneer de grond onder je huis waarschijnlijk in waarde gaat stijgen.

Vragen over je huis of hypotheek? Notarissen Kaatsheuvel staan voor je klaar

Ben je van plan een huis te kopen? Of wil je je huis verkopen en weet je niet precies waarvoor je precies een notaris nodig hebt? Ook als je vragen hebt, of behoefte aan deskundig advies, is een notaris je graag van dienst.

Krijg deskundig advies!

Notarissen zijn altijd onpartijdig. Dat maakt notarissen zeer geschikt om deskundig en betrouwbaar advies aan te vragen. Snel een goede en goedkope notaris vinden? Vul je vragen in op het offerteformulier!

Een notaris helpt je graag bij de volgende diensten:

 • het opstellen van de hypotheek- en de leveringsakte;
 • het oversluiten van een bestaande hypotheek;
 • het opstellen van een koopovereenkomst;
 • het beantwoorden van al je vragen;
 • de belastingaangifte.

Tarieven erfpacht

Ben je van plan een woning te kopen die op erfpacht grond staat? Of krijg je de kans om de erfpacht van je woning af te kopen en wil je weten met welke tarieven hiervoor rekent? Omdat de kostprijs per situatie verschilt, is het lastig om exacte prijzen te geven. Om toch een indicatie van de tarieven te krijgen, vind je in de volgende prijstabel een handig overzicht van gemiddelde tarieven.

Zo zie je dat een notaris gemiddeld €675,- rekent voor het opstellen van de juiste documenten om de erfpacht af te kopen in Amsterdam.

Notariskosten huis en hypotheek

Akte Tarieven incl. btw*
Notariskosten bij het kopen van een huis €500,- tot €2.000,-
Opstellen akte van levering €375,- tot €1.000,-
Opstellen Royementsakte €90,- tot €500,-
Hypotheek oversluiten Vanaf €480,-
Afkoop Erfpacht Amsterdam €675,-
Afkoop Erfpacht Amsterdam met bijkomende hypotheekakte €1.423,-
Afkoop Erfpacht Utrecht €725,-
Afkoop Erfpacht Utrecht + Eigendom €1.300,-
Afkoop Erfpacht Utrecht + Eigendom met bijkomende hypotheekakte €1.800,-
Afkoop Erfpacht Utrecht met bijkomende hypotheekakte €1.300,-
Koopovereenkomst garagebox/parkeerplek €39,-
Omzetten Erfpacht naar Eeuwigdurend + hypotheekakte Amsterdam €1.423,-
Omzetten Erfpacht naar Eeuwigdurend Amsterdam €696,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan.

Notaris gezocht voor de aankoop van je woning?

Met een notariskantoor uit Kaatsheuvel ben je verzekerd van een goede service!

Gratis offertes aanvragen

notaris voor bedrijf Kaatsheuvel

Stichting en bedrijf

Notarissen houden zich ook bezig met ondernemingsrecht. Daaronder vallen onder meer de notariswerkzaamheden die horen bij het straten van een bedrijf of stichting. Bij het starten van een bv of een nv heb je een notaris nodig. Daarnaast geven de goedkoopste notarissen je graag advies over welke organisatievorm in jouw situatie het beste is en welke opties je hebt.

Ook voor stichtingen en verenigingen!

Een notaris is niet alleen nodig bij het starten van een onderneming, maar ook wanneer je een vereniging of een stichting wilt opzetten. Wil je de statuten van je sportvereniging wijzigen? Deze wijzigingen zijn pas officieel wanneer je een notariskantoor hebt ingeschakeld.

Notaris nodig voor je onderneming? Betaal niet teveel! Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar.

Vereniging of stichting oprichten

Bij het starten van een organisatie kun je kiezen uit verschillende rechtsvormen. Vele klanten vragen notarissen naar de verschillen tussen een vereniging en een stichting. In de meeste gevallen dient een stichting vooral voor een goed doel. De gehele rechtsvorm draait om het behalen van een (vaak ideëel) doel. Stichtingen kunnen dan ook geen leden hebben, zoals bij een vereniging wel het geval is.

Voor het oprichten van een stichting laat je bij één van de goedkoopste notarissen uit Kaatsheuvel een oprichtingsakte opstellen. Hierin staan onder meer de naam van de stichting, de gemeente en het doel.

Bedrijf starten

Na lang wikken en wegen heb je eindelijk besloten om een bedrijf te starten. Er komt nu een spannende en uitdagende tijd op je af! Eén van de notarissen uit Kaatsheuvel adviseren je graag over de meest geschikte ondernemingsvorm. Start je het bedrijf in je eentje? Dan ligt een eenmanszaak het meest voor de hand.

Houd er wel rekening mee dat je met je gehele vermogen verantwoordelijk bent voor de schulden die er misschien gemaakt worden. Door te kiezen voor een andere ondernemingsvorm zoals een bv of nv ben je niet per se aansprakelijk voor de schulden.

Ondernemingsvorm veranderen

Wij schreven al eerder over de keuze voor een ondernemingsvorm. Toen je startte als zelfstandiger heb je een ondernemingsvorm gekozen die je op dat moment het beste leek. Maar nu, een aantal jaren later, is het goed mogelijk dat dit niet langer de meest geschikte ondernemingsvorm is.

Ook als je een onderneming van iemand anders overneemt of wanneer je organisatie gaat fuseren, is het een goed idee om de gekozen rechtsvorm eens onder de loep te nemen. Een notaris staat je graag bij en zal je adviseren over de verschillende rechtsvormen.

Statutenwijziging

Bij de oprichting van bedrijf laat je in de oprichtingsakte een aantal statuten vaststellen. In deze statuten laat je de basis van je bedrijf vaststellen. Naarmate je organisatie groeit, kan het voorkomen dat er een statutenwijziging nodig is. Wellicht wil je de naam veranderen, is de standplaats veranderd of is er sprake van een ander doel.

Voor een statutenwijziging heb je de goedkeuring van het bestuur nodig, en bovendien moeten de bestaande statuten de wijziging toestaan.

Notarissen zullen bij een statutenwijziging een nieuw document opstellen en deze indienen bij de Kamer van Koophandel.

Aandelenoverdracht

Een bv is onderverdeeld in aandelen, die allen op naam staan. In sommige situaties is het noodzakelijk om deze aandelen over te dragen. Voor een rechtsgeldige aandelenoverdracht, is het noodzakelijk om een goedkope notaris in te schakelen. De notarissen maken een overdrachtsakte over, waarin duidelijk wordt vastgesteld wat de prijs van de aandelen bij de aandelenoverdracht is en hoe deze worden betaald.

Een aandelenoverdracht kan niet plaatsvinden zo lang er geen goedkeuring is vanuit het bestuur. Uiteraard zitten er kosten verbonden aan het opstellen van een overdrachtsakte. De tarieven kunnen per notariskantoor enorm verschillen, daarom is het raadzaam om de prijzen van meerdere notarissen met elkaar te vergelijken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je bedrijf?

Schakel een notaris uit Kaatsheuvel in die je helpt bij de oprichtingsakte.

Gratis offertes vergelijken

Bv oprichten Kaatsheuvel

Zoals hierboven al beschreven is, kies je bij het starten van een bedrijf een rechtsvorm. Eén van de veel gekozen ondernemingsvormen is de bv: de besloten vennootschap. Als je een besloten vennootschap opricht, dan ga je een samenwerkingsverband aan met diverse aandeelhouders. In dit geval is het noodzakelijk om een notariskantoor in te schakelen.

De notarissen uit Kaatsheuvel helpen dan bij het uitgeven van de aandelen van de oprichters.

Alle aandelen staan op naam, en alle namen en adressen worden bijgeschreven in het aandeelhoudersregister. Voor het overdragen van de aandelen zul je een overdrachtsakte moeten laten opstellen. De goedkoopste notaris adviseert je graag over de mogelijkheden.

Nv oprichten

Naast een bv is het uiteraard tevens mogelijk om een nv op te richten: een naamloze vennootschap. Deze komt op vele vlakken overeen met een bv. Zo is de onderneming verdeeld in aandelen, al staan deze niet op naam. Dit houdt in dat de aandelen op de beurs verhandeld mogen worden.

Het nadeel van een naamloze vennootschap, is dat er een flink startkapitaal is vereist. Je hebt een minimaal vermogen van €45.000,- nodig. Als je hier niet over beschikt, dan zou je eventueel voor een andere rechtsvorm kunnen kiezen. De goedkoopste notarissen uit Kaatsheuvel voorzien je graag van meer informatie!

Flex-bv oprichten

Bij het oprichten van een nv heb je een flink startkapitaal nodig. In het verleden was het zo dat je ook bij het oprichten van een besloten vennootschap een startkapitaal nodig had. Sinds 2012 zijn de regels omtrent het starten van een besloten vennootschap echter een stuk flexibeler geworden waardoor het nu mogelijk is om met een startkapitaal van slechts €0,01 te starten.

Weet je nog niet zo goed welke rechtsvorm de meest geschikte keuze is of twijfel je tussen een bv of nv? Neem gerust contact met een notaris uit Kaatsheuvel op, zodat je een aantal offertes van notarissen uit je regio kunt vergelijken.

notarissen Kaatsheuvel

Vof oprichten

Veel startende ondernemers uit Kaatsheuvel kiezen voor een vennootschap onder firma (vof) wanneer ze voor het eerst een bedrijf starten. Kenmerkend voor een vof is dat er altijd meerdere eigenaren zijn. Daarnaast is het niet nodig om een minimumkapitaal in te leggen.

Waarom een notaris uit Kaatsheuvel inschakelen?

In principe hoeft je vof alleen maar ingeschreven te worden bij de KvK. Daarmee helpt een notaris je graag. Daarnaast is het zeer aan te raden om vennootschapscontract op te laten stellen met daarin afspraken over onder meer de winstverdeling en bedrijfsvoering.

Onderneming oprichten? Notariskantoor Kaatsheuvel inschakelen!

Is het altijd al je droom geweest om eigen baas te worden? Het starten van een onderneming is voor veel mensen een grote stap. Het uitkiezen van de juiste rechtsvorm is een van de dingen waar

Heb je altijd al gedroomd van een eigen bedrijf?

Voor veel mensen in Kaatsheuvel is het starten van een eigen onderneming een grote stap. Je moet veel keuzes maken, wat behoorlijk lastig kan zijn. Wist je dat een notaris je veel zorgen uit handen neemt? Notarissen kennen bijvoorbeeld alle voor- en nadelen van de verschillende bedrijfsvormen, zodat je altijd de goede keuze maakt.

Leg bij het starten van een eigen onderneming altijd afspraken officieel vast met de hulp van een notaris. Denk hierbij aan afspraken over de bedrijfsvoering en de winstverdeling. Via ons vergelijk je vrijblijvend offertes van notarissen uit je regio.

Wat zijn de kosten omtrent het oprichten van een onderneming?

Wil je je eigen bedrijf starten? En ben je benieuwd naar de notariskosten waar je rekening mee moet houden? Omdat ieder bedrijf verschillend is, en notarissen hun eigen uurtarief hanteren, is het lastig om exacte prijzen te benoemen. Om je toch een indicatie van de kostprijs te geven, vind je in de volgende prijstabel een handig overzicht van gemiddelde kostprijzen.

Kijk in de tabel voor de notariskosten!

De kosten voor het starten van een vereniging liggen rond de €325,-. Bestaat je vereniging al een aantal jaar en zijn de statuten verouderd? Voor een bedrag vanaf €329,- helpt een notaris je met het officieel wijzigen van de statuten.

Tarieven stichting oprichten, statutenwijziging en overig

Akte Totaal incl. btw*
Oprichting stichting €295,-
Oprichten vereniging Vanaf €325,-
Oprichting bv €393,-
Oprichting nv Vanaf €400,-
Statutenwijziging bv of nv Vanaf €349,-
Statutenwijziging stichting of vereniging Vanaf €329,-
Formaliseren vereniging €349,-
Informele vereniging oprichten €59,-
Oprichting 2 bv’s Holding en Werkmaatschappij €750,-
Oprichting Coöperatie U.A. €360,-
Vof-overeenkomst €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wil je een bedrijf oprichten?

Een notaris of notariskantoor staat voor je klaar!

Gratis offertes ontvangen

Meest gestelde vragen aan notaris Kaatsheuvel

Ieder notariskantoor uit Kaatsheuvel krijgt van klanten vaak dezelfde vragen. Daarom vind je hieronder antwoorden op de meest gestelde vragen. Wil je iemand volmachten om voor jou beslissingen te nemen? Is het tijd voor de belastingaangifte en wil je weten welke kosten aftrekbaar zijn? Lees snel verder voor de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is een notariële volmacht?

Vaak is een afnemende gezondheid de reden om iemand te volmachten. Met een notariële volmacht wijs je iemand aan die je vertrouwt om belangrijke beslissingen voor je te nemen als je zelf niet meer wilsbekwaam bent. Denk hierbij aan financiële of medische beslissingen. Het regelen van een volmachtiging is alleen mogelijk bij een notariskantoor.

Hoe laat ik mijn handtekening legaliseren?

Bij het ondertekenen van belangrijke documenten wordt soms om een gelegaliseerde handtekening gevraagd. Dat betekent dat een notaris verklaart dat jij zelf de handtekening gezet hebt. In de praktijk betekent dit dat u een afspraak maakt bij het notariskantoor om daar, onder toeziend oog van de notaris, het document te ondertekenen. Vergeet uw identificatiebewijs niet mee te nemen!

Welke notariskosten zijn aftrekbaar?

Voor particulieren zijn de meeste notariskosten niet aftrekbaar bij de belasting. Enkel bij de aan- en verkoop van een woning zijn verschillende kosten aftrekbaar. Je moet hierbij denken aan kadasterkosten en de notaristarieven voor het opstellen van de hypotheekakte. Uitgaven die horen bij de overdracht van je woning zijn niet als aftrekpost te gebruiken.

Wat staat er in een koopovereenkomst?

Het ondertekenen van het koopcontract is een belangrijke stap in de aankoop en verkoop van een woning. Een aantal zaken moet altijd in het koopcontract vermeld staan. Dit is wie het huis koopt, wat diegene moet betalen en op welke datum de overdracht plaatsvindt. Daarnaast staan er vaak afspraken in over ontbindende voorwaarden, bankgarantie of een waarborgsom.

goedkoopste notaris Kaatsheuvel

Hoe herken je een goede notaris Kaatsheuvel?

Heb je een notaris nodig voor het maken van een officieel document? Kies je notariskantoor slim en vergelijk eerst meerdere offertes. Wanneer je je gegevens invult op de offertepagina, ontvang je spoedig een aantal prijsoffertes van notarissen uit Kaatsheuvel. Let bij het vergelijken niet alleen op het uurtarief, maar ook op andere dingen. De volgende vragen helpen je bij het kiezen van de beste notaris voor jou:

 • Zijn de notarissen zijn ingeschreven bij de Koninklijke Beroepsorganisatie (KNB)?
 • Hoeveel tijd neemt de notaris voor je afspraak?
 • Is de notaris gespecialiseerd in een bepaald gebied?
 • Welke notariskantoor hanteert het laagste uurtarief?

Besparen op de kosten van een notaris? Tarieven vergelijken!

Niemand wil honderden euro’s te veel notariskosten betalen. Helemaal gezien het feit dat een goedkope notaris precies dezelfde werkzaamheden uit kan voeren. Als je via de offertes de voordelige notaristarieven vergelijkt kun je tot wel 35% op de kostprijs besparen. Je krijgt meerdere offertes van goedkope notarissen uit de buurt toegestuurd. Zo kies je zelf het notariskantoor dat het beste bij je wensen en behoeften past.

Tip is dat je tevens naar de extra kosten kijkt bij bijvoorbeeld een tweede versie van een document. Zo voorkom je nare verassingen. Via het offerteformulier kun je de aanbieders uit Kaatsheuvel vergelijken en de goedkoopste notaris selecteren.

Meest recente offerteaanvragen

Testament opstellen in Eindhoven
Schenkingsakte opstellen in Tilburg
Notariële volmacht afgeven in Breda
Voogdij regelen in Den Bosch
Hypotheekakte opstellen in Helmond
Hypotheek oversluiten in Rosmalen
Erfpacht afkopen in Roosendaal
Aandelenoverdracht in Waalwijk
Onderneming oprichten in Oosterhout
Royementsakte opstellen in Oss

Vind de goedkoopste notaris in Kaatsheuvel

De notarissen mogen tegenwoordig zelf hun tarieven bepalen. Het notariskantoor kan dus erg goedkoop of duur uitvallen. Advies is dan ook om het (goedkope) notariskantoor te vergelijken. Wil je graag door de goedkoopste notarissen uit Kaatsheuvel worden geholpen?

Vraag dan nu gratis offertes aan en start met vergelijken!

Zo kun je meerdere offertes vergelijken en kies je de notaris die het beste aansluit op je wensen. Je betaalt nooit te veel: dat is weer één zorg minder. De goedkoopste notarissen uit Kaatsheuvel die bij ons netwerk aangesloten zijn helpen je snel en vakkundig. Hoge kwaliteit en betrokkenheid én betaalbare notaristarieven. Kies het beste notariskantoor!

Gratis offertes vergelijken