Op zoek naar een notariskantoor in Boxmeer?

Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende kantoren en bespaar tot 35% op notariskosten.

Notaris Boxmeer

Via ‘Zoek je notaris’ kun je de goedkoopste notarissen vergelijken. Een notaris mag notariële aktes maken. Dit zijn officiële documenten die bij het afsluiten van een hypotheek, of het opstellen van een samenlevingscontract aan de orde komen. De goedkope en ervaren notarissen uit Boxmeer geven je advies over uiteenlopende onderwerpen. Van de aankoop van een woning tot het starten van een bedrijf. Kort gezegd legt de notaris dus de belangrijke afspraken vast tussen mensen en bedrijven. Het notariskantoor zorgt ervoor dat de akte aan alle juridische en notariële eisen voldoet. De notarissen uit ons netwerk hebben ruime ervaring, maar werken met lage tarieven.

Wat doet een notaris?

Een notaris is in feite een gespecialiseerde jurist op het gebied van onder andere onroerend goed. De goedkoopste notaris stelt notariële aktes op die rechtsgeldig zijn. Het notariskantoor helpt bij het kopen van een huis. De notarissen verzorgen dan de koop- hypotheek- en transportakte. Naast de adviserende taak, controleren de notarissen alle gegevens. Een notaris controleert en voorkomt tevens de mazen in de wet. De goedkoopste notaris uit Boxmeer helpt je bij de huwelijkse voorwaarden, het testament, het samenlevingscontract en het schenken van geld. Elk notariskantoor heeft zo zijn specialisme. Let daar altijd goed op.

notaris Boxmeer

Wat zijn notariskosten?

Sinds oktober 1999 zijn er geen vaste, goedkope tarieven meer bij een notariskantoor. De tarieven van de notaris zijn vrijgegeven. De notariskosten verschillen dus enorm per notariskantoor. De notariskosten bedragen alle kosten die de notaris in rekening brengt voor zijn werkzaamheden. Zo rekenen ze notariskosten bij het opstellen van de akte, maar ook bij het adviesgesprek. De tarieven zijn dus afhankelijk van het notariskantoor, de werkzaamheden en het aantal aanpassingen. Met dat laatste moet je goed rekening houden. Er zijn notarissen die het goedkoopste basistarief hebben, maar veel geld vragen bij het aanpassing van een document. Zoek je de goedkoopste notaris? Ga dan offertes vergelijken.

Tarieven vergelijken en besparen

Het is nooit de bedoeling dat je teveel betaalt aan een notariskantoor. Als je de verschillende tarieven gaat vergelijken bespaar je tot wel 35% op de notariskosten. Natuurlijk is kwaliteit en het advies bij de goedkoopste notaris belangrijk. Toch is het niet nodig dat je teveel betaalt. Doordat veel notarissen werken met een standaard format voor de aktes, kunnen ze tegen een aantrekkelijk tarief een dergelijke akte opstellen. Na het invullen van het offerteformulier krijg je meerdere offertes van notarissen uit de buurt van Boxmeer toegestuurd. Zo ga je zelf het notariskantoor vergelijken en kies je de notaris die het beste bij je wensen past.

goedkope notarissen vergelijken

Personen en familie

‘Personen en familie’ is een onderwerp waarmee de goedkope notaris je kan helpen. Dit zogenaamde personen- en familierecht heeft betrekking op onderwerpen als: een erfenis, de schenking van geld, het testament, of twee testamenten (gelijkduidend), de voogdij en de huwelijkse voorwaarden. De goedkoopste notaris uit Boxmeer geeft je graag advies over deze, soms moeilijke, onderwerpen en stelt samen met jou het document op. Ook zaken als: samenlevingsovereenkomst, partnerschapvoorwaarden, verklaring van erfrecht en volmacht zijn onderwerpen die de notaris afhandelt. De goedkoopste notaris kan iemand volmacht geven. Diegene krijgt dan de bevoegdheid om namens die persoon te handelen bij betalingen en medische zaken.

Testament

Heb je geen testament? Dan bepaalt de wet de verdeling van je nalatenschap (bezittingen en schulden). Veel mensen hebben het testament en erfrecht liever zelf in de hand en willen zelf bepalen wie ze welk deel gaan schenken. Het is tevens mogelijk dat je het geld aan het goede doel schenkt.

Verklaring van erfrecht

De verklaring van erfrecht hoort min of meer bij het testament. In de verklaring van erfrecht staat precies wie de erfenis mag verdelen en wie de erfgenamen zijn. Dat is erg handig, aangezien de bank de rekening van de overleden persoon mag blokkeren. Het erfrecht geeft duidelijkheid en voorkomt ruzie.

Samenlevingscontract

Het samenlevingscontract stelt duidelijke afspraken vast. Zo weet je precies wat ieder zijn rechten en plichten zijn. Heb je een koopwoning in Boxmeer of heb je kinderen? Dan raden wij het zeker aan. Mocht één van jullie overlijden of gaan jullie uit elkaar? Dan staat alles duidelijk in het samenlevingscontract.

Huwelijkse voorwaarden

De huwelijkse voorwaarden zijn in feite de afspraken tussen echtgenoten. Deze afspraken, over het huwelijksvermogen (bezit en inkomen), worden op papier gezet. De notarissen uit Boxmeer maken van de huwelijkse voorwaarden een officieel document. De huwelijkse voorwaarden kunnen zowel voor als tijdens het huwelijk door de notaris worden opgesteld.

Voogdij

Door de beschrijving van de voogdij in je testament is het duidelijk wie je kinderen verzorgt, opvoedt en het vermogen beheert als je er zelf niet meer bent. Je kunt dus de personen aanwijzen die een speciale rol vervullen na je overlijden. Geen voogdij geregeld? Dan regelt de rechter naar wie je kind gaat.

Akte van verdeling

Als je relatie is beëindigd, wat doe je dat met het huis in Boxmeer? Waarschijnlijk wil je die op één naam zetten. De akte van verdeling komt dan in beeld. Met dit document regel je de overdracht van de echtelijke woning, of het overdragen van aandelen uit een vennootschap.

Huis en hypotheek

Deze categorie komt aan bod bij de aankoop, of verkoop van een huis. De goedkope notarissen uit Boxmeer zijn erg ervaren met de categorie huis en hypotheek. De goedkoopste notaris helpt je bij de akte van levering, de akte van de lening en eventueel de koopovereenkomst. Met de leveringsakte zorg je ervoor dat het eigendom overgaat van de verkoper naar de koper. Alle partijen, inclusief de notaris, ondertekenen dit document. De hypotheekakte is het contract dat wordt opgesteld bij het afsluiten van de lening. De hypotheeknemer (jij) geeft de hypotheekverstrekker het onroerend goed als onderpand. In ruil daarvoor krijg je een hypotheek.

huis en hypotheek notariskantoor Boxmeer

Hypotheekakte

In de hypotheekakte wordt vastgelegd dat de woning het onderpand wordt voor de lening. De geldverstrekker mag het onderpand in het openbaar verkopen als jij je afspraken (een lange tijd) niet kan nakomen. De notariskosten zijn vaak fiscaal aftrekbaar als je ze maakt bij het afsluiten van een hypotheek.

Akte van levering

Wanneer je een huis in Boxmeer koopt komen er veel kosten in beeld. De makelaarskosten, kosten van het taxatierapport, overdrachtsbelasting en de verhuiskosten. De leveringsakte is nog zo’n kostenpost. Dit document moet door de notaris uit Boxmeer worden opgemaakt. De verkoper, de koper en de notaris ondertekenen het vervolgens.

Overdracht

De overdracht is het moment dat de woning van eigenaren wisselt. Dit gebeurt na het tekenen van de leverings- en hypotheekakte. Het notariskantoor verzorgt de inschrijving bij het Kadaster. Is dat gebeurd? Dan vindt de sleuteloverdracht bij het notariskantoor plaats. Nu ben je officieel eigenaar van het huis in Boxmeer!

Hypothecaire lening

Je bent er uit gekomen met de hypotheekadviseur. Je gaat een lening van een x-bedrag afsluiten zodat je de financiering van je droomhuis kunt realiseren. In de wet is bepaald dat alleen een notariskantoor een hypothecaire lening mag verstrekken. Zoals je weet vormt het huis, na ondertekening, het onderpand van de lening.

Oversluiten hypotheek

Het oversluiten van de hypotheek kan voordelen met zich meebrengen. Met name als de huidige rente erg laag is. Je kunt dan de bestaande lening oversluiten naar een goedkopere variant. Zo verlaag je de maandlasten. Let wel op de mogelijke boete en de nieuwe afsluitkosten.

Aan- en verkoop woning

De aankoop of verkoop van de woning is een spannende tijd, waarbij het vaak om een hoop geld draait. De (goedkoopste) notarissen komen weer aan bod. De kopers kiezen een goedkope notaris uit Boxmeer, die de overdracht moet regelen. Het vergelijken van notarissen loont: de notariskosten variëren enorm.

notariskosten en tarieven

Stichting en bedrijf

De derde categorie van het goedkope notariskantoor uit Boxmeer is ‘stichting en bedrijf’. Deze categorie beslaat het ondernemingsrecht. De goedkoopste notarissen helpen je bij het kiezen van de juiste organisatievorm. Bij oprichting B.V., oprichting stichting, statutenwijziging, oprichting vereniging en oprichting N.V. komt een notaris aan bod. De notaris uit Boxmeer legt je graag uit welke opties je hebt en wat de voor- en nadelen van de verschillende organisatievormen zijn. De statutenwijziging moet tevens door een notariskantoor uit Boxmeer worden gedaan. Dat geldt ook bij een aandelenoverdracht van een N.V. of B.V. De notaris zorgt ervoor dat alle wettelijke en statutaire regels zijn nageleefd.

Stichting oprichten

Bij het oprichten van een stichting is het van belang dat je rekening houdt met de oprichtingsakte en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Bij een stichting draait het nooit primair om het maken van winst, maar om het realiseren van een doel. De goedkope notaris stelt de benodigde documenten op.

Bedrijf starten

Ga je een onderneming starten? Alvast gefeliciteerd met deze stap. De goedkoopste notarissen uit Boxmeer geven je advies en zorgen ervoor dat eventuele privé risico’s zijn uitgesloten. Ook als je al een tijd een onderneming hebt is het verstandig dat je naar de bedrijfsvorm kijkt. Is het nog wel passend?

Ondernemingsvorm veranderen

Jaren geleden heb je een ondernemingsvorm gekozen die toen passend was. Nu kan het zijn dat het niet meer de meest geschikte ondernemingsvorm is. Het loont dan dat je samen met de notaris uit Boxmeer kijkt of het al dan niet verstandig is om de ondernemingsvorm te veranderen. Het notariskantoor helpt je graag.

Statutenwijziging

Is de keuze van de statutenwijziging, samen met het bestuur, gemaakt? Dan moet er een notariële akte op worden gesteld door de goedkope notaris uit Boxmeer. In dit document staat minimaal je naam, de zetel en het doel van de rechtspersoon. De goedkope notaris geeft de wijzigingen door bij de Kamer van Koophandel.

Aandelenoverdracht

Wil je rechtsmatig aandelen van een BV overdragen? Dan komt het goedkope notariskantoor uit Boxmeer weer aan bod. Om de aandelenoverdracht uit te voeren is wel goedkeuring van de directie nodig. In het document van de notaris staat onder andere de prijs van de aandelen en wie welke kosten draagt.

B.V. oprichten

Een besloten vennootschap is in feite een rechtspersoon, en je bent als bestuurder in dienst van het bedrijf. Je bent dus meestal niet aansprakelijk voor de schulden. Wil je een BV oprichten? Dan moet je langs een notaris in Boxmeer. De goedkoopste notaris adviseert je over de mogelijkheden, kansen en eventuele gevaren.

Vind de goedkoopste notaris

Heb je een notaris nodig? Het laatste wat je wilt is onnodig teveel betalen. Dat kan gelukkig voorkomen worden als je de verschillende notarissen uit Boxmeer gaat vergelijken. Als je het offerteformulier hebt ingevuld kun je starten met vergelijken. Je kiest zelf de goedkoopste notaris uit die het beste aansluit bij je wensen. Door het vergelijken van meerdere offertes weet je zeker dat je nooit teveel notariskosten betaalt. De notarissen uit ons netwerk zijn allemaal aangesloten bij de Nederlandse Orde van Notarissen. Zoek je kwaliteit en betrokkenheid én de goedkoopste tarieven? Neem dan contact met ons op! Het goedkope notariskantoor uit Boxmeer is je graag van dienst!

goedkoopste notarissen in Boxmeer