Op zoek naar een notaris in Alphen aan den Rijn?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van erkende notariskantoren en bespaar tot 40%!


Gratis offertes vergelijken

notaris Alphen aan den Rijn

Notaris Alphen aan den Rijn

Notaris uit Alphen aan den Rijn nodig voor het opstellen van een akte, het oprichten van een bedrijf of het vastleggen van een testament? Een notaris is een gespecialiseerde jurist die aktes en volmachten mag opstellen. Notariskantoren werken zowel voor particulieren als voor bedrijven. De specialist van een notariskantoor stelt zich onafhankelijk op en werkt in het belang van alle partijen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle notariskosten en vertellen we je hoe je de goedkoopste notaris vindt. Tevens geven we meer informatie over de werkzaamheden van notarissen. Wil je weten hoe je bespaart op de prijs van goedkope notarissen? Lees dan snel verder!

Wat doet een notaris in Alphen aan den Rijn?

Het werk van een notarissen kan heel kort worden omschreven als hulp bij het opstellen van notariële aktes. De meeste taken van een notaris bestaan dan ook uit het opmaken van officiële documenten of de aanwezigheid bij het ondertekenen van een officieel document.

Andere zaken waarvoor je de hulp van een notariskantoor, die bij notaris Alphen aan den Rijn is aangesloten, kunt inroepen zijn het krijgen van advies bij het wijzigen van statuten, of het inwinnen van informatie over wat je precies moet regelen bij een erfenis. Het is aan te raden om altijd een notaris in te schakelen die gespecialiseerd is in het onderwerp waar jij hulp bij nodig hebt.

De werkzaamheden van een notaris, samengevat in één minuut!

Wat zijn notariskosten?

De kosten die worden gemaakt bij het passeren (ondertekenen) of registreren van een officieel document, worden aangeduid als de notariskosten. Deze kostprijzen waren een tijdlang bij wet vastgelegd, maar zijn ondertussen vrij. Dit betekent dat het per notariskantoor verschilt wat voor prijzen er voor een bepaalde klus worden gerekend.

Het is dan ook goed mogelijk om op de totaalprijs te besparen. Vergelijk de tarieven van verschillende (goedkope) notarissen met elkaar en kies zo voor de goedkoopste notaris binnen het vakgebied. Wil je graag meer weten over de kostenposten? Via het offerteformulier vraag je geheel vrijblijvend offertes aan!

notariskosten

Wat kost een notaris in Alphen aan den Rijn?

Een notaris uit de omgeving van Alphen aan den Rijn brengt kosten bij jou in rekening voor de werkzaamheden. Vroeger stonden deze prijzen vast, maar tegenwoordig mag elk kantoor zijn eigen tarieven bepalen. De hoogte van de kosten (en het uurtarief) is afhankelijk van de werkzaamheden, hoeveel tijd het kost en de tijdsplanning. Wil je met spoed een document laten opstellen? Houd dan rekening met een hogere totaalprijs.

De notaristarieven bestaan uit drie onderdelen, namelijk de gebruikelijke werkzaamheden, eventuele extra werkzaamheden en bijkomende kostenposten. Denk hierbij aan de inschrijvingskosten van de Kamer van Koophandel of de kadasterkosten bij een Akte van Levering. Tot slot rekent een notariskantoor altijd een btw-tarief van 21%.

Notariskosten in Alphen aan den Rijn vergelijken

Om de goedkoopste notaris te vinden, is het verstandig om offertes te vergelijken. Je weet dan zeker dat je niet te veel betaalt. Het is niet nodig om allemaal bedrijven op te bellen voor informatie of prijsopgaves.

Alleen het formulier invullen op de offertepagina is al genoeg. Je ontvangt snel een aantal scherpe aanbiedingen van notarissen uit de omgeving. Vergelijken en bespaar! Ook een betaalbaar notariskantoor uit de regio vinden? Wij helpen je graag!

Benieuwd naar de notariskosten?

Via het offerteformulier vraag je kosteloos offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

notaris voor testament

Familie, samenwonen en huwelijk

De meeste zaken die notarissen afhandelen, bevinden zich op het gebied van personen en familie. Het gaat dan onder meer om het opstellen van een verklaring van erfrecht, het afhandelen van het schenken van geld, of het afsluiten van een volmacht. Daarnaast vallen ook het opstellen van een testament of twee testamenten (gelijkluidend) binnen deze categorie van werkzaamheden.

Wil je gaan samenwonen of trouwen, ook dan kunnen er zaken zijn die je notarieel wilt vastleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan documenten omtrent huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract of het vastleggen van partnerschapsvoorwaarden. Wij helpen je met alle plezier bij het vinden van goedkope notarissen die dit regelen.

Wij helpen je met alle plezier bij het vinden van goedkope notarissen die alle zaken rondom familie, samenwonen en huwelijk regelen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Testament opstellen

Wil je een testament laten afsluiten? Dan ben je bij een notariskantoor uit Alphen aan den Rijn op het juiste aders. Waarschijnlijk ben je wel bekend met dit document, hierin laat je vastleggen wat er met je erfenis gebeurt als je komt te overlijden. Het is belangrijk om dit bij de notaris vast te laten leggen, zodat je testament rechtsgeldig is.

Als je zelf een document voor je erfenis op stelt zonder deze te ondertekenen bij de notaris, dan is deze niet rechtsgeldig. Je erfenis wordt dan verdeeld volgens regels die in de wet vastgelegd zijn. Naast je erfgenamen, kun je ook een executeur vastleggen. De executeur zal de erfenis afhandelen.

Notariskosten testament

Eén levenstestament voor je erfenis laten vastleggen bij een notariskantoor kost gemiddeld €289,-. Heb je een partner en willen jullie beide een testament? Houd dan rekening met een prijs van ongeveer €398,-. Sommige zaken kunnen overgenomen worden in beide testamenten en over andere zaken wil je juist speciale regelingen treffen. Bekijk de tabel voor alle prijsinformatie over het opstellen van testamenten.

De hoogte van het tarief is namelijk afhankelijk van vele factoren. Wil je bijvoorbeeld alleen een testament laten opstellen of samen met je partner? Zijn er kinderen die opgenomen worden in het document en wat wil je allemaal opnemen in je levenstestament?

Tarieven testament opstellen

Akte Gemiddelde tarieven incl. btw.*
Levenstestament (1 levenstestament) €289,-
Levenstestament met partner (2 levenstestamenten) €398,-
Testament alleenstaande met kinderen €229,-
Testament alleenstaande zonder kinderen €229,-
Testament gehuwden, met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament gehuwden, zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament geregistreerde, partners met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testament geregistreerde, partners zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Testamenten samenwonenden, met kinderen (2 testamenten) €349,-
Testamenten samenwonenden, zonder kinderen (2 testamenten) €349,-
Herroeping testament Vanaf €120,-
Herroeping twee testamenten €280,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte tarieven? Vraag dan nu offertes aan via het offerteformulier.

Benieuwd naar het tarief van de notaris?

Vergelijk vrijblijvend de tarieven van notarissen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Samenlevingscontract opstellen

Ga je voor het eerst met je partner samenwonen in een koopwoning? Gefeliciteerd! Om ervoor te zorgen dat je alle zaken netjes op orde hebt, raden wij je aan om een samenlevingscontract af te sluiten. Een samenlevingscontract komt met name van pas als je nog niet getrouwd bent of juist niet wilt trouwen.

In een samenlevingscontract regel je de onderlinge verhoudingen en de verdeling van de vaste lasten. Met een samenlevingscontract word je bovendien gezien als fiscaal partners, wat een aantal voordelen kan opleveren.

Je kunt je partner bijvoorbeeld aangeven bij je pensioenregeling, zodat je partner recht heeft op een partnerpensioen. Heb je maar een beperkt budget? Bij ons vind je het goedkoopste notariskantoor!

huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Sinds 2018 is het niet meer nodig om huwelijkse voorwaarden op te laten stellen bij de notaris. Dit komt omdat elk stel tegenwoordig standaard onder huwelijkse voorwaarden trouwt, en juist als je in gemeenschap van goederen wilt trouwen moet je dit laten vastleggen. Huwelijkse voorwaarden houdt in dat al je vermogen en schulden van voor het huwelijk van jezelf blijven.

Heeft je partner bijvoorbeeld een eigen bedrijf, dan ben jij dankzij de huwelijkse voorwaarden niet verantwoordelijk voor eventuele schulden die je partner maakt. Ben je in het verleden getrouwd onder huwelijkse voorwaarden maar wil je deze graag laten ontbinden? Neem dan contact op met één van de voordelige notarissen uit Alphen aan den Rijn.

Kosten samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden

De richtprijzen voor het opstellen van een samenlevingscontract beginnen vanaf €210,-. De hoogte is afhankelijk van het aantal zaken dat je wilt laten vastleggen. Hoeveel contact je hebt met de notaris uit Alphen aan den Rijn en het tarief van het notariskantoor. Het is verstandig om direct testamenten op te laten stellen. De notaristarieven worden dan iets hoger, namelijk gemiddeld €470,-.

Geen samenlevingscontract, maar partnerschapsvoorwaarden laten opstellen? Houd dan rekening met richtprijzen vanaf €490,-. Tegenwoordig trouwt men bijna niet meer onder huwelijkse voorwaarden. Wil je huwelijkse voorwaarden herroepen? Dan kost dit ongeveer €520,-.

Tarieven samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden

Akte Totaalprijs, incl. btw*
Samenlevingscontract Vanaf €210,-
Samenlevingscontract en 2 testamenten €470,-
Partnerschapsvoorwaarden Vanaf €490,-
Herroepen Huwelijkse Voorwaarden €520,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor exacte kosten vraagt u geheel kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Verklaring van erfrecht

Bij het overlijden van een geliefde zul je ongetwijfeld te maken krijgen met een ingewikkelde wet en regelgeving. De bank is bijvoorbeeld in staat om het rekeningnummer van de overledene te blokkeren, maar als hier nog rekeningen van betaald worden is het belangrijk dat jij gebruik kunt maken van deze bankrekening.

Hiervoor heb je een verklaring van erfrecht nodig. Hierin verklaart de notaris wie de erfgenamen zijn en wat er in de testamenten zijn opgenomen. Door deze verklaring van erfrecht te overhandigen aan de bank, bewijs je dat jij het recht hebt op het inzicht en eventueel gebruik van de bankrekeningen.

Voogdij regelen

In een testament laat je niet alleen je erfgenamen vastleggen, maar ook de voogdij over je minderjarige kinderen. Wanneer je de voogdij niet laat vastleggen, dan bepaalt de rechter wie de voogdij na je overlijden krijgt.

Uiteraard houdt de rechter hierbij rekening met het kind, maar voor je eigen gemoedsrust is het waarschijnlijk wel zo fijn om dit van tevoren vast te leggen. Het laten opstellen van testamenten kan aardig wat kosten. Om zoveel mogelijk te besparen raden wij je aan om op zoek te gaan naar het goedkoopste notariskantoor uit je regio. Dit doe je eenvoudig via het offerteformulier.

Meer weten over de kosten van een notaris?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes ontvangen

Akte van verdeling

Als je samen met je partner een betaalbare woning koopt, dan wil je er uiteraard niet aan denken dat jullie ooit uit elkaar gaan. Toch komt het helaas geregeld voor dat de relatie strand. De hypotheek staat dan op twee namen, en moet op één naam gezet worden. Hiervoor is de akte van verdeling nodig.

In het document van verdeling wordt de woning toegedeeld aan één van jullie beiden.

Nadat het document voor de verdeling ondertekend is, wordt dit door de betaalbare notaris ingeschreven bij het kadaster. Hierna staat het woonhuis op één naam, en is het mogelijk om ook de hypotheeklening op één naam te zetten. Een goedkope notaris uit Alphen aan den Rijn is je hierbij graag van dienst.

Schenkingsakte

Het komt geregeld voor dat (groot)ouders hun kinderen een som geld willen schenken. Als de kinderen in kwestie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen, dan hebben ook de schoonkinderen recht op deze schenking: ook als het huwelijk strand. Vaak willen onze klanten voorkomen dat de schenking, na een scheiding, in handen komt van hun (ex)schoonkinderen.

Daarom is het verstandig om een schenkingsakte op te laten stellen. Door middel van een uitsluitingsclausule in de schenkingsakte voorkom je dat het geld in de verkeerde handen valt. Dit moet je echter wel goed laten vastleggen bij een goedkope notaris uit Alphen aan den Rijn. Vraag via het contactformulier eenvoudig een aantal goedkope offertes aan voor het maken van een schenkingsakte, zodat je verzekerd bent van de scherpste totaalprijzen.

volmacht

Notariële volmacht

Notariële volmacht houdt in dat je een vertrouwenspersoon machtigt om bepaalde keuzes voor je te maken. Er wordt vaak notariële volmacht gegeven bij ouderen die dement zijn geworden. Door dementie zijn zij niet langer in staat om hun boodschappen te doen, de rekeningen te betalen of zelfs medische beslissingen te nemen.

Door het geven van volmacht kan een ander persoon dit voor hen doen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er misbruik van de oudere wordt gebruikt. Het is dan ook belangrijk om niet zomaar iemand volmacht te geven. Kies iemand die je vertrouwt en laat eventuele regels vastleggen bij een goedkope notaris uit Alphen aan den Rijn.

Notariskosten: erfrecht en schenkingen

Wil je weten met welke tarief voor erfrecht en schenkingen je rekening moet houden? Bekijk dan de prijstabel! Een verklaring van erfrecht heeft u bijvoorbeeld al vanaf €225,- en het regelen van de voogdij begint vanaf €100,-. De hoogte is afhankelijk van het aantal zaken dat er geregeld moet worden.

Ben je van plan om je kind een geldbedrag te schenken? Het regelen van het papierwerk kost ongeveer €230,-. Een schenking voor een eigen woonhuis regelen kost gemiddeld €210,-.

Tarieven erfrecht en schenkingen

Akte Gemiddelde prijs, incl. btw*
Verklaring van Erfrecht Vanaf €225,-
Voogdij regelen (voor uzelf) Vanaf €100,-
Voogdij regelen (voor jou en je partner) Vanaf €195,-
Akte van verdeling (met woning) Vanaf €800,-
Schenkingsakte (ouder/grootouder > kind) Vanaf €200,-
Meerjarige schenking goed doel €30,-
Overeenkomst schenking van geld €27,50
Schenking op papier ouder kind €230,-
Schenken voor eigen woning €210,-
Notariële volmacht Vanaf €180,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

Advies nodig? Notaris zoeken in Alphen aan den Rijn!

Wanneer je gaat samenwonen, trouwen of een testament wilt opstellen, is het verstandig om een notaris in te schakelen. De notaris stelt niet alleen alle verplichte documenten op, maar geeft je ook advies over de mogelijkheden. Voordeel van een notaris is dat hij optreedt als onafhankelijke partij die de belangen van alle partijen behartigt.

Er zijn notarissen die zich hebben gespecialiseerd in personen- en familierecht. Het is verstandig om iemand in te schakelen die zich hierin heeft gespecialiseerd. Dan weet je zeker dat je de hulp krijgt die je nodig hebt.

Advies nodig van een notaris uit omgeving Alphen aan den Rijn?

Bespaar op de totaalprijs en vind eenvoudig het beste notariskantoor!

Gratis offertes vergelijken

huis en hypotheek

Huis en hypotheek

Een tweede gedeelte van de werkzaamheden van een notariskantoor kan worden verzameld in de categorie huis en hypotheek. Het gaat dan onder andere om het opstellen van een akte van levering (ook wel transportakte genoemd) of een bewijsstuk van hypotheek.

Wie een woning koopt of verkoopt krijgt dan ook altijd te maken met diverse rechten en plichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afspraken die gemaakt zijn over erfpacht, de overdracht van een kadastraal perceel, en de eisen die aan een verkoop worden gesteld.

Een (goedkope) notaris kan je informeren over de prijzen en mogelijkheden en zorgt voor de benodigde documenten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hypotheekakte

Heb jij je oog laten vallen op een huis? Spannend! Eén van de belangrijkste dingen die je nu moet regelen is de financiering. In de meeste gevallen hebben kopers niet voldoende geld om het huis zelf te financieren, daarom sluiten zij een hypotheeklening af.

Een hypothecaire lening is bedoeld om het woonhuis, en eventueel de verbouwing, te financieren. In ruil hiervoor stel jij de woning ter beschikking als onderpand. Kort gezegd houdt dit in dat de hypotheekverstrekker het recht heeft op de verkoop als jij de rekeningen niet kunt betalen. Alle regels en afspraken worden vastgelegd in een hypotheekakte, die je bij de notaris dient te tekenen.

akte van levering

Akte van levering

Eén van de goedkope notarissen uit ons netwerk in Alphen aan den Rijn kan je tevens van dienst zijn bij het opmaken en ondertekenen van de leveringsakte. Dit document voor levering wordt getekend op de dag van overdracht, en hierin worden een aantal algemene zaken besproken.

Met het tekenen van de leveringsakte wordt het eigendom van het pand of kadastraal perceel officieel overgedragen, en hierna ben jij dus de gloednieuwe eigenaar! In de leveringsakte staat geen nieuwe informatie, alles wat hierin staat is al eerder beschreven in de eerder gesloten koopakte.

Omdat jij als koper de notariskosten betaalt, mag je zelf een notaris uitzoeken. Vergelijk gratis offertes van notarissen en kies bijvoorbeeld één van de goedkoopste notarissen uit je regio!

Akte overdracht

Het moment van overdracht is het moment waar elke koper naar uitkijkt. Op de dag van overdracht word jij als koper officieel de eigenaar van het nieuwe huis, en kun je beginnen met verbouwen of verhuizen! De overdracht van een woonhuis is in de meeste gevallen relatief eenvoudig. Wel is het noodzakelijk om hiervoor de medewerkers van een goedkoop notariskantoor in te schakelen.

Tijdens de overdrachtsprocedure maak je een laatste inspectieronde door het huis, samen met de verkopers. Wanneer je er zeker van bent dat alles naar wens is zul je bij de notaris de akte voor levering ondertekenen, waarna de sleutels overhandigd worden.

Hypothecaire lening

Koop of verkoop je een woning? Dan heb je sowieso de hulp nodig van een notaris in Alphen aan den Rijn. De notaris zal een aantal verschillende aktes opstellen die van belang zijn: naast de voorlopige koopakte en akte voor levering is het ook belangrijk om met betrekking tot de hypothecaire lening een document op te laten stellen.

Als koper is het belangrijk om een hypotheekakte te ondertekenen, zodat duidelijk is aan welke plichten je moet voldoen en hoe de aflossing verloopt.

Een verkoper moet de hypothecaire lening laten oversluiten of royeren. Dit betekent dat de lening die je hebt afgesloten wordt verwijderd uit het kadaster.

Notaris nodig voor huis of hypotheek?

Schakel een notariskantoor uit Alphen aan den Rijn in en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangenn

Oversluiten hypotheek

Je hypotheek oversluiten kan natuurlijk ook zonder te verhuizen. De hypotheekrente varieert enorm, het kan zomaar voorkomen dat de rente tegenwoordig stukken lager is dan toen jij een paar jaar geleden een lening afsloot. In dat geval is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden omtrent het oversluiten.

Dit houdt in principe in dat je de bestaande lening opheft, en dat je een nieuwe hypotheekverstrekker zoekt. Hierdoor kun je maandelijks tot honderden euro’s op de rente besparen.

Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk een boete moet betalen voor het opheffen van de lening.

Daarnaast moet je opnieuw notariskosten betalen voor het opstellen van de hypotheekakte. Zoek daarom de goedkoopste notarissen om zoveel mogelijk te besparen.

Aan- en verkoop woning

Bij de aankoop of verkoop van woningen in Alphen aan den Rijn zullen wij je altijd aanraden om een goedkope notaris in te schakelen. Als je een huis koopt, dan zul je behalve de kostprijs voor het huis namelijk ook de notariskosten moeten betalen. Het tarief per notaris kunnen enorm verschillen, maar houd er rekening mee dat de tarief voor het opstellen van de leveringsakte en hypotheekakte alleen al kan oplopen tot ruim €1.000,-.

Vergelijken loont!

Door de prijsoffertes van notarissen naast elkaar te leggen, vind je eenvoudig het goedkoopste notariskantoor uit je regio.

Royementsakte

Zoals wij al eerder toelichtten, is het een royementsakte noodzakelijk als je een huis verkoopt. Royeren houdt in dat de hypotheek wordt doorgehaald. Met andere woorden: de lening wordt doorgestreept uit het kadaster. Dit wordt gedaan door het opstellen van een royementsakte bij een notaris.

De tarieven voor een royementsakte bij een notaris uit Alphen aan den Rijn kunnen enorm variëren.

Gemiddelde prijzen lopen uiteen van €90,- tot ruim €400,-. Het is dus altijd verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste notaris uit je regio. Vraag hiervoor een aantal offertes aan, die je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo ben je verzekerd van een royementsakte tegen de scherpste prijs!

woning erfpacht Alphen aan den Rijn

Erfpacht Alphen aan den Rijn

Heb je een wijk gevonden waar je absoluut wilt wonen, maar liggen de prijzen voor de woningen iets boven je budget? Kijk dan of het mogelijk is om een woning met erfpacht te kopen. Pacht houdt in dat de grond waar de woning op staat niet van jou is, maar dat je het wel exclusief mag gebruiken alsof het van jezelf is.

Je hoeft de grond dus niet te kopen, waardoor de kostprijs een stuk lager uitvalt dan een vergelijkbare woning met eigen grond. Wel betaal je de eigenaar van het stuk grond hiervoor jaarlijks erfpacht. De randvoorwaarden hiervoor worden door de notaris vastgelegd in een akte van pacht.

Afkoop erfpacht

Wanneer er pacht op de grond ligt, is het soms mogelijk om deze af te kopen. Dit betekent dat je als het ware vooruitbetaalt. In plaats van de jaarlijkse canon (de bijdrage) betaal je het bedrag in één keer. Een eeuwige afkoop geeft je meer zekerheid en soms een financieel voordeel.

Afkoop pacht aftrekbaar?

De jaarlijkse canon en de complete afkoopsom is niet aftrekbaar van de belasting. Wanneer je er echter voor kiest om het afkopen te financieren met een hypotheek, is de rente hiervan wel aftrekbaar. Een notaris helpt je hier graag mee.

Vragen over je huis of hypotheek? Notarissen Alphen aan den Rijn staan voor je klaar

Notarissen uit de omgeving van Alphen aan den Rijn helpen je graag met al je vragen wat betreft je huis en hypotheek. Wil je bijvoorbeeld de leningen oversluiten?

Een notaris geeft je deskundig advies over de mogelijkheden. Hij helpt je ook graag bij je belastingaangifte. Denk hierbij aan aftrekbare posten zoals de hypotheekrenteaftrek. Vergelijk offertes van notarissen uit je regio.

Een notaris helpt je graag bij de volgende diensten:

 • Opstellen hypotheekakte en akte voor levering van de nieuwe woning;
 • Het oversluiten van een hypotheek;
 • Opstellen van een koopovereenkomst;
 • Geven van deskundig advies;
 • Hulp bij aangifte belastingdienst;

Tarieven erfpacht

Het tarief voor pacht is afhankelijk van een aantal zaken, denk bijvoorbeeld aan de WOZ-waarde en de gemeente. Het gemiddelde tarief in Amsterdam is rond de €675,- en in Utrecht ongeveer €725,-. Dit is zonder eventuele bijkomende kosten voor bijvoorbeeld eigendom of een hypotheekakte. Het omzetten van de pacht naar eeuwigdurend kost in Amsterdam ongeveer €696,-.

Nieuwbouwwoning?

De notaristarieven van het kopen van een huis liggen tussen de €500,- en de €2.000,-. Overigens mag je deze kosten weer aftrekken van de belasting in het jaar waarin je het hebt betaald. Op belastingdienst.nl staat meer informatie.

Notariskosten huis en hypotheek

Akte Tarieven incl. btw*
Notariskosten bij het kopen van een huis €500,- tot €2.000,-
Opstellen akte van levering €375,- tot €1.000,-
Opstellen Royementsakte €90,- tot €500,-
Hypotheek oversluiten Vanaf €480,-
Afkoop Erfpacht Amsterdam €675,-
Afkoop Erfpacht Amsterdam met bijkomende hypotheekakte €1.423,-
Afkoop Erfpacht Utrecht €725,-
Afkoop Erfpacht Utrecht + Eigendom €1.300,-
Afkoop Erfpacht Utrecht + Eigendom met bijkomende hypotheekakte €1.800,-
Afkoop Erfpacht Utrecht met bijkomende hypotheekakte €1.300,-
Koopovereenkomst garagebox/parkeerplek €39,-
Omzetten Erfpacht naar Eeuwigdurend + hypotheekakte Amsterdam €1.423,-
Omzetten Erfpacht naar Eeuwigdurend Amsterdam €696,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de prijzen.

Gratis offertes aanvragen

notaris voor bedrijf Alphen aan den Rijn

Stichting en bedrijf

Ga je een stichting, bedrijf of een andere onderneming oprichten? Dan heb je een notaris uit Alphen aan den Rijn nodig! De notaris stelt de statuten op, helpt bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en adviseert je. Voor een bv heb je ook nog een oprichtingsakte nodig.

Andere werkzaamheden van notarissen zijn een statutenwijziging en het opstellen van de benodigde jaarstukken. Ook het vastleggen van afspraken en verklaringen en het bijwerken van registers van onroerend goed behoren tot de werkzaamheden van de specialist.

Afspraken en verklaringen binnen uw bedrijf kunt u laten vastleggen in een notarieel bewijsstuk. Iedereen krijgt een kopie van het bewijsstuk mee en het oorspronkelijke document wordt in de archieven van het notariskantoor bewaard.

Notaris nodig voor je onderneming? Betaal niet teveel! Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar.

Vereniging of stichting oprichten

Een stichting wordt voornamelijk opgericht voor het verwezenlijken van een ideëel doel. Natuurlijk is het ook met een stichting mogelijk om winst te behalen, maar deze winst wordt dan ingezet om het doel te behalen. In principe worden enkel de onkosten van het bestuur vergoed en houden zij hier niet een fatsoenlijk salaris aan over.

Een groot voordeel van een stichting is dat de stichting een rechtspersoon is. Mocht je stichting daarom door onvoorziene omstandigheden failliet gaan, dan ben je als bestuur in principe niet verantwoordelijk voor de kosten. Wil je een organisatie inschrijven bij de kamer van koophandel? Vraag dan één van onze goedkoopste notarissen om advies.

Bedrijf starten

Wie als beginnend ondernemer een bedrijf wil starten, wil graag goede maar tevens goedkope hulp inschakelen. Het starten van een bedrijf moet op de juiste wijze gebeuren. Zo voorkom je dat er op de lange termijn financiële problemen ontstaan. Bij het oprichten van een onderneming heb je een notaris nodig voor onder andere het vaststellen van de statuten.

Goedkope notarissen uit Alphen aan den Rijn beschikken over voldoende kennis en ervaring, waarmee zij je een passend advies met betrekking tot de rechtsvorm kunnen geven.

Zij helpen je graag met het vinden van de goedkoopste en beste hulp van een notariskantoor in Alphen aan den Rijn.

Ondernemingsvorm veranderen

Bij de oprichting van een bedrijf, kies je uit een groot aanbod aan ondernemingsvormen. Ook wanneer de onderneming na verloop van tijd groeit en verandert kan het verstandig zijn om eens kritisch te kijken naar de gekozen rechtsvorm.

Biedt deze op dit moment nog wel de juiste voordelen?

Als je in het verleden een eenmanszaak bent gestart, dan ligt de financiële aansprakelijkheid bij jou als bestuurder. Dat houdt in dat als de zaak failliet gaat, jij als ondernemer ook failliet bent. In dat geval is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden betreffende de ondernemingsvorm. Misschien loop je met een bv of nv minder risico. Een goedkope notaris staat met plezier voor je klaar!

Statutenwijziging

Bij de eerste oprichting van je bedrijf heb je bij de notaris een aantal statuten vast laten leggen. De statuten vormen de basis van je organisatie, hierin staan verschillende wetten en regels omschreven voor de bv, nv of stichting.

In sommige gevallen zul je de statuten moeten laten wijzigen.

Aan een statutenwijziging zitten twee belangrijke voorwaarden: allereerst moet het bestuur de wijzigingen goedkeuren, en ten tweede is het belangrijk dat de bestaande statuten een wijziging toestaan. Statutenwijzigingen moeten zo snel mogelijk in het Handelsregister worden opgenomen, schakel daarom één van de goedkoopste notarissen uit je regio in.

Aandelenoverdracht

Wil je aandelen van een bv rechtsgeldig overdragen? Dan is de tussenkomst van het notariskantoor uit Alphen aan den Rijn een vereiste. Bij een besloten vennootschap staan de aandelen namelijk op naam, en deze kunnen niet zomaar overgedragen worden. De aandelenoverdracht moet dan ook eerst door de directie van de vennootschap worden erkend.

De aandelenoverdracht vindt plaats onder begeleiding van een goedkoop notariskantoor uit Alphen aan den Rijn. De notarissen zoeken onder andere uit of de verkoper van de aandelen wel echt rechthebbende is. Heb je vragen over een aandelenoverdracht of overweeg je jouw aandelen te overdragen? Twijfel dan niet om contact op te nemen via het offerteformulier.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je bedrijf?

Schakel een notaris uit Alphen aan den Rijn in die je helpt bij de oprichtingsakte.

Gratis offertes vergelijken

Bv oprichten Alphen aan den Rijn

Ga je een bv beginnen? Gefeliciteerd met deze stap! Eén van de eerste stap is het zoeken van een goedkoop notariskantoor uit Alphen aan den Rijn. Een notaris zal namelijk een oprichtingsakte moeten opstellen. In de oprichtingsakte staan onder meer de statuten omschreven. De statuten bevatten de spelregels van de besloten vennootschap. Hierna moet je de bv ook laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Meestal regelt het notariskantoor uit Alphen aan den Rijn dit ook direct voor je!

Twijfel je nog tussen een besloten of een naamloze vennootschap? Een notariskantoor uit Alphen aan den Rijn staat met plezier voor je klaar en adviseert je graag persoonlijk!

Nv oprichten

Bij de oprichting van een organisatie kun je tevens kiezen voor het starten van een nv. Nv staat voor naamloze vennootschap en is verdeeld in verschillende aandelen. Bij een naamloze vennootschap staan deze aandelen niet op naam. Dit betekent dat ze vrij overdraagbaar zijn. Een nv is dan ook vooral geschikt voor ondernemers die met een groot bedrijf naar de beurs zouden willen.

Aan het starten van een nv zitten strengere eisen verbonden dan aan het starten van een bv. Zo heb je een minimum startkapitaal van €45.000,- nodig. Laat de oprichtingsakte voor je naamloze vennootschap vaststellen bij één van de vele goedkope notarissen uit Alphen aan den Rijn, om zo voordelig mogelijk van start te gaan.

Flex-bv oprichten

Bij de oprichting van een besloten vennootschap spreekt men ook wel van de oprichting van een flex-bv. Vele klanten vragen ons naar het verschil tussen een bv en een flex-bv. In feite is er echter geen verschillen tussen deze rechtsvormen.

In het verleden was het oprichten van een bv aan vele strenge eisen en regels verbonden, maar deze procedure is een paar jaar geleden een stuk flexibeler geworden. Vandaar de term flex-bv. Ook voor de oprichting van een (flex-)bv dien je contact op te nemen met een goedkoop notariskantoor uit Alphen aan den Rijn.

notarissen Alphen aan den Rijn

Vof oprichten

Een vennootschap onder firma (vof) is een bedrijf met meerdere ondernemers. Elke vennoot (eigenaar) brengt iets in de onderneming, bijvoorbeeld kapitaal, arbeid of goederen. Voor het beginnen van een vof is geen startkapitaal nodig. Een notaris stelt een vennootschapscontract op met daarin alle afspraken tussen de vennoten. Ook moet je de onderneming inschrijven bij de KVK.

Wat staat er in een vennootschapscontract?

 • Inbreng per vennoot
 • Winstdeling
 • Eigendom
 • Afspraken

Onderneming oprichten? Notariskantoor Alphen aan den Rijn inschakelen!

Voordat je een onderneming kunt beginnen moet je een bedrijfsvorm kiezen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen rechtsvormen met en zonder rechtspersoonlijkheid. Bespreek je plannen met een notariskantoor. De specialisten weten precies welke rechtsvorm het meest geschikt is voor jouw onderneming. Via ons vergelijk je vrijblijvend offertes van notarissen uit je regio.

Het notariskantoor helpt je ook met het beginnen van je bedrijf, het opstellen van alle benodigde stukken en de inschrijving bij de KVK. Bij een maatschap of vof zijn er bijvoorbeeld contracten nodig tussen de eigenaren en je hebt altijd een oprichtingsakte nodig.

Wat zijn de kosten omtrent het oprichten van een onderneming?

Ga je een bedrijf oprichten? Dan ben je vast benieuwd naar de richtprijzen! De oprichting van een stichting kost ongeveer €295,-, de prijzen van het starten van een vereniging starten vanaf €325,-. Een naamloze- of besloten vennootschap oprichten is iets duurder, want er zijn dan meer documenten en handelingen nodig. De richtprijzen beginnen vanaf €393,-. Wil je de statuten laten wijzigen? De notaristarieven beginnen vanaf €329,-.

De totale prijzen zijn afhankelijk van de rechtsvorm van de nieuwe onderneming, de aktes die er nodig zijn en andere documenten die je wilt laten opstellen. Wil je zowel de statuten als het huishoudelijk reglement laten opstellen door een notariskantoor? Houd dan rekening met iets hogere kosten.

Tarieven stichting oprichten, statutenwijziging en overig

Akte Totaal incl. btw*
Oprichting stichting €295,-
Oprichten vereniging Vanaf €325,-
Oprichting bv €393,-
Oprichting nv Vanaf €400,-
Statutenwijziging bv of nv Vanaf €349,-
Statutenwijziging stichting of vereniging Vanaf €329,-
Formaliseren vereniging €349,-
Informele vereniging oprichten €59,-
Oprichting 2 bv’s Holding en Werkmaatschappij €750,-
Oprichting Coöperatie U.A. €360,-
Vof-overeenkomst €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wil je een bedrijf oprichten?

Een notaris of notariskantoor staat voor je klaar!

Gratis offertes ontvangen

Meest gestelde vragen aan notaris Alphen aan den Rijn

Een notariskantoor krijgt vaak dezelfde vragen van klanten. Wij hebben daarom een aantal veel gestelde vragen hier al voor je beantwoord! Wil je weten wat een notariële volmacht is? Welke kostenposten aftrekbaar zijn van de belastingdienst? Of hoe je je handtekening laat legaliseren? Lees dan snel verder!

Wat is een notariële volmacht?

Met een notariële volmacht geef je de bevoegdheid om namens jou te handelen aan iemand anders. Denk aan financiële zaken, maar ook medische zaken. In de volmacht stel je vast wanneer de volmacht in gaat, welke handelingen de gevolmachtigde mag doen en welke afspraken hiervoor gelden en uiteraard wie de gevolmachtigde is.

Is een levenstestament hetzelfde?

Nee, dit is niet hetzelfde als een volmacht. Een levenstestament is namelijk uitgebreider. In dit document geef je namelijk naast de volmacht ook je persoonlijke wensen op.

Hoe laat ik mijn handtekening legaliseren?

Instanties vragen soms om een handtekening te laten legaliseren, maar wat houdt dit precies in? Legalisatie van een handtekening houdt in dat er wordt vastgesteld dat alles klopt en dat je zelf de verklaring ondertekent. Legalisatie is belangrijk om misbruik te beperken en onenigheid te voorkomen over de echtheid van een handtekening.

Je neemt de verklaring/akte/volmacht mee naar de notaris, waar je je identificeert met een geldig identificatiebewijs. Vervolgens zet je je handtekening in bijzijn van een notaris of medewerker. Deze persoon verklaart daarna dat je zelf de handtekening hebt gezet en je krijgt hiervan een verklaring mee.

Welke notariskosten zijn aftrekbaar?

Een particulier (dus niet een bedrijf) kan verschillende kostenposten aftrekken van de belasting. Denk hierbij aan de hypotheekrenteaftrek, taxatiekosten bij een nieuwbouwwoning, kosten van de Nationale Hypotheek Garantie, notariskosten van een adviseur en de kosten voor het opstellen van de hypotheekakte. Ben je eigenaar van een bedrijf? Dan gelden er vele andere regels. Laat je adviseren door een notariskantoor in Alphen aan den Rijn.

Wat staat er in een koopovereenkomst?

In een koopovereenkomst staan alle afspraken over de koop en de verkoop van een woning. Dit staat er in een koopovereenkomst:

 • Van wie koop je het huis?
 • Wat is het bedrag dat je moet betalen?
 • Wanneer vindt de overdracht plaats?
 • Ontbindende voorwaarden?
 • Wat hoort bij de woning en wat niet?
 • Bijzondere afspraken

goedkoopste notaris Alphen aan den Rijn

Hoe herken je een goede notaris Alphen aan den Rijn?

Een bevoegd notaris heeft de opleiding notarieel recht met succes afgerond. Daarna moet hij nog een post-doctorale studie doen van drie jaar om kandidaat-notaris te worden. Voordat een kandidaat-notaris officieel een notaris kan worden, moet hij minimaal zes jaar werkervaring op doen. Een bevoegd notaris is altijd ingeschreven bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (de KNB).

Sommige notarissen hebben zich gespecialiseerd in gebieden (bijvoorbeeld ondernemingsrecht). Bekijk ook hoe de communicatie verloopt. Kun je bijvoorbeeld bellen of is er alleen online contact mogelijk bij een vraag?

Het vinden van een geschikt notariskantoor is heel eenvoudig met onze offerteservice. Vul het formulier in en je krijgt snel een aantal gratis prijsoffertes. Kies de beste notaris door offertes te vergelijken.

Besparen op de kosten van een notaris? Tarieven vergelijken!

Zoals gezegd is het aan te raden om de tarieven van verscheidene goedkope notarissen te vergelijken. Tijdens het vergelijken is het handig als je niet alleen kijkt naar de uiteindelijke kosten die het notariskantoor rekent, maar ook naar de eventuele extra notariskosten.

Dit komt voor als er een tweede versie van een bewijsstuk gemaakt wordt, of als de andere partij nog een wijziging voorstelt. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan, en toch niet van de goedkoopste prijzen profiteert. Geef op de offertepagina zo nauwkeurig mogelijk je wensen aan, en wij sturen je snel enkele offertes toe van notarissen met goedkope tarieven. Vergelijken en besparen!

Meest recente offerteaanvragen

Testament opstellen in Rotterdam
Schenkingsakte opstellen in Den Haag
Notariële volmacht afgeven in Zoetermeer
Voogdij regelen in Leiden
Hypotheekakte opstellen in Dordrecht
Hypotheek oversluiten in Leidschendam
Erfpacht afkopen in Schiedam
Aandelenoverdracht in Barendrecht
Onderneming oprichten in Delft
Royementsakte opstellen in Spijkenisse

Vind de goedkoopste notaris in Alphen aan den Rijn

Ben je op zoek naar de notaris die de goedkoopste tarieven rekent voor de hulp bij het opstellen van een verkoopakte of ander notarieel document? Heb je een vraag aan de notarissen van een erkend notariskantoor in Alphen aan den Rijn? Of ben je benieuwd naar de notariskosten voor een verklaring van erfrecht?

Vraag dan nu gratis offertes aan en start met vergelijken!

Je ontvangt dan spoedig gratis offertes van een aantal notarissen uit je eigen regio. Het is aan jou om deze te vergelijken op prijs en aanbod, en zo te kiezen voor het goedkoopste bedrijf dat het beste bij je past!

Gratis offertes vergelijken