Op zoek naar een notaris in Berkel-Enschot?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van erkende notariskantoren en bespaar tot 40%!


Gratis offertes vergelijken

notaris Berkel-Enschot

Notaris Berkel-Enschot

Ben je op zoek naar een notaris uit Berkel-Enschot? Zoek niet verder! Notarissen helpen je niet alleen graag met het opstellen van officiële documenten, maar geven je ook deskundig advies. Handig als je niet precies weet wat er nodig is bij de verkoop van je woning of hoe je een geldbedrag schenkt aan je kinderen. Maar ook voor de oprichting van een bedrijf, het opstellen van een akte of het oversluiten van hypotheken heb je een notaris nodig.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan meerdere gratis offertes van notarissen uit jouw omgeving. Lees snel verder om te weten te komen wat een notaris allemaal voor je doet, wat de gemiddelde prijzen zijn en hoe je het goedkoopste notariskantoor uit jouw regio vindt.

Wat doet een notaris in Berkel-Enschot?

Een notaris aangesloten bij notaris Berkel-Enschot is een gespecialiseerde jurist in één of op meerdere vakgebieden zoals familierecht, ontroerend goed en het oprichten van een organisatie. Een document dat door een notaris is opgesteld is een officieel en wettelijk document. Daarom is het inschakelen van een notariskantoor bij diverse handelingen verplicht. Als je een huis wilt kopen, maar ook als je de voogdij van je kinderen wilt laten vastleggen.

Het notariskantoor uit Berkel-Enschot is onpartijdig en zorgt voor een eerlijke afhandeling van je scheiding of woningverkoop. Na het ondertekenen van de aktes zal de notaris deze bijschrijven in de openbare registers.

De werkzaamheden van een notaris, samengevat in één minuut!

Wat zijn notariskosten?

Voor het opstellen van notariële aktes betaal je notariskosten. De tarieven voor deze notariskosten zijn vrij, wat inhoudt dat alle notarissen hun eigen tarief mogen vaststellen. Zoals jij je wellicht kan voorstellen, lopen de prijzen van de verschillende notariskantoren enorm uiteen.

Omdat het inschakelen van notarissen in vele gevallen wettelijk verplicht is, is het wel zo fijn als je een goedkope notaris kunt inschakelen.

Daarom raden wij je aan de notaristarieven van verschillende aanbieders te vergelijken. Op deze manier kun je tot honderden euro’s op de totaalprijs besparen. Wanneer je een huis koopt kun je de notariskosten bovendien fiscaal aftrekken.

notariskosten

Wat kost een notaris in Berkel-Enschot?

Over het algemeen bestaan notaristarieven uit drie onderdelen: de gebruikelijke werkzaamheden, bijkomende kostenposten en eventuele extra werkzaamheden. Bijkomende kostenposten zijn bijvoorbeeld de inschrijvingskosten bij de Kamer van Koophandel of de kadasterkosten bij een akte van levering.

Vroeger stonden alle tarieven van de notarissen vast, maar tegenwoordig hanteert elke notaris zijn eigen tarief. De hoogte is afhankelijk van de werkzaamheden, maar ook van de tijd dat de notaris bezig is met en of het gaat om een spoedklus. Spoedwerkzaamheden hebben namelijk hogere prijzen.

Notariskosten in Berkel-Enschot vergelijken

Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt, is het verstandig om goedkope offertes van meerdere notarissen uit Berkel-Enschot te vergelijken. Hiervoor hoef je alleen het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt spoedig een aantal prijsoffertes. Vergelijk deze op je gemak thuis en vindt eenvoudig het goedkoopste notariskantoor.

Op zoek naar de goedkoopste notaris? Wij helpen je graag met het vinden van een betaalbaar notariskantoor uit Berkel-Enschot.

Benieuwd naar de notariskosten?

Via het offerteformulier vraag je kosteloos offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

notaris voor testament

Familie, samenwonen en huwelijk

Vele goedkope notarissen waar wij mee samen werken zijn gespecialiseerd in familierecht. Familierecht is een breed begrip. Je kan bij een notaris terecht wanneer je een testament wilt laten opstellen, of wanneer je het testament aan dat van je partner wilt koppelen. Ook het opstellen van een samenlevingsovereenkomst, huwelijkse voorwaarden, een schenkingsakte en het vaststellen van de voogdij behoort tot de taken binnen familierecht.

Sinds 2018 ben je bij een notaris uit Berkel-Enschot bovendien op het juiste adres als je in gemeenschap van goederen wilt trouwen, maar ook voor het beëindigen van je huwelijk of partnerschap zul je een goedkope notaris moeten inschakelen.

Wij helpen je met alle plezier bij het vinden van goedkope notarissen die alle zaken rondom familie, samenwonen en huwelijk regelen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Testament opstellen

Je kan bij een notaris terecht wanneer je een testament wilt laten opstellen, of wanneer je het document aan dat van je partner wilt koppelen. Zoals je weet is dit document van belang om vast te leggen wat er met je erfenis gebeurt als je komt te overlijden.

Het is essentieel om je erfenis bij een notaris uit Berkel-Enschot of omgeving vast te laten leggen, zodat het document rechtsgeldig is.

Dit kan een hoop frustratie besparen. Een testament en document voor de erfenis dat niet ondertekent is bij een notaris is namelijk niet rechtsgeldig. Alles wordt dan volgens de wet verdeeld. Laat de testamenten bij een notariskantoor uit ons netwerk opstellen. Doordat je van tevoren de goedkope offertes kunt vergelijken bespaar je op de totaalprijs.

Notariskosten testament

Wil je een testament voor jou en je partner laten opstellen en kinderen laten opnemen? De prijzen zijn dan ongeveer €349,-, Hierbij maakt het niet uit of je gehuwd of ongehuwd bent of dat je een geregistreerd partnerschap hebt. Eén officieel document is goedkoper, want dit kost minder tijd, dit kost ongeveer €289,-.

De totaalprijzen bestaan uit meerdere kostenposten. Allereerst wordt het natuurlijk bepaalt door het uurtarief van de notaris. Andere factoren die de prijs beïnvloeden: ben je gehuwd of niet? Moeten er kinderen opgenomen worden in het testament? En hoeveel afspraken wil je vast laten leggen?

Tarieven testament opstellen

Akte Gemiddelde tarieven incl. btw.*
Levenstestament (1 levenstestament) €289,-
Levenstestament met partner (2 levenstestamenten) €398,-
Testament alleenstaande met kinderen €229,-
Testament alleenstaande zonder kinderen €229,-
Testament gehuwden, met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament gehuwden, zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament geregistreerde, partners met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament geregistreerde, partners zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Testamenten samenwonenden, met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testamenten samenwonenden, zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Herroeping testament Vanaf €120,-
Herroeping twee testamenten €280,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte tarieven? Vraag dan nu offertes aan via het offerteformulier.

Benieuwd naar het tarief van de notaris?

Vergelijk vrijblijvend de tarieven van notarissen & bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Samenlevingscontract opstellen

Als je ongehuwd samenwoont met je partner, dan zijn jullie geen erfgenamen van elkaar. Voordat je elkaar kunt opnemen in je testament zul je voor de wet gezien moeten worden als partners. Dit kan op drie verschillende manieren: door te trouwen, door een partnerschapsovereenkomst aan te gaan of door een samenlevingscontract af te sluiten.

Het samenlevingscontract is de beste optie voor stellen die (nog) niet willen trouwen. Hierin leg je de verdeling van de kosten vast, de verdeling van de spullen voor het geval dat jullie toch uit elkaar gaan en eventueel de kosten voor het opvoeden van jullie kinderen.

Om te besparen op de notariskosten voor het samenlevingscontract en document voor verdeling, zoek je via onze offertepagina naar goedkope notarissen uit Berkel-Enschot.

huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Wanneer je gaat trouwen, dan heb je twee keuzes: in gemeenschap van goederen, of onder huwelijkse voorwaarden. Gemeenschap van goederen houdt in dat alle vermogen van beide partners na het trouwen van jullie beide zijn. Huwelijkse voorwaarden houdt in dat je eigen vermogen en eventuele schulden die voor het huwelijk zijn opgebouwd van jezelf blijft. Sinds 2018 hoef je niet meer langs de notaris als je onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen.

Wil je juist in gemeenschap van goederen trouwen of wil je bestaande huwelijkse voorwaarden ontbinden? Schakel dan wel een goedkoop notariskantoor uit Berkel-Enschot in. Door een aantal kantoren te vergelijken vind je eenvoudig de goedkoopste notaris uit je regio!

Kosten samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden

Ga je trouwen? Tegenwoordig trouw je standaard met huwelijkse voorwaarden. Wil je de huwelijkse voorwaarden echter laten herroepen? Gemiddeld kost dit €520,- bij een notariskantoor uit Berkel-Enschot. Het opstellen van een samenlevingscontract is goedkoper. Hiervoor hoeven er namelijk minder zaken vastgelegd worden. De prijzen beginnen vanaf €210,-. Het is verstandig om ook meteen testamenten te laten opstellen. Het opstellen van twee testamenten in combinatie met een samenlevingscontract kost ongeveer €470,-.

Niet trouwen, maar wil je wel afspraken tussen jou en je partner vastleggen? Schakel dan een notaris in voor het vaststellen van partnerschapsvoorwaarden. Het tarief hiervoor begint vanaf €490,-.

Tarieven samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden

Akte Totaalprijs, incl. btw*
Samenlevingscontract Vanaf €210,-
Samenlevingscontract en 2 testamenten €470,-
Partnerschapsvoorwaarden Vanaf €490,-
Herroepen Huwelijkse Voorwaarden €520,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor exacte kosten vraagt u geheel kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Verklaring van erfrecht

Als één van je ouders of grootouders is overleden dan zal de notaris een verklaring van erfrecht voor je opstellen. Deze verklaring van erfrecht geeft aan dat jij een erfgenaam bent en dat jij het recht hebt op het banktegoed van je (groot)ouder. De bank is namelijk gemachtigd om een bankrekening van een overleden persoon te blokkeren, maar dat kan problemen opleveren als er vanaf deze bankrekening nog wel rekeningen betaald moeten worden.

Als de erfenis bestaat uit ontroerende goederen, dan is het aan te raden om de verklaring van erfrecht bij het Kadaster in te laten schrijven. Met de verklaring van erfrecht ben je op dat moment geregistreerd als nieuwe eigenaar.

Voogdij regelen

Het is als ouder één van je grootste nachtmerrie, maar het kan gebeuren dat je zelf komt te overlijden en je minderjarige kinderen achter laat. Hoewel niemand ervan uitgaat dat dit gaat gebeuren, is het wel iets waar je over na moet denken. Natuurlijk wil je alles voor je kinderen na je overlijden goed geregeld hebben, daarom is het verstandig om de voogdij voor je kinderen vast te laten leggen in testamenten.

Doe je dit niet, dan bepaalt de rechter wie de voogdij van je kinderen krijgt.

Als je iemand de voogdij toewijst, dan kan deze persoon het verzoek afwijzen. Daarom raden wij je aan om eerst te vragen of je vertrouwenspersoon hiervoor open staat. Om zoveel mogelijk te besparen raden wij je aan om op zoek te gaan naar het goedkoopste notariskantoor uit je regio. Dit doe je eenvoudig via het offerteformulier.

Meer weten over de kosten van een notaris?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

Akte van verdeling

Als je samen met je partner een woning koopt, dan ga je er niet vanuit dat jullie relatie zal stranden. Helaas is dit toch de realiteit voor vele stellen. Wanneer je samen een huis hebt gekocht, staat de hypotheek op twee namen. Dit betekent dat jullie beide verantwoordelijk zijn voor de vaste lasten, en dat jullie financieel nog steeds aan elkaar vast zitten.

Wil één van jullie hier blijven wonen?

Dan zal de partner moeten worden uitgekocht. Daarnaast maakt een goedkope notaris een verdelingsakte op. In dit bewijsstuk van verdeling wijst hij het pand aan één van jullie toe, waarna ook de hypotheeklening op één naam gezet kan worden.

Schenkingsakte

Als je overweegt om een groot geldbedrag of ontroerende goederen te schenken aan je kind of kleinkind, dan kan het verstandig zijn om hier een schenkingsakte voor op te laten stellen. In de schenkingsakte kun je diverse randvoorwaarden laten opstellen, zodat het voor beide partijen duidelijk is wat er geschonken wordt, waar het voor bedoeld is en of dit wel of niet een voorschot op de erfenis is.

Ook kun je, met behulp van uitsluitingsclausules, voorkomen dat de schenking in handen valt van een (ex)schoonkind na een scheiding of relatiebreuk. Het kost geld om een schenkingsakte op te laten stellen. Maak daarom gebruik van onze service en vind zo de goedkoopste notarissen.

volmacht

Notariële volmacht

Als jij zelf niet meer in staat bent om bepaalde persoonlijke zaken te regelen, dan kun je iemand uit je vrienden- of familiekring volmacht geven. Dit houdt in dat deze persoon het recht heeft bepaalde beslissingen voor je te maken. Hierbij kun je denken aan het nemen van medische beslissingen als jij daar zelf niet meer toe in staat bent, of het beheren van je bankrekening zodat alle rekeningen en boodschappen betaald worden.

Volmacht kan alleen gegeven worden door middel van een notariële akte.

Door te zoeken naar het goedkoopste notariskantoor bespaar je gemakkelijk op de prijzen voor het opmaken van de aktes.

Notariskosten: erfrecht en schenkingen

Een verklaring van erfrecht kost gemiddeld €300,-. Een volmacht kost ongeveer €27,50,-, afhankelijk van het aantal afspraken dat je wilt laten vastleggen. Hoe meer werk de notaris moet doen voor de verklaring van erfrecht of de volmacht, hoe hoger de totaalprijs is. Het tarief voor voogdbenoeming begint vanaf €130,-. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen!

Wil je een geldbedrag geven aan je kind(eren) of voor een eigen woning? De prijzen voor schenking op papier zijn gemiddeld €230,- en het tarief voor een schenking voor eigen woning ongeveer €210,-. Voor het schenken van kapitaal gelden veel regels. De notaris weet precies wat er wel en niet mogelijk is.

Tarieven erfrecht en schenkingen

Akte Gemiddelde prijs, incl. btw*
Verklaring van Erfrecht Vanaf €225,-
Voogdij regelen (voor uzelf) Vanaf €100,-
Voogdij regelen (voor jou en je partner) Vanaf €195,-
Akte van verdeling (met woning) Vanaf €800,-
Schenkingsakte (ouder/grootouder > kind) Vanaf €200,-
Meerjarige schenking goed doel €30,-
Overeenkomst schenking van geld €27,50
Schenking op papier ouder kind €230,-
Schenken voor eigen woning €210,-
Notariële volmacht Vanaf €180,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

Advies nodig? Notaris zoeken in Berkel-Enschot!

Notarissen kunnen zich specialiseren in verschillende werkgebieden. Eén van deze werkgebieden is het personen- en familierecht. Heb je een notaris uit Berkel-Enschot nodig voor het opstellen van testamenten, benoeming van voogdij of het schenken van kapitaal? Schakel dan een specialist in om er zeker van te zijn dat je de juiste hulp krijgt.

Een notariskantoor in Berkel-Enschot beantwoord graag al je vragen!

Voordeel van een notaris is dat deze zich opstelt als onafhankelijk persoon die jouw belangen behartigt. Vooral bij het maken van lastige beslissingen, zoals een testament of volmacht, is dit zeer wenselijk.

Notaris gezocht voor het opstellen van testamenten?

Bespaar op de notariskosten door meerdere goedkope offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

huis en hypotheek

Huis en hypotheek

Ga jij binnenkort je (eerste) huis kopen? Van harte gefeliciteerd! Er staat een spannende periode voor je, met het afsluiten van de hypotheeklening, het moment van overdracht en natuurlijk het klussen en verhuizen!

Voor het kopen van een woning ul je op verschillende momenten de hulp van een betaalbare notaris moeten inschakelen. Er zijn drie belangrijke aktes die je moet laten opstellen: de hypotheekakte, de voorlopige koopakte en de leveringsakte.

Je wilt natuurlijk je geld zo veel mogelijk steken in de inrichting, daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar de meest voordelige notarissen uit Berkel-Enschot en deze te vergelijken.

Hypotheekakte

De hypotheekakte is één van de belangrijke aktes die je door het goedkoopste notariskantoor moet laten opstellen. Hierin worden alle voorwaarden voor de lening vastgelegd. De hoogte van de hypotheek staat hierin, waar het geld voor gebruikt wordt, de hoogte van de rente en ook de manier van aflossen. Eén van de goedkope notarissen uit ons netwerk zal deze hypotheekakte voor je opstellen.

Ga niet direct akkoord met een notariskantoor dat je hypotheekverstrekker uitzoekt. Je kunt namelijk enorm besparen door de tarieven van een aantal goedkope notarissen te vergelijken. Als koper ben je verantwoordelijk voor de kosten, dus mag je ook een goedkope notaris uitzoeken.

akte van levering

Akte van levering

Nadat je een bod hebt gedaan, een voorlopige koopovereenkomst hebt getekend en je hypothecaire lening is goedgekeurd, zal de notaris een akte van levering opmaken. Deze akte voor levering is vergelijkbaar met de eerder getekende koopovereenkomst. Hierin staat onder andere algemene informatie over het pand, de grond en de kosten maar ook de afspraken die gemaakt zijn met betrekking tot de overdracht.

Hierbij kun je denken aan de vloeren of raambekleding die je eventueel overneemt van de koper. Na het tekenen van de leveringsakte ben jij officieel de eigenaar van het pand: gefeliciteerd! Nu kun je eindelijk beginnen met verhuizen.

Akte overdracht

Wanneer je in onderhandeling bent voor het kopen van een huis, dan kun je tevens onderhandelen over de datum van overdracht. De overdracht is het moment waarop het van eigenaar wisselt, en dus het moment waarop jij kunt beginnen met klussen of verhuizen. Tijdens de overdracht doe je een paar dingen.

Allereerst loop je, samen met de kopers, een rondje door het huis om te controleren of alles achtergelaten wordt zoals afgesproken. Daarna zul je bij één van de goedkoopste notarissen uit je regio de leveringsakte ondertekenen. Hierna krijg je de sleutels en ben jij de nieuwe eigenaar!

Hypothecaire lening

Waarschijnlijk heb je niet zo veel vermogen dat je de nieuwe woning zomaar kunt betalen. Om je helpen de ontroerende goederen te financieren, kun je leningen afsluiten. Een hypothecaire lening werkt als volgt: jij stelt het huis als onderpand voor een geldbedrag, die je tegen een bepaalde rente over de jaren heen terugbetaalt.

Hoeveel je precies kunt lenen is afhankelijk van je inkomen en de vraagprijs van het woonhuis waar je geïnteresseerd in bent.

Om duidelijke afspraken te maken laat je bij een goedkope notaris uit Berkel-Enschot een hypotheekakte opstellen. De prijzen hiervoor kunnen oplopen tot wel €500,-, dus het loont om tarieven te vergelijken.

Notaris nodig voor huis of hyptoheek?

Schakel een notariskantoor uit Berkel-Enschot in en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Oversluiten hypotheek

Bij het kopen van ontroerende goederen heb je waarschijnlijk een hypothecaire lening afgesloten tegen een rente waar je, op dat moment, helemaal tevreden mee was. Maar na verloop van tijd zie je de hypotheekrentes steeds maar dalen. Op dat moment is het misschien verstandig om het oversluiten van je hypotheek te overwegen.

Oversluiten houdt in dat je de bestaande hypotheek opheft, en een nieuwe hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker afsluit. Ook hierbij heb je de hulp van één van de goedkoopste notarissen nodig. De notarissen zullen met een notarieel document je oude lening in het Kadaster opheffen, en je nieuwe inschrijven.

Aan- en verkoop woning

Omdat het gaat om ontroerende goederen die tegen hoge prijzen verkocht worden, is het belangrijk om continu duidelijke afspraken te maken voor de verkoop. Je kan de goedkope notarissen uit Berkel-Enschot zien als een onafhankelijke partij die het beste voorheeft met jou en de (ver)kopers.

Het goedkoopste notariskantoor zal ervoor zorgen dat alles officieel en wettelijk wordt vastgelegd, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. De koper betaalt de aankoopkosten, en de koper is dan ook degene die het notariskantoor mag uitzoeken. Vergelijk altijd de uurtarieven van verschillende goedkope notarissen om er zo zeker van te zijn dat je het goedkoopste notariskantoor inschakelt voor de verkoop.

Royementsakte

Het royeren van je hypothecaire lening betekent het opheffen van de hypotheek. Als jij een hypotheek afsluit, dan wordt dit in het kadaster vastgelegd. Heb je de afgelopen jaren hard gewerkt om de lening af te lossen? Dan kun je de hypotheek laten royeren met een royementsakte. Hiervoor hoef je zelf niet naar het notariskantoor toe.

De notaris neemt contact op met je hypotheekverstrekker om te controleren of de hypotheek inderdaad volledig is afgelost. Hierna stelt hij de royementsakte op, waarna de royementsakte ondertekend moet worden door je hypotheekverstrekker. Zodra dit geregeld is zal de lening doorgehaald worden in het Kadaster.

woning erfpacht Berkel-Enschot

Erfpacht Berkel-Enschot

Bij het kopen van je eerste woonhuis kom je waarschijnlijk allerlei termen tegen die je nog niet kende. Eén van deze termen is erfpacht. Erfpacht houdt in dat je een huis koopt, maar niet de grond waar het opstaat. Dit heeft als voordeel dat je niet betaalt voor de grond, waardoor de kostprijs van het huis een stuk lager ligt dan gemiddeld.

Het nadeel is dat je elk jaar pacht moet betalen aan de eigenaar van de grond. Om ook alle afspraken omtrent de pacht duidelijk vast te leggen, laat je dit bij een goedkope notaris vastleggen.

Afkoop erfpacht

Ligt er erfpacht op je woning? Dan is het soms mogelijk om dit af te kopen. De afkoop van pacht houdt in dat je de canon als het ware vooruitbetaalt. Het voordeel is dat je één keer een vast bedrag betaalt en dat je niet meer jaarlijks een canon hoeft te betalen. Dit is soms ook financieel voordeliger, omdat de canon vaak stijgt.

Is de afkoop van de erfpacht aftrekbaar?

De afkoopsom (en jaarlijkse canon) is niet aftrekbaar van de belasting. Finaneer je echter het afkopen door een hypotheek af te sluiten? Dan kun je wel gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek!

Vragen over je huis of hypotheek? Notarissen Berkel-Enschot staan voor je klaar

Wanneer je een huis koopt, komt er veel op je af. Je moet veel regelen en hebt waarschijnlijk veel vragen over alle benodigde documenten. De notarissen van het kantoor uit de regio Berkel-Enschot beantwoorden al je vragen en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. Ook voor vragen over aftrekbare posten staan ze voor je klaar. Vergelijk om te besparen altijd offertes van notarissen uit je regio.

Een notariskantoor uit Berkel-Enschot helpt je graag bij:

 • het opstellen van de hypotheek- en de leveringsakte;
 • het oversluiten van een bestaande hypotheek;
 • het opstellen van een koopovereenkomst;
 • het beantwoorden van al je vragen;
 • de belastingaangifte.

Tarieven erfpacht

Het tarief van erfpacht is onder andere afhankelijk van uw woonplaats. De afkoop in Amsterdam kost namelijk gemiddeld €675,- en in Utrecht gemiddeld €725,-. De prijzen zijn zonder de bijkomende hypotheekakte. Met een hypotheekakte liggen de prijzen namelijk hoger. Voor Amsterdam moet u dan denken aan een gemiddelde prijs van €1.423,-.

Nieuwe woning kopen?

De gemiddelde notaristarieven bij het kopen van een huis liggen tussen de €500,- tot €2.000,-. Deze kostenposten mag je weer aftrekken van de belasting in het jaar waarin je het huis koopt. Hierover lees je meer op de website van de Belastingdienst.

Notariskosten huis en hypotheek

Akte Tarieven incl. btw*
Notariskosten bij het kopen van een huis €500,- tot €2.000,-
Opstellen akte van levering €375,- tot €1.000,-
Opstellen Royementsakte €90,- tot €500,-
Hypotheek oversluiten Vanaf €480,-
Afkoop Erfpacht Amsterdam €675,-
Afkoop Erfpacht Amsterdam met bijkomende hypotheekakte €1.423,-
Afkoop Erfpacht Utrecht €725,-
Afkoop Erfpacht Utrecht + Eigendom €1.300,-
Afkoop Erfpacht Utrecht + Eigendom met bijkomende hypotheekakte €1.800,-
Afkoop Erfpacht Utrecht met bijkomende hypotheekakte €1.300,-
Koopovereenkomst garagebox/parkeerplek €39,-
Omzetten Erfpacht naar Eeuwigdurend + hypotheekakte Amsterdam €1.423,-
Omzetten Erfpacht naar Eeuwigdurend Amsterdam €696,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan.

Op zoek naar een notariskantoor voor een hypotheekakte?

Vind eenvoudig en snel de beste notaris uit Berkel-Enschot door het offerteformulier in te vullen.

Gratis offertes aanvragen

notaris voor bedrijf Berkel-Enschot

Stichting en bedrijf

Bij de oprichting van een bedrijf moet je een keuze maken uit verschillende rechtsvormen, bijvoorbeeld een stichting, bv of een vof. Voor de oprichting heb je een notaris uit de omgeving van Berkel-Enschot nodig voor het opstellen van de statuten, de inschrijving en een notariële oprichtingsakte.

Uiteraard voert een notariskantoor niet alleen werkzaamheden uit voor de oprichting van een nieuw bedrijf. Wil je later de statuten laten wijzigen? Afspraken laten vastleggen in een akte? Of de registers van onroerend goed laten bijwerken? Schakel dan ook notarissen in. Je krijgt altijd een kopie van de akte mee. De oorspronkelijke akte wordt in het archief van het notariskantoor bewaard.

Notaris nodig voor je onderneming? Betaal niet teveel! Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar.

Vereniging of stichting oprichten

Een stichting is een organisatie die ernaar streeft om een ideëel doel te behalen. Het behalen van winst is niet een van de doelstellingen van een stichting. Natuurlijk kan een stichting winst behalen, maar deze inkomsten worden vervolgens weer gestoken in het behalen van het doel. Doorgaans krijgt de bestuurder geen of een bescheiden inkomst.

Ga je een stichting starten? Dan moet je bij een notariskantoor een oprichtingsakte laten opstellen. Ga op zoek naar de goedkoopste notaris uit je regio, om zoveel mogelijk op de totaalprijs te besparen! Hiervoor kun je gebruik maken van onze kosteloze en vrijblijvende service.

Bedrijf starten

Ook bij het starten van een bedrijf is het noodzakelijk om een oprichtingsakte op te laten stellen bij een notariskantoor. Wij begrijpen dat je het liefst je geld bespaart om in je bedrijf te steken, daarom werken wij samen met enkel de goedkoopste notarissen uit Berkel-Enschot. Een notaris uit ons netwerk staat onder meer voor je klaar als je niet goed weet welke ondernemingsvorm je moet kiezen.

Zoek je naar een notaris uit Berkel-Enschot?

Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen en start je gratis offerteaanvraag. Wij geven je inzicht in het tarief van de goedkoopste notarissen, zodat je zelf eenvoudig een geschikt notariskantoor.

Ondernemingsvorm veranderen

Bij het starten van een onderneming zul je moeten kiezen voor één van de bekende ondernemingsvormen: nv, bv, vof, of zelfs een stichting of vereniging. Natuurlijk streef je ernaar om te groeien als organisatie. Je maakt ontwikkelingen mee, waardoor de origineel gekozen rechtsvorm na een aantal jaar wellicht niet goed bij je past.

Als je wilt veranderen van ondernemingsvorm, dan moet je dit in de openbare registers wettelijk laten aanpassen. Dit doet een notariskantoor voor je! Voor elke wijziging aan de oorspronkelijke oprichtingsakte zul je moeten betalen, kies daarom voor het goedkoopste notariskantoor uit je regio.

Statutenwijziging

De statuten vormen de basis voor je organisatie. Maar als je organisatie na verloop van tijd groeit en ontwikkeld, kan het voorkomen dat het noodzakelijk is om een statutenwijziging door te voeren. Omdat de statuten zijn vastgelegd in de openbare registers moeten deze hier ook gewijzigd worden, en hiervoor heb je de hulp van een goedkoop notariskantoor nodig.

De notarissen zullen de originele statuten wijzigen en deze doorgeven aan de Kamer van Koophandel. Niet alle statuten kunnen zomaar gewijzigd worden. Zo heb je in ieder geval goedkeuring van het bestuur nodig en moeten de bestaande statuten het toestaan om een wijziging aan te brengen.

Aandelenoverdracht

Bij een bv (besloten vennootschap) bestaat het bedrijf uit een aantal aandelen. Elk bestuurslid bezit een aandeel en daardoor staan alle aandelen op naam. In sommige gevallen kiezen bestuurders voor een aandelenoverdracht, maar omdat deze op naam staan is ook hier de hulp van een notariskantoor nodig.

Het inschakelen van een notaris voor de aandelenoverdracht geeft je als verkoper, maar ook als koper, veel meer rechtszekerheid.

Voordat je de aandelen kunt overdragen zal de notaris achterhalen of jij hier het recht toe hebt. Daarna stelt hij een akte voor de aandelenoverdracht op, waarin de belangrijke voorwaarden en afspraken vastlegt. Zit je met vragen over een aandelenoverdracht? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het offerteformulier.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je bedrijf?

Schakel een notaris uit Berkel-Enschot in die je helpt bij de oprichtingsakte.

Gratis offertes vergelijken

Bv oprichten Berkel-Enschot

Bij de start van een bedrijf kun je kiezen uit verschillende rechtsvormen, waaronder de besloten vennootschap. Een besloten vennootschap is een rechtspersoon. Dat houdt in dat jij als bestuurder in dienst bent van de bv. Dit heeft een aantal voordelen: zo ben je als bestuurder niet verantwoordelijk voor een eventueel faillissement.

Bovendien kun je al een besloten vennootschap beginnen met een startkapitaal vanaf €0,01. Neem bij de oprichting van een bv-contact op met het goedkoopste notariskantoor uit Berkel-Enschot, zodat een notaris een oprichtingsakte kan opstellen. Deze zal hij vervolgens voor je indienen bij de Kamer van Koophandel.

Nv oprichten

De oprichting van een nv verloopt hetzelfde als de oprichting van een besloten vennootschap. Je neemt contact op met een notariskantoor die het goedkoopste tarief biedt. De notaris zal dan een oprichtingsakte opstellen en deze doorsturen naar de Kamer van Koophandel.

Er zit natuurlijk wel verschil tussen een besloten vennootschap en een naamloze vennootschap. Een nv, naamloze vennootschap, bestaat uit aandelen die vrij overdraagbaar zijn. Een nv is dus vooral geschikt voor als je met een grote onderneming naar de beurs wilt.

Het benodigde startkapitaal voor een naamloze vennootschap is een stuk hoger dan bij een besloten vennootschap, vraag één van de goedkoopste notarissen uit Berkel-Enschot daarom om advies als je niet zeker weet of dit de meest geschikte rechtsvorm is.

Flex-bv oprichten

Steeds vaker vinden klanten de term flex-bv. Deze term zorgt voor veel verwarring, want veel van onze klanten vragen zich af wat de verschillen tussen deze twee rechtsvormen zijn. Het antwoord is simpel: er is geen verschil tussen een flex-bv en een besloten vennootschap. In de praktijk zijn deze twee rechtsvormen gelijk.

In het verleden was het oprichten van een besloten vennootschap aan vele strenge regels verbonden, die een paar jaar geleden een stuk flexibeler zijn geworden. Zo is onder andere het vereiste startkapitaal verlaagd van €18.000,- naar €0,01. Vandaar dat steeds meer ondernemers tegenwoordig spreken van een flex-bv.

notarissen Berkel-Enschot

Vof oprichten

Een vennootschap onder firma (vof) lijkt op een eenmanszaak. Het enige verschil is dat een vof meerdere eigenaren heeft. De eigenaren noemen we vennoten en elke vennoot brengt iets het bedrijf. Denk hierbij aan kapitaal, kennis, arbeid of goederen. Je moet een vennootschapscontract laten opstellen voor de oprichting van een vof. Daarnaast is inschrijving bij de KVK verplicht.

In een vennootschapscontract staan de volgende zaken:

 • Inbreng per vennoot
 • Winstdeling
 • Eigendom
 • Afspraken

Onderneming oprichten? Notariskantoor Berkel-Enschot inschakelen!

Bij het oprichten van een onderneming moet je veel regelen. Denk hierbij aan de inschrijving in de KVK, het opstellen van statuten, vastleggen van afspraken en nog veel meer. Als eerste moet je besluiten welke rechtsvorm je moet uitkiezen. Een notaris uit Berkel-Enschot geeft je hier deskundig advies over. Via ons vergelijk je vrijblijvend offertes van notarissen uit je regio.

Een notariskantoor geeft je niet alleen deskundig advies, maar stelt ook alle benodigde stukken op. Heb je een bedrijf met meerdere eigenaren, dan moet je alle afspraken tussen de eigenaren laten vastleggen. Ook de inschrijving bij de KVK regelt het kantoor voor je.

Wat zijn de kosten omtrent het oprichten van een onderneming?

Ben je van plan om een bedrijf op te richten? Dan ben je vast ook benieuwd naar de oprichtingskosten! Het oprichten van een stichting is het goedkoopst, namelijk gemiddeld €295,-. De oprichtingskosten van een besloten vennootschap zijn duurder, want hiervoor zijn meer documenten nodig. Gemiddeld kost dit €393,-. In de tabel vind je nog meer prijsinformatie!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Factoren die van invloed zijn op de prijs zijn de rechtsvorm, de aktes en documenten die er nodig zijn en de overige kostenposten. Zo kost een inschrijving in de KVK €50,-. Hoe meer handelingen er nodig zijn door het notariskantoor uit de regio Berkel-Enschot, hoe hoger de notariskosten zijn.

Tarieven stichting oprichten, statutenwijziging en overig

Akte Totaal incl. btw*
Oprichting stichting €295,-
Oprichten vereniging Vanaf €325,-
Oprichting bv €393,-
Oprichting nv Vanaf €400,-
Statutenwijziging bv of nv Vanaf €349,-
Statutenwijziging stichting of vereniging Vanaf €329,-
Formaliseren vereniging €349,-
Informele vereniging oprichten €59,-
Oprichting 2 bv’s Holding en Werkmaatschappij €750,-
Oprichting Coöperatie U.A. €360,-
Vof-overeenkomst €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wil je een bedrijf oprichten?

Een notaris of notariskantoor staat voor je klaar!

Gratis offertes aanvragen

Meest gestelde vragen aan notaris Berkel-Enschot

Vaak krijgt een notariskantoor uit Berkel-Enschot dezelfde vragen. Weet jij bijvoorbeeld wat het legaliseren van een handtekening inhoudt? Of welke notariskosten je mag aftrekken van de belasting? Wij hebben een aantal veel gestelde vragen alvast voor je beantwoord. Lees snel verder voor meer informatie!

Wat is een notariële volmacht?

Je geeft iemand anders de bevoegdheid om namens jou te handelen met een notariële volmacht. Volmachten worden bijvoorbeeld gegeven voor financiële zaken, maar ook voor het regelen van medische zaken. Je geeft in de volmacht aan wie de gevolmachtigde wordt, welke beslissingen deze mag nemen en welke afspraken hiervoor gelden.

Is een levenstestament hetzelfde?

Soms wordt er gedacht dat een volmacht hetzelfde is als een levenstestament. Dit is echter niet het geval. Dit document is namelijk uitgebreider, waarin u ook uw persoonlijke wensen regelt.

Hoe laat ik mijn handtekening legaliseren?

Soms is het nodig om een document te onderteken met een gelegaliseerde handtekening. Het legaliseren van een handtekening betekent dat de identiteit van de ondertekenaar vast staat. Met legalisatie wordt misbruik voorkomen en kan er geen onenigheid ontstaan over de echtheid van een handtekening.

Voor het legaliseren van een handtekening ga je naar een notariskantoor met het te ondertekenen document en een identificatiebewijs. Je identificeert je en ondertekent het document in bijzijn van een notaris of medewerker van een notariskantoor. Deze persoon maakt vervolgens een verklaring van legalisatie.

Welke notariskosten zijn aftrekbaar?

Een aantal posten van de notariskosten zijn aftrekbaar voor particulieren (dus niet voor bedrijven) van de belasting. Bij de koop van een woning zijn o.a. de taxatiekosten, de kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie en de kosten voor het opstellen van de hypotheekakte aftrekbaar. Voor bedrijven gelden weer andere regels. Laat je daarom altijd goed adviseren over aftrekbare posten door een notariskantoor uit de regio. De specialist geeft je graag deskundig advies!

Wat staat er in een koopovereenkomst?

Voor de koop en de verkoop van een woning worden alle afspraken vastgelegd in een koopovereenkomst. Deze overeenkomst bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Hoe hoog is het koopbedrag?
 • Welke ontbindende voorwaarden gelden er?
 • Wanneer vindt de sleuteloverdracht plaats?
 • Van wie koop je het huis?
 • Welke onderdelen horen bij de woning en welke niet?
 • Bijzondere afspraken

goedkoopste notaris Berkel-Enschot

Hoe herken je een goede notaris Berkel-Enschot?

Wij hebben nog een aantal handige tips voor je, hoe je de beste notaris kiest. Een bevoegd notaris heeft de opleiding Notarieel Recht gevolgd en daarna nog een post-doctorale studie gedaan. Daarna wordt hij een kandidaat-notaris en pas na minstens 6 jaar werkervaring kan hij officieel notaris worden.

Elke notaris is ingeschreven bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Controleer of je notaris is ingeschreven! Uiteraard kun je ook geholpen worden door een kandidaat-notaris. De kosten liggen dan vaak iets lager.

Kies voor een algemeen notaris of een specialist. Notarissen specialiseren zich soms in bepaalde gebieden, bijvoorbeeld ondernemingsrecht. Handig als je zeer specifieke hulp nodig heeft!

Ook je eigen gevoel is belangrijk bij de keuze. Je moet uiteraard veel overleggen en er vertrouwen in hebben dat alles goed geregeld wordt. Let ook op de communicatiemogelijkheden. Is telefonisch of persoonlijk contact mogelijk? Of verloopt dit voornamelijk via de mail?

Besparen op de kosten van een notaris? Tarieven vergelijken!

Ben je op zoek naar een goedkoop notariskantoor uit Berkel-Enschot? Ga dan de prijzen van een aantal kantoren uit de regio met elkaar vergelijken. Daarnaast raden wij je aan om rekening te houden met de eventuele extra kosten. Wanneer je bijvoorbeeld een hypotheekakte laat afsluiten betaal je extra kosten voor het inschrijven in het Kadaster.

Daarnaast kan het aanpassen van de aktes tevens zorgen voor extra kosten. Door ook met deze kosten rekening te houden ben je verzekerd van de beste service tegen de goedkoopste prijzen. Via onze offertepagina kun je jouw gegevens achterlaten, waarna je zo spoedig mogelijk tot wel 5 goedkope offertes ontvangt. Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend!

Meest recente offerteaanvragen

Testament opstellen in Eindhoven
Schenkingsakte opstellen in Tilburg
Notariële volmacht afgeven in Breda
Voogdij regelen in Den Bosch
Hypotheekakte opstellen in Helmond
Hypotheek oversluiten in Rosmalen
Erfpacht afkopen in Roosendaal
Aandelenoverdracht in Waalwijk
Onderneming oprichten in Oosterhout
Royementsakte opstellen in Oss

Vind de goedkoopste notaris in Berkel-Enschot

Het inschakelen van een notaris is verplicht in vele verschillende situaties. Zoekt iemand anders een notariskantoor voor je uit? Ga hier dan niet direct akkoord mee. Je kunt namelijk eenvoudig tot wel honderden euro’s besparen door de tarieven van een aantal goedkope notarissen uit de buurt met elkaar te vergelijken.

Start daarom nu je gratis offerteaanvraag!

Wij werken met de goedkoopste notarissen uit Berkel-Enschot, en door gebruik te maken van onze service ben je gegarandeerd van de beste notaris tegen de scherpste prijzen. Wil je een nv oprichten? Of lijkt het je verstandig om de voogdij voor je minderjarige kinderen vast te leggen? Vraag dan offertes aan, zodat je zoveel mogelijk bespaart op de notariskosten.

Gratis offertes vergelijken